Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Tohle mi docela připomíná, jak všichni nadáváme na stupidní nařízení z EU které předepisují, jak má co vypadat a co se má jak dělat. A děláme to tady stejné.
Taky jsem hluboce přesvědčen, že pilot by měl umět lítat s copterem na manuální režim bez všelijakých berliček. Ale v životě bych si nedovolil někomu tento názor vnucovat jako jediný správný. Tohle je náš koníček, a je na každém jednotlivci co a jak chce dělat a co chce nebo nechce ( potřebuje ) umět. Vysvětlit proč je něco dobré nebo špatné z mého pohledu je zcela namístě a považuji to za velice užitečné, ale tvrdě něco prosazovat, nebo někoho odsuzovat , to už tak pozitivně nevidím. Já například vozím v prckovi GPS i když to zde bylo několikrát označeno některými zdejšími obecně uznávanými kolegy jako naprostá stupidita. Moc dobře vím, proč ho tam chci, v čem jsou klady a v čem nedostatky a je mi zcela fuk jak to kdo posuzuje. Chce to trošku více úcty ke každému zde a bude nám všem líp.
CC3D lítá perfektně, mám tu svojí s cleanflightem a lítám jen na gyra, přepínač na berličky typu akcelerometry, barometry, horizonty, atp ani nemám žádný nastavený.
Tohle je surový lítání čistě na gyra a na ruce, když to zvládnu já , tak musí každej ne?
Takhle jsem si polítal včera ráno po cestě do práce:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6MNAlD99KjM[/youtube]
Tohle je surový lítání čistě na gyra a na ruce, když to zvládnu já , tak musí každej ne?
Takhle jsem si polítal včera ráno po cestě do práce:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6MNAlD99KjM[/youtube]
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:když to zvládnu já , tak musí každej ne?
Tak tohle je esence leteckomodelářského sportu!
Já tady,do této kategorie nikdy zřejmě ani nenahlédnu.Jen by to chtělo pohled i natura(analog):na krajinky v HD jsou jiní RCmodeláři.Mně by se hodně líbil záznam z FPV,co vidíš v tom kýblíku na očích a na co lítáš,to by teptve bylo hardcore.Na YT toho moc není,a když,tak jen rekordy ve výšce,popř dálce,ale toto sportovní lítání jen ojediněle(myslím ten pohled FPV,a nemusí být zrovna přimícháno OSD).Obdivuji bezmezně,jak to zvládáte při tom rozlišení,občasných výpadcích a jiných nedokonalostí FPV.
Nebyl by prosím záznam z FPV(nejlíp bez střihu),ono by se to hodilo i na zvyknutí,co člověk v tom monitorku/googlách na očích vidí a jak včasně reagovat.
Ten sloupek bráníš vlastním tělem,abys ochránil quada a nebo je to jen opora v prostoru,při nasazených ekogooglách.
Jen je smutné,že tam jsi sám,tak alespoň to sdílené video je fajn.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Ten sloupek je tuším označník kudy vede po poli plyn, asi no.
O něj se opřu, abych při dvojitým výkrutu (4:57) nespadl
Jinak opravdu to video v brýlých má daleko do toho, co natočila gopro, nemám to jak natočit, a DVR kvůli tomu kupovat nebudu
O něj se opřu, abych při dvojitým výkrutu (4:57) nespadl
Jinak opravdu to video v brýlých má daleko do toho, co natočila gopro, nemám to jak natočit, a DVR kvůli tomu kupovat nebudu
Frsky X10S Carbon
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tohle vidíš v brýlích!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a61T-KnaCb0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a61T-KnaCb0[/youtube]
Ancistrus01 píše:Tohle vidíš v brýlích!
Jenže tohle je zjevně světová liga a garáže mi taky reálně nic neříkají,venku podle šipek:supr!
Teda obdiv krtkovi2k ještě víc(domácí kolbiště),úplně nejvíc dlouhý loop(třeba 3.28-3.32)A s tou stabilizací postoje jsem si to myslel=drajfus.
Z toho race FPV srazu vidko znám(Czech Heaven),tam chlapi taky dobře dávají,jen je to pohled z venku.
