DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Jj, tady jsme si všimli. Já měl na mysli vývojáře toho softu. Proč tohleto vůbec vypouštějí?
Tak první problém s Phantomem.
Zase jsem testoval, nastavení zisků.
A zkoušel jsem 3.16 jestli to nějak neodladím.
Hned první vzlet, Phantoma jsem zavisel 10m ve vzduchu.
Koukám jak se pere s větrem, a najednou nic.
Phantom stichnul a spadnul jsk šutr.
Zlomený komplet rám.
První reakce, a jeje 3.16
Po bližším zkoumání jsem zjistil že odešl regulátor.
Po znovu zapojení se nerozeběhne jeden motor, jako by neměl jednu fázi.
Tak jsem to rozdělal a vše ok, vše připájené vše zapojené.
Akorát se motor cuká a regulátor nesvítí.
Klika že to nikomu nespadlo na hlavu.....
Stichnul protože se jeden motor zastavil, a ty ostatní se to snažili vykompenzovat tím že ubraly.
Pak sem hodím video....
Zase jsem testoval, nastavení zisků.
A zkoušel jsem 3.16 jestli to nějak neodladím.
Hned první vzlet, Phantoma jsem zavisel 10m ve vzduchu.
Koukám jak se pere s větrem, a najednou nic.
Phantom stichnul a spadnul jsk šutr.
Zlomený komplet rám.
První reakce, a jeje 3.16
Po bližším zkoumání jsem zjistil že odešl regulátor.
Po znovu zapojení se nerozeběhne jeden motor, jako by neměl jednu fázi.
Tak jsem to rozdělal a vše ok, vše připájené vše zapojené.
Akorát se motor cuká a regulátor nesvítí.
Klika že to nikomu nespadlo na hlavu.....
Stichnul protože se jeden motor zastavil, a ty ostatní se to snažili vykompenzovat tím že ubraly.
Pak sem hodím video....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- JosefSvejk
Dejfak píše:Stichnul protože se jeden motor zastavil, a ty ostatní se to snažili vykompenzovat tím že ubraly.
Skvělá kompenzace
Na to, jak byla tahle deska vychvalovaná, má jaksi moc problémů
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Dejfak píše:Stichnul protože se jeden motor zastavil, a ty ostatní se to snažili vykompenzovat tím že ubraly.
Pak sem hodím video....
To docela hledím. Koptéra MQX, když jsem měl problém s motorem, vždy udělala salto přes střechu. Phantom, když jsem používal vrtule bez DJI zámku a pak párkrát nezkontroloval dotažení a při startu nízko nad zemí se jedna povolila protočila, udělal co - salto přes střechu...
Jo a kamarádova sestavená kvadra s deskou KK 2.0 - taky se jedna vrtule povolila a údajně mu to padalo v saltech k zemi.
- gardenroute
A to si na to prisel jak, myslim presne tento zaver ?Dejfak píše:...Stichnul protože se jeden motor zastavil, a ty ostatní se to snažili vykompenzovat tím že ubraly. Pak sem hodím video....
S takovymi soudy bych drobet pribrzdil, nevim na zaklade ceho tak usuzujes ? Toho, ze Dejfak si to mysli ? To je trochu kratkozrake, ne ?JosefSvejk píše:...Skvělá kompenzace. Na to, jak byla tahle deska vychvalovaná, má jaksi moc problémů
....
Je zname, ze NAZA s mene jak 4 motory neumi letet, ale to myslim, ze zadny jiny autopilot. Takze pokud shorel jeden ESC, je to pravdepodobne, ze to spadne.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Asi tak no. Pokud se v něm Dejfak moc nevrtal (psal, že chtěl dát jiný přijímač), radil bych zkusit reklamaci...
- JosefSvejk
gardenroute píše:S takovymi soudy bych drobet pribrzdil, nevim na zaklade ceho tak usuzujes ?
Nesoudím, jenom jsem si přečetl pár stránek zpět a přijde mi těch problémů nějak moc. Koupit si momentálně tuto desku, mi zkrátka přijde jako velký risk.
Naposledy upravil(a) JosefSvejk dne ned 18.08.2013 21:41, celkem upraveno 1 x.
JosefSvejk píše:...Na to, jak byla tahle deska vychvalovaná, má jaksi moc problémů. ...
