DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
IvanGS

Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

#1261 Příspěvek od IvanGS »

Naprostý souhlas s Gardenroute, o batohu uvažuji na pěší tůry (to tedy není můj případ), výstup někam na kopec, prostě do míst, kam se nedostanu autem nebo na motorce. Jinak je kufr dokonalou volbou a kromě výše zmíněných důvodů z něj i startuji, abych při startu necoural kameru v trávě nebo šutrech. Píšu o motorce a tam je originál kufr také nezastupitelný - odolný, vodotěsný a vejde se mi místo bočního kufru, který na motorce běžně vozím.
salamander

#1262 Příspěvek od salamander »

Kufor používam ako štartovaciu rampu, výborne sa osvedčil aj na šikmej ploche , otvorím dekel a uzatvárací mechanizmus dám ako pri uzamknutí a mám parádnu rovinu .
Štartoval som tak na jednom prudkom kopci a paráda :)
REPDJI

#1263 Příspěvek od REPDJI »

Zdravím, mám dotaz kolik vám vydží baterie u DJI Phantom 2 s H3-3D při vyhlídkovém letu ?
luhal

#1264 Příspěvek od luhal »

REPDJI píše:Zdravím, mám dotaz kolik vám vydží baterie u DJI Phantom 2 s H3-3D při vyhlídkovém letu ?

15-20 minut
Phantom4/FW 02.00.0106/App 4.1.5 build 2025485/RC 1.9.2/Huawei media pad M2 wifi 32/3GB / Xperia XA
mouchanek

#1265 Příspěvek od mouchanek »

ahoj, jsem se zase zapomněl sem dívat :oops: :oops:

tak se mi zase přihodilo, že jsem vložil baterku do P2 a šel na start, ale už při držení v ruce svítil celý červeně, ale hned se zase rozblikal do zelena tak jsem odstartoval, lětel jsem asi 4 min a přitáhl ho k sobě a v tu chvíli jsem si už všiml, že svítí červeně a začal sám přistávat, naštěstí u mne, čili asi moje druhá koupená baterka je kaput, drží jen original co byl v balení.. 40 letů na ní není.

A ještě k batohu, zrovna dnes jsem si koupil batoh na cestování do letadla jako příruční zavazadlo, ale vybral jsem to i tak, abych si mohl P2 vzít do batohu třeba na jednodenní výlet a aby se tam k tomu ještě něco vešlo.
Koupil jsem batoh Burton http://www.burton.com/default/traverse- ... 22281.html

dron se tam velmi dobře vejde, sice nemá výztuž, ale to nějak ještě vymyslím, šlo mi jen o universální batoh. Do teď jsem ho tahal v normálním menším batůžku, kam se vešel akorát a ani se nehl, display byl chráněn v jiné kapse.

přišel teď tak jen pár fotek jak se tam vejde, bez nějakého skládání, jen jsem to do něj dal a zase vyndal, prostě se jen podívat jak na tom velikost je.
Ten batoh je super i bez tahání dronu, kapsa na notebook, na případně špinavé prádlo, spousta kapes kam schovat pas, peníze atp.

Obrázek

Obrázek
DominikVF

#1266 Příspěvek od DominikVF »

Oceňujem batoh! Moja značka :D
gardenroute

#1267 Příspěvek od gardenroute »

mouchanek píše:... A ještě k batohu, zrovna dnes jsem si koupil batoh na cestování do letadla jako příruční zavazadlo, ale vybral jsem to i tak, abych si mohl P2 vzít do batohu třeba na jednodenní výlet...
Toto řešení jako příruční zavazadlo do letadla moc nedoporučuji, přestože je jako "carry" více pod kontrolou, stejně to není moc praktické a bezpečné. A to říkám po mnoha dlouhých mezikontinentalnich letech s mnoha přestupy, po tisících kilometrech s Phantomem v autě. Batoh (měkký být s nějakou vyztuhou) je dobrý pro nějaké chození, ale ani do auta, ani do letadla zásadně nedoporučuji.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
texmur

#1268 Příspěvek od texmur »