Ale uniklo mi video ST,sice bez akrobacie,ale hodně cool-to je ono!(stráka 69,tady)
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Ahoj,
k tomu lítání na acro, altitude, GPS... zase bych to nehrotil, když si to představím z druhé strany, že si člověk složí kopteru(líbí se mu race, tak rovnou složí prcka, a nebude utrácet několik tisíc za díly na velkou kopteru, nehledě na to že se tím racová koptera odsune o několik měsíců), po měsíci čekání na hardware, a hned by to měl vzít do vzduchu v akro modě, roznést to po louce a pak čekat měsíc na nové díly? Popř kdybych měl čerstvě FPV, neodlazené antény, nevěděl co si můžu dovolit, tak bych asi taky dost ocenil GPS pro nějakou záchranu v případě ztráty obrazu.
Pokud bych měl doma Nazu, tak bych jí tam taky vrznul, co je doma, to se počítá
U vrtulníků se doporučuje bezpádlo s řídící jednotkou ze záchranou, tohle je uplně stejné, jak je člověk v pasti, jen cvakne záchranu aby se srovnal. Rozhodně se pak člověk míň bojí zkoušet náročnější mody, když ví že se vždy může vrátit zpět.
Z jiného soudku. Dnes jsem se konečně dostal k testování baterek na mém lehkém racu ( +- 350g včetně baterky bez FPV). Na 3S 1300mah Turnigy(rok staré) to dá 11:20 než začne řvát pípák (11.0V po odležení baterky), baterka 2200mah je po 10 minutách letu na 11.4V(ta je o 80g těžší).
Zalítaval jsem i kámošova Peona 230, který má 600g včetně baterky. Stejné motory i vrtule jako já DYS 1806, vrtule GF 5x3. V přímém porovnání je to neuvěřitelný autobus, i když příjemný na lítání, zatáčky jsou nesrovnatelné, rezerva ve výkonu taky. Letový čas klasických 6-7 minut.
Nejsem zastancem nějakého extrémního gramaření, ale doporučuji opravdu šetřit.
P.S.
Včera jsem si hral s mody na CC3D, povedlo se mi nastavit si ANGLE místo HORIZONT, nevěděl jsem to, a zjistil jsem to až po cca 4 minutách ve vzduchu, kdy mi byli ty reakce trochu divné
. Nikdy jsem ANGLE nelítal, jen v zimě trénoval vrtulníky na simulátoru. No jestli se vrťas chová stejně, tak jsem jej ani nemusel prodávat(ze strachu že to neuřídím).
Opravdu mne pobavilo, že jsem si to v hlavě automaticky přepnul a odřídil 2 baterky (22 minut) bez ztráty kytičky
k tomu lítání na acro, altitude, GPS... zase bych to nehrotil, když si to představím z druhé strany, že si člověk složí kopteru(líbí se mu race, tak rovnou složí prcka, a nebude utrácet několik tisíc za díly na velkou kopteru, nehledě na to že se tím racová koptera odsune o několik měsíců), po měsíci čekání na hardware, a hned by to měl vzít do vzduchu v akro modě, roznést to po louce a pak čekat měsíc na nové díly? Popř kdybych měl čerstvě FPV, neodlazené antény, nevěděl co si můžu dovolit, tak bych asi taky dost ocenil GPS pro nějakou záchranu v případě ztráty obrazu.
Pokud bych měl doma Nazu, tak bych jí tam taky vrznul, co je doma, to se počítá
U vrtulníků se doporučuje bezpádlo s řídící jednotkou ze záchranou, tohle je uplně stejné, jak je člověk v pasti, jen cvakne záchranu aby se srovnal. Rozhodně se pak člověk míň bojí zkoušet náročnější mody, když ví že se vždy může vrátit zpět.
Z jiného soudku. Dnes jsem se konečně dostal k testování baterek na mém lehkém racu ( +- 350g včetně baterky bez FPV). Na 3S 1300mah Turnigy(rok staré) to dá 11:20 než začne řvát pípák (11.0V po odležení baterky), baterka 2200mah je po 10 minutách letu na 11.4V(ta je o 80g těžší).
Zalítaval jsem i kámošova Peona 230, který má 600g včetně baterky. Stejné motory i vrtule jako já DYS 1806, vrtule GF 5x3. V přímém porovnání je to neuvěřitelný autobus, i když příjemný na lítání, zatáčky jsou nesrovnatelné, rezerva ve výkonu taky. Letový čas klasických 6-7 minut.
Nejsem zastancem nějakého extrémního gramaření, ale doporučuji opravdu šetřit.
P.S.
