Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: Phoenix RC

#1291 Příspěvek od krtek2k »

To je spíš dotaz na výrobce, ne? Určitě by se dalo domluvit, že bys jim tam svůj poškozený poslal, a oni by ti za nějaký minimální poplatek poslali nový na výměnu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
VTjr

#1292 Příspěvek od VTjr »

scarabeus píše:A jak by se ti ten HW klic mel pokazit? To by me zajimalo :-) ...

Už to tady bylo řečeno. A způsobů by se našlo určitě víc.

Navíc, přece dokonale platí Murphyho zákony. :wink: Na tohle perfektně sedí tenhle:

"Co se může pokazit, to se určitě pokazí!"
:lol:

Myslím, že nikdo nebude oponovat, že jakékoli elektronické zařízení se pokazit může.
:mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Honzzzinek88
Kontaktovat uživatele:

Re: Phoneix builder

#1293 Příspěvek od Honzzzinek88 »

Když napíšeš do youtube phoenix builder tutorial tak ti toho naskočí mraky jako třeba toto. Píšu z mobilu tak odkaz nemůžu upravit... http://youtu.be/g7cSvXB9Aqc
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
JosefSvejk

#1294 Příspěvek od JosefSvejk »

krtek2k píše:To je spíš dotaz na výrobce, ne? Určitě by se dalo domluvit, že bys jim tam svůj poškozený poslal, a oni by ti za nějaký minimální poplatek poslali nový na výměnu.

Nějak nechápu, proč by to měl výrobce dělat, když už simulátor není v záruce :? .
JosefSvejk

Re: Phoneix builder

#1295 Příspěvek od JosefSvejk »

Hlavně tam nepiš Phoneix, jako v nadpisu :wink: .
danidani
Kontaktovat uživatele:

#1296 Příspěvek od danidani »

Pánové, vždyť je to jen akademická debata o ničem jak Coptery v hledáčku ÚCL a podobně. Výrobce opravu kabelu nenabízí, tak není co řešit.

Edit: Abych nebyl úplně OT, zaznamenali jste novou verzi 5.0.v? Bohužel v novinkách nepíší, co je v ní řešeno. Nevíte někdo?
keanu77

DX6i problémy s plynem ve Phoenixu

#1297 Příspěvek od keanu77 »

Dnes jsem si koupil Blade 450 X RTF - s vysílačem Spektrum DX6i. Dokoupil jsem simulátor Phoenix, nainstaloval, v pohodě zkalibroval, ale je tam problém s plynem (při simulaci). Prostě když dám plyn úplně dolů, tak vrtulník vzlétne. Od půlky plynu nahoru se neděje nic. Jak kdyby fungoval obráceně a ještě k tomu ne po celé své dráze. A když jsem připojil vysílač podruhé, tak páka plynu a směrovky fungovala obráceně (ale plyn opět asi jen do půlky). Odpoledne jsem teda začal pročítat manuál k vysílači. Pak jsem se díval do nastavení vysílače a v kolonce REVERSE bylo u RUDD a PICT ,,R''. Nevím, jestli to tak má být. Nechápu, proč to nefunguje. Vysílač je přímo z výroby nastaven a seřízen konkrétně pro tento vrtulník. Bohužel jsem neměl možnost ještě létat, takže nevím, co to bude dělat ve skutečnoti. Tak prosím o radu nebo nápad. Proč plyn v simulaci nefunguje jak má?? Mockrát díky.
Blade 450 X + Spektrum DX6i
petrfm

Re: DX6i problémy s plynem ve Phoenixu

#1298 Příspěvek od petrfm »

Predne si musis v simulatoru ZKALIBROVAT vysilac. Proste zahybat pakama na maximalni vychylky a nastavit stredy, aby simulator vedel, jak ma reagovat. Pokud budes mit nejakou funkci naopak, da se pak reverzovat bud v radiu, nebo jeste lepe v simulatoru. Pro simulator si udelej ve vysilacce extra model, nazvany treba simulator, kde budes mit vsechny vychylky 100% a vsechny kanaly v normalu, zadne mixy, ani trimy.
EDIT : ted koukam, ze jsi kalibroval. Zkus to znovu, divej se, jake mas vychylky, simulatory ukazuji kanaly, stejne jako monitor na vysilacce. Zkus hledat problem tam, pripadne si udelej uplne novy model ve vysilaci a zkus to znovu.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
keanu77

#1299 Příspěvek od keanu77 »

Tak už jsem to docela rozjel. Ani nevím jak. Zkusil jsem udělat nový profil na vysílači. V Reverse jsem dal všechno na N, zkalibroval jsem a už to jelo. Ale je tam problém jiný. Mám pocit, že jsem jak kdyby pořád ve 3D módu. Přitom GEAR mám na nule. I při kalibraci. Ale když vzlétnu, tak si můžu v pohodě létat na zádech a dělat různé otočky. Nevím, kde se to dá přehodit. Možná to dělalo problém už od začátku. A ještě mi přijde divné, že když chci jetět třeba dopředu, pohnu kniplem, ale vrtulník se zpátky nevyrovná - letí pořád jakoby dolů, dokud nepohnu pákou na druhou stranu. Plyn zabírá hned tak při 30%, ale vrtulník vzlétne až tak při 75%. To asi taky není normální, že? Díky za radu.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: DX6i problémy s plynem ve Phoenixu