Petře
Já mám batoh také (je to upgrade z mé igelitky :lol: ) a je mnohem pevnější, má přepážky a krásně se nosí i např na kolo. Kolem nohou mám ještě udělanou na míru takovou tvrdou krabici, která chrání gimbal kdyby se batoh zmáčknul. Krabici používám jako startovací plošinu - v trávě se často hodí. Vůbec bych neměl problém s ním cestovat autem i letadlem.
Kufr má výhodu v různých banánových republikách kam jezdíš ty kde je velká prašnost a vozíš to v jeepu na korbě. Ale je zase podstatně větší a bez auta s ním moc daleko např na horách nedojdeš.
Mám i pevný kufr se kterým jsem dříve jezdil a fakt se mi nezdá ochrana v něm nějak zásadně lepší než v batohu.
Koneckonců v obdobném batohu řada z nás nosí zrcadlovky s objektivy za mnohem více peněz než Ptaak a také s tím cestuje po celém světě.

20150921_150640.jpg
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
DominikVF

#1269 Příspěvek od DominikVF »

Texmur, je to batoh originál na Phantoma? Vieš sem hodiť odkaz o aký batoh sa jedná? Dík
gardenroute

#1270 Příspěvek od gardenroute »

Tome, až ti nějaký hloupý čmoud hodí na tvůj batoh nějaký svůj skořepinový krám plný flašek z letištního kšeftu... Samozřejmě vím, že kufr není na nějaké courani s P. po terénu, to je jasné a už jsme tady o tom několikrát psali. Ideálni je mít tvrdý kufr na přepravu a měkký lehký batoh na vlastní výlety. Mouchanek psal, že si pořídil batoh do letadla, na to jsem reagoval, ale ať si každý použije co chce...
A jestli se domníváš že to není lepší ochrana, tak se asi každý bavíme o něčem jiném.
A ano, já svou foto a video výbavu vc. objektivu také tahám v podobné, měkké polstrované brašně Vanguard, ne v kufru :-(...
mouchanek

#1271 Příspěvek od mouchanek »

já ten batoh ale nechci na tahání P2 do letadla jako příruční zavazadlo.. jak jsem psal, vybral jsem si batoh abych na dovolenou mohl do něj dát věci (oblečení boty atp.) a když tady půjdu na výlet do hor tak do něj dám P2, takový univerzální batoh :-)
Když do letadla tak dolu v kufru :-) (tvrdým plastovým)
gardenroute

#1272 Příspěvek od gardenroute »

mouchanek píše:...Když do letadla tak dolu v kufru :-) (tvrdým plastovým)
Tak to je uplna hloupost, uz jsem o tom tady několikrát psal, letadlo s jeho prislusenstvim VZDY jako prirucni zavazadlo, s LiPo baterkami to ani jinak nejde !
mouchanek

#1273 Příspěvek od mouchanek »

ta baterka nemůže dolu do kufru? 8O

jo asi teda může, jen ji 5 stupňů nedělá dobře? :?: :)
gardenroute

#1274 Příspěvek od gardenroute »

mouchanek píše:ta baterka nemůže dolu do kufru? 8O
jo asi teda může, jen ji 5 stupňů nedělá dobře? :?: :)
Nemůže a nesmí!
LiPo musí být VŽDY v příručním zavazadle, tzn. na dohled a pod kontrolou. Je to zejména prevence proti požáru.

Někde jsem tady před časem dělal příspěvek, zkusím to najít vč. IATA a FAA reglementu, který přesně i specifikuje, kolik takových baterek a v jaké kapacitě vůbec u sebe smíš mít. Obvykle jsem je i rozděloval mezi "účastníky zajezdu", pokud nás bylo více.

A mnohokrát jsem na odbavení zavazadel zažil otázku "nějaké LiPo baterie v zavazadle?"...

A nechat si nějakou drahou elektroniku či letadlo v kufru, byť bez baterií je téměř jistota o to přijít...
.....
Doplněno - tady jsem o tom psal naposledy (jsou tam i ty přílohy IATA a FAA)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“