Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

#1306 Příspěvek od Drondys »

tom121 píše:Ahoj, dne 6.1 jsem objednával na Hobbykingu a také stále čekám jako spustu lidí kterým to jde přes Fiji. Chtěl bych se zeptat, když mám na freipost psáno ,,Transferred to delivery party CZECH POST 6.2.2014 " zda už by to mělo být v ČR a leží to někde pohozené na celnici nebo jestli to ještě může být na dlouho? Pokud bych zavolal na Prahu 120 zdělí mi tam k zásilce LX...FJ informaci zda už je u nich? Ovšem nerad bych na svůj balíček nějak upozorňoval :) . Paypal spor mám otevřený od 40.dne zatím bez eskalace a čekám. Děkuji za odpověď.

Sledovací informace freipost, fiji post atd. jsou velmi nespolehlivé a stává se i to, že se v jejich záznamech vyskytují čiré odhady tj. může tam být záznam u něhož je pouze předpokladáný čas a datum kdy by to na daném místě mohlo být, ale realita je pak třeba naprosto jiná.

Navíc zásilky LX...FJ Česká pošta ve svém sledovacím systému neeviduje a pokud na ně není stanoveno DPH pak se doručují obvykle bez podpisu. S těmito zásilkami je nakládáno jako s nejobyčejnějšími litovními zásilkami bez jakékoli priority.

I když zásilka není v evidenci sledování České pošty a i když ještě není předána poště Praha 120 tak už na samotném vstupu při převzetí z letiště je o ní základní záznam v interním systému České pošty tj. zda už zásilka dorazila na území ČR a na to se lze zeptat na telefonním čísle 800 177 889. Pokud tam nebudou mít informaci tak je pravděpodobné, že zásilka ještě vůbec nedorazila na území ČR a zmíněný záznam na freipost je v takovém případě jen čirým odhadem nikoli však realitou.
petrovo

#1307 Příspěvek od petrovo »

Dvě objednávky z 24.1.2014 jsou dnes doma. Jen pro informaci kdyby někdo v tomto termínu též objednával.

K dnešnímu dni mám tedy vše z International warehouse doma a tímto se s čínským skladem loučím do doby vyřešení jejich logistických úletů.

EDIT:
Samozřejmě, že odesílání z International warehouse je o náhodě. Toho si byl zřejmě vědom i Hobby king, proto ještě do nedávna nevkládal do trasovacího čísla hypertextový odkaz na stránku sledovače zásilky.
Naposledy upravil(a) petrovo dne pát 21.02.2014 10:11, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1308 Příspěvek od jyrry »

petrovo píše:..... Jen pro informaci kdyby někdo v tomto termínu též objednával.....

Ono to bude spíš náhoda jak to přijde; balík objednaný 6.1.2014 mám doma (od 19.2.2014); balík objednaný 27.12.2013 ještě ne...
jyrry.webnode.cz
tom121

#1309 Příspěvek od tom121 »

Diky Drondys za rychlou reakci! Dnes jsem volal na číslo 800 177 889 a tam mi Paní řekla že o tomto čísle zatím nemají informaci. Takže opravdu si dopravci dělají z lidí srandu a napíšou jakýkoliv datum odhadem. Dnes jsem koukal,že se status u freipost změnil z 6.2. na 19.2. pro doručení na území ČR. Počkám tedy ještě příští týden jestli to už není pravdivé a pak dám eskalaci abych neprošvih 20 dní.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1310 Příspěvek od RCStudio »

Tak me dnes po 70 dnech nabidli vraceni penez nebo body. No musel jsem na ne zatlacit

"It is about more than 2 months from order. I dont care about investigation it is your problem after so long time. I payed for goods and didnot get it. Because I needed ordered items i must it buy from other seller. Do you really want i will trust in other seller?"

Stejne sem jim u zadnice ale alespon budu mit prachy z5

Existuje nekdo komu take nedorazila zasilka (piste jen ti prosim po 60 dnech a vice) ? Nejak se v tom tady ztracim.

take jsem mu napsal

Hi,
Thanks I will prefer Bonus points because will order from EU warehouse soon.
This situation declass your International warehouse for us in Europe and did hear many buyers that there is really long delivery time and sometime not arrive. Long delivery they mean around 40-50 days but I waited for 70 days now. Interesting that other sellers from same origin country like HobbyKing are able deliver parcels in 20-30days. Do HK prepare some solution to send no lipo parcels with HK post service like before or should I forget that some International warehouse exists?

Jan
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
mior
Kontaktovat uživatele:

#1311 Příspěvek od mior »

A čo Ti odpovedali?
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1312 Příspěvek od RCStudio »

Zatim nic dnes jsem to poslal takze tak par dni nez odpovi
Jan Janekx Urbanek
mior
Kontaktovat uživatele:

#1313 Příspěvek od mior »

janekx píše:Zatim nic dnes jsem to poslal takze tak par dni nez odpovi

Alebo nikdy...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
beginner99

#1314 Příspěvek od beginner99 »

Dělá vám to taky , že když najedete na evropský sklad automaticky vám to ale najede na britský ? Prostě neumím najet normálně na evropu , přesměruje mě to a to UK . Dostanu se tam jedině přes vyhledávač a tam zvolím EU warehouse . Nebo že bych s i někde něco přenastavil ?
Naposledy upravil(a) beginner99 dne sob 22.02.2014 14:37, celkem upraveno 1 x.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1315 Příspěvek od RCStudio »

Dnes jsem to take zaznamenal...
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1316 Příspěvek od RCStudio »

A take ze pribyla moznost uprav v obj
Jan Janekx Urbanek
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1317 Příspěvek od jyrry »

janekx píše:A take ze pribyla moznost uprav v obj

jaké úpravy ?
zjistil jsem jen že se dají obarvit, natrvalo (dřív to šlo, ne barvičky, jen zašedit, ale nevydrželo to tam po změně stránky)
jyrry.webnode.cz
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#1318 Příspěvek od Doktor »

Klucí objednával jste teď někdy něco z HC? Já potřebuju pár drobností a nabízí mi to pořád jenom samozřejmě dražší dopravní službu lipolkovej registrovanej mail service aniž bych v balíku nějakou lipolku měl! :roll: Ještě v lednu to bylo ok. Už mi tenhle obchod začíná čim dál víc kakat.

EDIT:
Vyřešeno! HK mi cpe tuto službu protože mám v košíku dvě mikrotužky NiMH. No ty vole. :evil:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1319 Příspěvek od RCStudio »

Jo ted je tam modify order misto trekingu a kdyz na to dam tak muzu rusit celou obj nebo neskladove polozky dam screenshot jak budu na pc z mobilu sem na to linej
Jan Janekx Urbanek
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1320 Příspěvek od jyrry »

janekx píše:Jo ted je tam modify order ....

a jo, to je tam od nepaměti; když mám v objednávce něco Backorder, po nějaké době (cca 10 dní) se nabídne ta volba stornování položky/celé objednávky - pokud tedy nevydržím čekat :-)
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“