Videa nejen začátečníků

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Videa nejen začátečníků

#1291 Příspěvek od gardenroute »

Amper píše:...kdo sleduje net tak vi ze napr. v USA se pracuje na uplnem zakazu FPV litani) tak aspon bude vsem jasne proc....
Jen pro upřesnění, FAA chce nedovolit FPV létání s videobrýlemi, což je ale i dle me to prave FPV létání.
Létání s přenosem videa na nějaký monitor, kdy pilot stále na LOS své letadlo vidí jaksi zakázat nemohou, nevím na jakém základě, to by museli jít už po tom přenosu videa...
V jiných zemích je létání s brýlemi za podmínky přítomnosti spottera, který letadlo na LOS stále vidí, to je velmi rozumné, já třeba bez spottera FPV neletám.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Vaillante

#1292 Příspěvek od Vaillante »

já tedy nevím,ale přeháníte to.to,co jsi napsal je pravděpodopnost 1:10000 snad.když lítáe a něco letí,tak je samozřejmostí naklesat tak,abych neomezoval a neohrožoval provoz ve vzduchu a to děláme.
A zase dám příklad:copak by tam maminka v čase od půl6 ráno do půl 8 ráno,kdy dítě ani nevstalo,nebo od 20h večer do 22h večer asi dělala.to už je dávno doma po večeři a děcko spí.a tímto právě eliminuje rizika,aby se to nestalo.
Edit:a uvědomte si všichni,že to co tu píšete,se může stát i na letišti.už za mnou přišlo taky několik lidí a očumovalo a překáželo.takže domněnka,že když jste na letišti,že se vám tam ic stát nemůže je omyl a to obrovský.
miťo

#1293 Příspěvek od miťo »

Amper píše:Tvoje argumenty ze jsi nikoho neohrozil je velmi, velmi jednoduche vyvratit :

- kdo ti zaruci ze pod tu vez neprijde maminka s kocarkem kde bude dite kteremu spadnes na hlavu ?
- kdo ti zaruci ze pri poruse neprerusis drat zabezpeceni nad trati pres kterou letis a neohrozis tak bezpecnost provozu. Nemluvim o situaci ze se rozmaznes o ten vlak.
- kdo ti zaruci ze na tebe nevybafne Sokol z Lini (ktery lita okolo Plzne casto a nizko do a z nemocnic, napr. vcera/predevcirem me letel nad domkem a rozhodne nebyl vejs nez bych mohl letet s copterem kdybych si chtel FPV zalitat)
- kdo ti zaruci ze na tebe nevybafne cerny Albatros OK-JET pri nekterych prilezitostech nad Plzni leta (a opet , dost nizko aby jsi ho s modelem v klidu potkal)
- a to nemluvim o letadlech, blanicich, UL nebo paraglidistech kteri vyuzivaji nekolik letist ktere jsou v okoli.

Nikdo nikomu nezaručí, že během létání nikdo nepřijde, maminky s kočárkem atd. To bys musel mít u sebe druhou osobu, co tě na to upozorní.
Nevím, jak silný je drát zabezpečení nad tratí, ale když většinou vydrží i nápor letní bouře, troufám si odhadnout, že by to Rookie snad nepřetl. Popravdě ani nevím, kde je tažený a létal jsem s rezervou nad vedením VN pro lokomotivy, takže tam asi nebude (nenalétával jsem na vlak, proč bych to proboha dělal?)
Výšku letu poměřuješ podle záběrů kamery? Gopro je širokoúhlé. Jak vysoko bych asi mohl vyletět s 1400mm modelem? Možná jsem si sáhl na 300metrů. Teď nevím, je to košér, nebo je limit 100metrů? Já nevím, ale nehledají se tu zbytečný problémy? Budeme dětem zakazovat pouštění draků? Co kdyby něco přiletělo... Pořád je tu nějaké kdyby. U všeho, co děláme. Všude jsou rizika. Ve všem. Budeme raději sedět doma na zadku?
Máš NAZU? Co když se ti ve vzduchu něco stane s modelem? Víš, jaká je padající kopréta zbraň? Jedna série dokonce ulétávala...kam to až může doletět? Stačí na nejbližší silnici...dům...
Proč by mělo Toro600 se špičkou z EPP někoho zabít? Chapi, tohle už je trochu schizofrenie...
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1294 Příspěvek od Dejfak »

To jsou ty názory že, eliminoval jsem rizika na minimum.
Nejvíce by si je eliminoval na modelářském letišti nebo plochám k tomu určeným.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1295 Příspěvek od Ancistrus01 »

Amper píše:- kdo ti zaruci ze pri poruse neprerusis drat zabezpeceni nad trati pres kterou letis a neohrozis tak bezpecnost provozu.

