Každopádně díky za pomoc
DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA pokračování
Aha.
Každopádně díky za pomoc
Každopádně díky za pomoc
- vlknew1
- Kontaktovat uživatele:
JosefSvejk píše:A díval ses, jestli ti správně přepínač přepíná mezi MANUAL a ATTI? Nemáš ve vysílačce nastavené zpoždění na tom přepínači (pozvolný přechod nebo jak to nazvat)?
Ještě se vrátím k problematice vstupu do kalibračního modu (NAZA LITE) přes přepínání MANUAL a ATTI. Vše jsem ozkoušel, přepínání funguje a prodleva je minimální, ale stále bez výsledku. Nejsem schopen se dostat do kalibrace přes přepínač na vysílačce.
Nelze to nastavit přes PC? Už si nevím rady....
Díky za pomoc.
- JosefSvejk
Nemohl bys natočit názorné video, jak to děláš?
- gardenroute
Vstup do kalibrace kompasu (tzv. taneček) je rychlým přepínáním letových režimů GPS ATTi a ATTi na RC Tx, dokud se Ti trvale nerozsviti NAZA LED oranžově. Pote zahájíš taneček.vlknew1 píše:...Ještě se vrátím k problematice vstupu do kalibračního modu (NAZA LITE) přes přepínání MANUAL a ATTI...tále bez výsledku. Nejsem schopen se dostat do kalibrace přes přepínač na vysílačce....Díky za pomoc.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
salamander
Ja tou páčkou prepnem 10x a naskočí oranžová , už pri P1 v návode bolo písané 10x. Samozrejme po satelitoch .
Ona sa rozsvieti aj skôr ale to ma netrápi , prepínam a počítam .
Ona sa rozsvieti aj skôr ale to ma netrápi , prepínam a počítam .
vlknew1 píše:Ještě se vrátím k problematice vstupu do kalibračního modu (NAZA LITE) přes přepínání MANUAL a ATTI. Vše jsem ozkoušel, přepínání funguje a prodleva je minimální, ale stále bez výsledku. Nejsem schopen se dostat do kalibrace přes přepínač na vysílačce.
Nelze to nastavit přes PC? Už si nevím rady.....
Díky za pomoc.
Přes PC to jde taky, ale to budete neustále sebou nosit počítač ? Přepínáním(rychlým) z GPS na ATTI a MANual(z jedné krajní polohy přepínače do druhé krajní polohy) 10x po sobě by to mělo jít.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
- gardenroute
V PC to samozřejmě nejde, to má @DJIvison popletené s kalibrací IMU, což je něco jiného. "Taneček" se dělá vždy v terénu a postačuje k tomu spárovaná RC Tx... PC netřeba a ani to nejde, v době kalibrace kompasu nemůže být NAZA připojena k PC.DJIvison píše:...Přes PC to jde taky, ale to budete neustále sebou nosit počítač ? Přepínáním(rychlým) z GPS na ATTI a MANual(z jedné krajní polohy přepínače do druhé krajní polohy) 10x po sobě by to mělo jít...
Pokud by ještě někdo další chtěl vědět, kolikrát a jak má tím přepínačem na Tx přepnout, a jak a kam se má při tom otáčet, doporučuji rozsáhlý materiál k tématu na DJI Wiki, kde je "taneček" podrobně rozepsaný
Omluva,
nejde(kalibrace kompasu) nastavit v PC, ale v DJI VISIONu na platformě Android pro PHANTOM 2 VISION
nejde(kalibrace kompasu) nastavit v PC, ale v DJI VISIONu na platformě Android pro PHANTOM 2 VISION
- gardenroute
Zde se řeší NAZA jednotka...
gardenroute píše:Zde se řeší NAZA jednotka...
a tu PHANTOM 2 VISION nemá ?
- gardenroute
To samozrejme má, a ty samozřejmě vis, ze já to také vím, ale neřeší se tu žádný Phantom Vision, ten má své vlastní vlákno, tady je to spíše (a kdyby jsi si vlákno po svem nedávnem příchodu sem pozorne precetl, tak by jsi to věděl ) pro ty, kteří NAZA jednotku mají na nějaké vlastní postavené koptere, protože Phantomy (s vyjimkou P1) mají podstatné proprietární úpravy NAZA jednotky, zejména Tvuj Vision a P2 ...
Ahoj, zkoušel už jste někdo upgrade NAZA LITE na NAZA V2?
- gardenroute
To bych moc nedoporučoval, ačkoliv s tím někteří mají pozitivní výsledky, stále se jedná o kontrolér pro řízeni LETADLA. Tady by si každý mel uvědomit, zda-li mu za tu úsporu stojí hackovat řídící jednotku, která drží multirotorové letadlo ve vzduchu 
Pokud je ovšem hardware stejný, tak proč by to byl problém?
I když jsem tu občas za blba, taková kacířská,
když nejde zapnout kalibrace kompasu ovladačem,
je řádně zkalibrovaný ovladač(TX) páčky ?
Někdy to dělá ostudu, mě blblo odarmovávání motorů, a nakonec jsem musel kalibrovat ovladač dvakrát.

když nejde zapnout kalibrace kompasu ovladačem,
je řádně zkalibrovaný ovladač(TX) páčky ?
Někdy to dělá ostudu, mě blblo odarmovávání motorů, a nakonec jsem musel kalibrovat ovladač dvakrát.