Tak tohle přece evidentně není problém Nazy....Taky jsem už spadnul na závadu regulátoru, ale to bych spadnul s čímkoliv. Několikrát se tu psalo že FW 3.16 není v pořádku...tak já osobně bych se mu raději vyhnul. Ale jsem přesvědčený že 3.14 je naprosto v pořádku. Aspoň pro mě je radost s tím lítat...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Blbě jsem to popsal, padlo to jako šutr a hodilo to dva flipy
Jinak mím zásahem to nebylo, prakticky tam není co skonit, SPC jsem napojil na externí kablík co je tam origo připraven.
Navíc odešel regulátor, a to po asi 2hod létání co jsem tam namontoval Optimu7
Prostě porucha reglu, ten může odejít na čemkoli
Tak to půjde na reklamaci, docela dost ještě pobral ten ochraný prstenec co se k tomu dá dokoupit.
Tady je ta akrobačka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IRtfBES1MJU[/youtube]
Jinak mím zásahem to nebylo, prakticky tam není co skonit, SPC jsem napojil na externí kablík co je tam origo připraven.
Navíc odešel regulátor, a to po asi 2hod létání co jsem tam namontoval Optimu7
Prostě porucha reglu, ten může odejít na čemkoli
Tak to půjde na reklamaci, docela dost ještě pobral ten ochraný prstenec co se k tomu dá dokoupit.
Tady je ta akrobačka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IRtfBES1MJU[/youtube]
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- gardenroute
Soudis a dost nesmyslne. Bez zadnych dalsich info tady odsuzujes NAZU, a pritom slo o zavadu reglu, po ktere spadne kazda mene nez 6 motorova koptera (a jina nez NAZA i mozna i 6ti motorova) ? Co je to za zavery ?JosefSvejk píše:Nesoudím, jenom jsem si přečetl pár stránek zpět a přijde mi těch problémů nějak moc. Koupit si momentálně tuto desku, mi zkrátka přijde jako velký risk.
Jako to si myslis, ze kdyz ti odejde motor s nejakym jinam autopilotem, ze to samo pristane ? A jakych "přijde mi těch problémů nějak moc". Pokud nejsi uzivatel NAZA, tak to nehodnot jen dle toho, co se tady nekde doctes.
Kdyz se podivam jinych threadu o Ardu, Multiwii a ja nevim jakych jeste dalsich (a nemyslim tady, ale spise na RCgroups), tak tech potizi s velkym P a padu maji jine autopiloty daleko vice, vice. A o potizich s firmware ani nemluve.
- gardenroute
ANO, 3.16 ma asi nejake problemy, sam jsem downul na 3.14, ale urcite kvuli ni nepadaj era.zskal píše:Tak tohle přece evidentně není problém Nazy....Taky jsem už spadnul na závadu regulátoru, ale to bych spadnul s čímkoliv. Několikrát se tu psalo že FW 3.16 není v pořádku...tak já osobně bych se mu raději vyhnul. Ale jsem přesvědčený že 3.14 je naprosto v pořádku. Aspoň pro mě je radost s tím lítat...
Mimoch. jsem zjistil po downgrade zpet na 3.14, ze jsem mel po upgrade na 3.16 blbe nastaveny profil typu koptery, tj. v mem pripade Mixer Type na QuadRotor I, misto na QuadRotor X. Jestli v tomto neni zakopany pes... To byla vec, kterou jsem po upgrade nezkontroloval. A nechci znovu upgradovat na 3.16, jen abych toto zjistil. Muze nekdo s 3.16 a napr. Phantomem zkontrolovat ?
- JosefSvejk
Tak už na to zapomeň, nechtěl jsem ti na tu bábovičku šlápnout. 
- gardenroute
Bábovičku ? Asi Ti došly argumenty, že se uchyluješ k takovým invektivám?JosefSvejk píše:Tak už na to zapomeň, nechtěl jsem ti na tu bábovičku šlápnout.
Už na to zapomínám...
Neviem ako je to pri PHANTOM ale mame postavenu nejednu masinu na NAZE a spokojnost. Treba dodrzat zakladne veci pri stavbe a umiestneni komponentov a vsetko by malo hrat jak oci.
NAZA=CENA/VYKON
NAZA=CENA/VYKON
mosse prosím tě a normal updatujete na 3.14 a bezproblémů ano?.. ja asi taky zjistil že můj pád nebyl kvůli Naze.. zjistil jsem vadný konector na jednom motoře že je volný tak se možná vytřepal ven
proto to padlo nejspíš..