:lol: :lol: :lol: Tak tímhle si hodně pobavil! Asi si nikdy neviděl ty kabely viď? Ani blbej servokabel nepřerušíš 1000g bublinoletem!

Dejfak píše:To jsou ty názory že, eliminoval jsem rizika na minimum.
Nejvíce by si je eliminoval na modelářském letišti nebo plochám k tomu určeným.

Koho zajímají záběry na vysečenou zelenou plochu? 8O
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1296 Příspěvek od Dejfak »

Tak modelařit bys měl kvůli sobě a pro svůj dobrý pocit.
Jestli to děláš pro to aby tě někdo obdivoval a zvyšuješ laťku rizik nahoru abys byl větší frajer, tak mám na tebe svůj názor který tu nebudu prezentovat.
miťo

#1297 Příspěvek od miťo »

Býložravce možná? :?:
miťo

#1298 Příspěvek od miťo »

Dejfak píše:Tak modelařit bys měl kvůli sobě a pro svůj dobrý pocit.
Jestli to děláš pro to aby tě někdo obdivoval a zvyšuješ laťku rizik nahoru abys byl větší frajer, tak mám na tebe svůj názor který tu nebudu prezentovat.

Létám, protože mě to baví. A nejlepší je spojení kola a letání, model a batoh a zatrénovat, natočit jinej kout světa. A baví mě střihat videa, tam je pořád, kam se posouvat. Baví mě se dívat na svět z ptačí perspektivy. Baví me nad hrady přemýšlet, kudy letět, aby bylo v záběru to, co chci. Létání mě baví. Není to nástoj k hazardu a vychloubání. Asi tak, kluci, už toho nechme.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1299 Příspěvek od Ancistrus01 »

miťo píše:Býložravce možná? :?:

Jj býložravce určitě :!:

Pozor! Maminka s dítětem v kočárku nemusí stát jenom pod věží, může se jet podívat i na modýlky a z povzdáli sledovat dění na letišti dokud se nějakému 3 metrovému 10kg modelu nerozbije elektronika a nenamíří si to na maminku s kočárkem!!! Nevím kde je větší pravděpodobnost? :idea:
Vaillante

#1300 Příspěvek od Vaillante »

ani na tom letišti neeliminuješ rizika.protože mě osobně už se stalo,že u něj zastavilo auto a všech pět trubek (chlapi i ženský) šli oxidovat a prudit,když jsem měl model ve vzduchu.a nenechali si nic vysvětlit a nechtěli ani uhnout kvůli přistání.bohužel to nebylo ani poprvé,ale ani naposledy.tak kam máš chodit lítat,když už ani na letišti nemáš klid a tu pohodu.
EDIT: w Ancistrus01 souhlasím.a jak jsem již psal.tak já bychh osobně rád viděl maminku venku mezi půl6 až půl8ráno a mezi 20h až 22h jakbysmet. :mrgreen:
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1301 Příspěvek od Dejfak »

Když jdeš na misto kde takové modely létají, jdeš tam okounět dobrovolně a musíš počítat s tím, že když tam něco takového létá, tak tam může i něco spadnout. To je jako když půjdeš na rally, taky tam jdeš s tím že se může něco stát a z minulých ročníků se to i potvrzuje.
Ale když ti to přistane na hlavu ve městě, nebo na louce kam chodí lidé na procházku, tak to je něco jiného.
Ano i ve městě tě může srazit magor který jede místo 50Km/h 130 a neubrzdí to. A jsme zpět o tom snížit ty rizika na minimum.
Říc můžu jet ve 3 ráno po městě 130, protože tam v tuhle dobu nikdo nebude není argument.
Amper

#1302 Příspěvek od Amper »

Nazu nemam :-) Mam rad kdyz si muzu (v pripade pochybnosti) zkontrolovat zdrojak
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
miťo

#1303 Příspěvek od miťo »

Hele brzdi, srovnávat mě s magorama v autech, co ohrožují lidi, to už je trochu silný kafe!
Vaillante

#1304 Příspěvek od Vaillante »

2Dejfak:těm lidem to ale nevysvětlíš a nevymluvíš.a je úplně jedno kde lítáš v tomhle případě.jestli jsi na letišti,nebo ne.takže podle toho,co tu píšeš,tak ty jsi jeden z těch,kterej jezdí ve městě 20,právě proto,aby snižil rizika,že někoho může srazit a ublížit mu?a ber v úvahu taky hodinu,kdy chodí Martin a já lítat,když přijede.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1305 Příspěvek od Dejfak »

Já nikoho s nikým nesrovnávám, to byl příklad toho že v tuto hodinu se nemůže nic stát. I v tuto hodinu se tam může někdo pohybovat.
A byl to i příklad snížení rizik.
Jestli si myslíte dál že je toto dobŕ styl létání, tak Ok
Nemám k tomu dál co říct.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“