#1300 Příspěvek od jindraj »

keanu77 píše:Dnes jsem si koupil Blade 450 X RTF - s vysílačem Spektrum DX6i. Dokoupil jsem simulátor Phoenix, nainstaloval, v pohodě zkalibroval, ale je tam problém s plynem (při simulaci). Prostě když dám plyn úplně dolů, tak vrtulník vzlétne. Od půlky plynu nahoru se neděje nic. Jak kdyby fungoval obráceně a ještě k tomu ne po celé své dráze. A když jsem připojil vysílač podruhé, tak páka plynu a směrovky fungovala obráceně (ale plyn opět asi jen do půlky). Odpoledne jsem teda začal pročítat manuál k vysílači. Pak jsem se díval do nastavení vysílače a v kolonce REVERSE bylo u RUDD a PICT ,,R''. Nevím, jestli to tak má být. Nechápu, proč to nefunguje. Vysílač je přímo z výroby nastaven a seřízen konkrétně pro tento vrtulník. Bohužel jsem neměl možnost ještě létat, takže nevím, co to bude dělat ve skutečnoti. Tak prosím o radu nebo nápad. Proč plyn v simulaci nefunguje jak má?? Mockrát díky.

udělej znovu kalibraci a dej si pozor na to, abys měl PŘED začátkem kalibrace všechny kniply na středu - většinou to je problém jen u plynouvého - ostatní jsou centrované samy. Pokud uděláš kalibraci a na začátku máš knipl plynu v některé z krajních poloh funguje pak blbě jako dvoupolohový přepínač a ne jako proporcionální ovladač. Pokud máš dobře zkalibrováno, tak bys měl ve Phoenixu vidět sloupec plynu jak se plynule hýbe - nesmí skákat z polohy na polohu.

Jinak ten reverz musíš opravdu nastavit tak, aby to zkrátka fungovalo v tvém případě ok - když je obráceně, prostě zreverzuj. Reverz je otáka komunikace mezi vysílačem a přijímačem v tvém modelu. Phoenix neví jakou kombinaci tam máš a samotné označení modelu na to nemá žádný vliv (v tomtéž modelu mohou být různé Rx) - a tak pokud to Phoenix předpokládá obráceně, než to máš ty, tak mu to tím nastavením reverzu jen řekneš. to je vše.
keanu77

#1301 Příspěvek od keanu77 »

Právě že plyn po kalibraci jde na grafu pěkně plynule nahoru, tak jak přidávám, tak stoupá plyn s kolektivem. Což nevím jestli má stoupat i kolektiv - jsem přece jenom pořád v začátcích. Teď mě spíš trápí to ovládání. Já jsem měl před tím jenom čtyřkanál, tak teď nevím, jestli je správné když letím třeba vpřed, jestli když pustím knipl, tak se vrtulník nemá vyrovnat. U starého vrtulníku to tak bylo. Teď na simulaci mi to letí pořád jak kdyby do země, dokud knipl nepřitáhnu. A když ho držím pořád na max třeba k sobě, tak vrtulník prostě v klidu udělá kolečko (takové to ve kterém běhá křeček :-) ). Tak nevím jestli se tak bude vrtulník ve skutečnosti chovat nebo ne.. Ale pochybuju.
zdzd

#1302 Příspěvek od zdzd »

keanu77 píše:Já jsem měl před tím jenom čtyřkanál, tak teď nevím, jestli je správné když letím třeba vpřed, jestli když pustím knipl, tak se vrtulník nemá vyrovnat. U starého vrtulníku to tak bylo. Teď na simulaci mi to letí pořád jak kdyby do země, dokud knipl nepřitáhnu. A když ho držím pořád na max třeba k sobě, tak vrtulník prostě v klidu udělá kolečko (takové to ve kterém běhá křeček :-) ). Tak nevím jestli se tak bude vrtulník ve skutečnosti chovat nebo ne.. Ale pochybuju.

Nepochybuj. Čyřkanál NENÍ vrtulník a nelétá jako vrtulník. Nic jsi se na něm nenaučil, jen jsi si udělal chybné představy a návyky...
keanu77

#1303 Příspěvek od keanu77 »

Takže u 6ch je skutečně možné bez toho aniž bych byl v F MODE udělat to ,,křeččí'' kolečko? (omlouvám se, ale nevím jak to pojmenovat)
petrfm

#1304 Příspěvek od petrfm »

Jezisi, mam sice hodne bujnou fantazii, ale krecci kolecko?! Idealni, kdyz to neumis pojmenovat, je dat odkaz na obrazek, nebo treba video.
Ja bych zacal studiem nejakych zakladnich pojmu a vubec toho, jak opravdovy vrtulnik leta a jak se ridi, co jsou jednotlive kniply, funkce, atd. Pletes si asi plyn s kolektivem, atd.
Presne, jak tady zaznelo, ctyrkanal je hracka, ne model a nema s 3D vrtulnikem NIC spolecneho, vzdalene jenom vzhled.

EDIT : jinak v tom tvem F MODE jsi u 6ch vzdycky.. mas tam tech F modu dokonce nekolik :-) nevim teda, co je F MODE podle tebe, asi neco, co se na 4 kanalu cervenym vypinacem zapne a on pak dela krecci kolecka? :lol:

keanu77 píše:Takže u 6ch je skutečně možné bez toho aniž bych byl v F MODE udělat to ,,křeččí'' kolečko? (omlouvám se, ale nevím jak to pojmenovat)
Naposledy upravil(a) petrfm dne čtv 18.12.2014 14:03, celkem upraveno 3 x.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
JosefSvejk

#1305 Příspěvek od JosefSvejk »

Tak jsem si to pročetl kousek zpět a domnívám se, že křeččí kolečko je přemet (looping) dozadu, tedy po ocase. Ale ten výraz je skvělý, poprskaný monitor jsem už dlouho neměl :lol: .
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“