Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Od zítra do neděle by to mohlo být termicky dobrý, ráno ještě rychle pošmrdlat něco v práci a pak razím na svah, tak doufám že to klapne.
Tak jsem to odhadnul správně, dnes to chodí jako z praku, jedna bublina za druhou,,zitra snad taky ještě dobrý, k ranu by mělo byt výrazně pod 10 stupnu tak by to mělo taky ještě chodit, v sobotu už to ale bude asi slabší.
-
HONZIK 22
Pepine ,dneska u nas na severu fuci jak v Tierra del Fuego .
Nerikej ,ze ti to nosi.
Nerikej ,ze ti to nosi.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Až do 11 hodiny to u nás celkem šlo, pak začalo opravdu funět. Byl jsem s FMS Sbachem a lítal nízkou akrobacii.
Při jednom přemetu na zádech jsem se nevešel a skončil v řepce. Stačilo být o půl metru výš.
Sbachovi nic není, zůstal ležet na povrchu řepky. Ale dojít pro něj asi těch 15 metrů byl boj. Prodírat se tím nedá,
fungují jen takový čapí kroky, ohnout nohu v koleni co to jde a sešlápnout řepku zezhora.
Při jednom přemetu na zádech jsem se nevešel a skončil v řepce. Stačilo být o půl metru výš.
Sbachovi nic není, zůstal ležet na povrchu řepky. Ale dojít pro něj asi těch 15 metrů byl boj. Prodírat se tím nedá,
fungují jen takový čapí kroky, ohnout nohu v koleni co to jde a sešlápnout řepku zezhora.
Dopoledne to bylo super, až někdy popoledni se vitr stočil už vic od SV tak mi fouká po svahu. Ale oni tady stejně už ted balej na louce posekanou usušenou trávu tak se válim v autě u telky.HONZIK 22 píše: pát 13.06.2025 16:25 Pepine ,dneska u nas na severu fuci jak v Tierra del Fuego .
Nerikej ,ze ti to nosi.
On by ani tak nevadil ten vítr po svahu ale na sluníčku je dnes na padnutí, to se dá tak chvilku a zase lezu do stínu.
Nebejt toho sluníčka na padnutí tak dnes nakonec taky dobrý, před polednem sice termika nic mnoho ale ted už je zase v pohodě. Vedro ale šílený, zitra na koloběžky prdime, ja zustanu ještě tady na svahu a Alena pujde k vodě. Na koloběžkách by to bylo na chcípnutí.
Včera jsme měli "Malý velký letecký den", akci několika kroužků, které s kolegou vedeme. Počasí parádní, vedro velké, "puňta" svítil jak o závod (jsme lehce "osmahnutí"
). Samozřejmě bylo i pár havárek, ale všechno opravitelné. Kluci bez problémů zaletli své nové RC motoráky Q-Tee, ale i další modely, ať už to byly volňàsky, házedla, nebo A3. A také bych chtěl poděkovat kolegům z letiště v Podolánce, kteří nám na závěr předvedli své (velké) modely. Fotky jsem zatím nestihl zpracovat, pár jich určitě dodám. Bude to jednoduché, protože se mi povedlo nějak (nechtěně) přepnout mód na foťáku, takže asi polovina fotek je v pr...háji.
P.S. Sliboval jsem nějaké fotky, pár jich použitelných je, tak aspoň na ukázku - příprava Q-Tee před startem a pak model Rudy ze stavebnice "Rudyho Hiesböka". I ten zde absolvoval svůj první let, musím říct, že také úspěšný.
P.S. Sliboval jsem nějaké fotky, pár jich použitelných je, tak aspoň na ukázku - příprava Q-Tee před startem a pak model Rudy ze stavebnice "Rudyho Hiesböka". I ten zde absolvoval svůj první let, musím říct, že také úspěšný.
Hitec Aurora 9X
Létat se dá, ale vedro šílený 
U nás dnes krásně, téměř klidno, letiště prázdné. Vzal jsem 22 let starého Leona-E od Svoru. Tenkrát ho syn dostal k Vánocům. Od té doby nelétal, kromě asi dvou pokusů ho po letech zprovoznit. No a jak tak ležel na skříni v hromadě jiných trosek, krásně se zkroutilo křídlo. Vrátit se mi to nepodařilo, folie už se moc nestahuje. VOP je taky do vrtule. Oboje táhne doleva (stejně jako reakční moment vrtule
), takže směrovka vytimována na doraz doprava a letí to rovně. Letové výkony nic moc, je to těžké, ale polétal jsem si docela fajn. První fotka z r. 2003, druhá dnešní spolu s o rok starším dvouplochem.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
RCEP - pevná výška | Louka 2025
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
+ na stejném kanálu spousta krátkých videí
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
RCEP -pevná výška | Strážnice 2025
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Nejdříve hej, potom ej. Nechce nekdo alulu gratis? Bez vybavení?
Já se s tím modelem po 10 letech neskamaradil
Já se s tím modelem po 10 letech neskamaradil
Copak (ne)dělá?
A kam bych si pro ni případně zajel?
jyrry.webnode.cz
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Ozvu se přes SZ. Zasilkovna bude stačit