Včera jsem si hral s mody na CC3D, povedlo se mi nastavit si ANGLE místo HORIZONT, nevěděl jsem to, a zjistil jsem to až po cca 4 minutách ve vzduchu, kdy mi byli ty reakce trochu divné
Opravdu mne pobavilo, že jsem si to v hlavě automaticky přepnul a odřídil 2 baterky (22 minut) bez ztráty kytičky
graup15 píše:Stando ty máš takový hardcore sebemrskačský přístup![]()
![]()
Já to mám postavené jinak. nejdřív něco co spolehlivě létá a dělá radost. A k tomu druhou mašinku kde se budeš trápit s nastavením a pilovat řízení.
Obrácený postup totiž dost lidí odradí.
Před roky jsem už měl taky jednu kopterku..na řídící jednotku která byla tak blbá,že to lítalo blbě a jen dílem náhody. To mi tak znechutilo,že jsem to odložil do popelnice.
V té době ještě ani Naza nebyla....a ladit extremně drahý Mikrokopter...na to jsem neměl nervy ani čas.
Takže do 250ky pújde CC3D, protože dobře létající mašinku už mám. Ale běda vám,jestli mi to nepújde...!!!![]()
![]()
Já bych CC3D nepodceňoval. Mám s ní nalítáno 00 nic ale přesně jak píše tomashr - zvednul jsem jí stabilně napoprvé a při řízení jen na oči (bez FPV) naprosto nemám problém lítat s ní při třetím letu slalom po zahradě mezi stromy a kroužit si na dohled dle libosti. Na roce není problém ji uřídit v tom default nastavení dle QAV250 ... V tomhle problém není. Včera šla nakonec do sněhu na krofky, ale to byla závada motoru nebo regu - sem pak hodím video, co to dělalo.
Co mi trochu dělá starost je let na FPV. Když něm měl na zemi trávu tak jsem dokázal vzlétnout i přistát (ale to byla kvůli počasí jen chvilka) včera něž zazlobil motor jsem to zkusil i na zahradě na chalupě a to nešlo. Jak bylo okolo souvisle bílo, tak jsem absolutně nedokázal uhlídat výšku
Takže já osobně jsem tedy hodností CC3D mile překvapen - čekal jsem většího nerva
No jo já jsem takový sebemrskač. Ale já už jiný nebudu.
Já jsem prostě učení pilotáže loni věnoval prakticky celou sezonu. Tím, že jsem lítal s dřevěnkou jen na gyra a dával si to jen na oči. Potom jsem nasadil brýle a prostě to zkoušel. Občas jsem s tím lehce plácnul, protože jsem neměl ten odhad výšky. Tyhle nešvary jsem zdědil z lítání s barem. Proto jsem takhle proti těmhle systémům po začátečníky vysazený. Týden jsem to chodil pilovat lítat s FPV a dal jsem to. Je docela důležitá práce s plynem, hlavně nízko nadzemí, kde to vysloveně přicucává model k zemi. Dneska si taky zalítám s Discovery, kde mám kompletní inteligentní systém. Ale lítám to stejně jen na ruce.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Vždycky jsem si chtěl postavit copter s Véčkem. Nyní jsem to začal realizovat díky 3D tisku. Bude to 280tka a vyrábím podle http://www.thingiverse.com/thing:526082 a s úpravou pro to véčko od MoRayCH. Zatím jsem si vytisknul to véčko abych si ověřil jak to bude pevné a použitelné. Zatím tam mám ABS výplň 25% a autor doporučuje 50%. Zkusím ještě asi PLA a uvidím. Zatím to vypadá pevnostně slušně a váhově jsem na 26g.
Naposledy upravil(a) ST dne sob 04.04.2015 21:21, celkem upraveno 1 x.
Taky jedno prihodim..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bOQukfu9_dg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bOQukfu9_dg[/youtube]
- xxkarlosxx
Jak daleko se dá lítat. Je to tak cca 1,8km a ještě jsem nebyl na hranici. Signál vysílačky stále 70% a FPV jako bych byl 200m od baráku..Jen se mi nechtělo letět nad les,abych copteru nelovil pak z korun stromů 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xm9JcvBQlFk[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xm9JcvBQlFk[/youtube]
Naposledy upravil(a) xxkarlosxx dne pon 06.04.2015 15:00, celkem upraveno 4 x.
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
Máš málo vyosenou kameru a proto blbě vnímáš horizont, a nejsi schopen letět rychleji. Zkus to a uvidíš, že se s tím líp lítá na rychlosti.
- xxkarlosxx
Já vím.. Kameru už mám zvednutou skoro do nebe a lítám na plný plyn.... Tohle byl spíš test na dálku a při letu jsem pořád přimačkával tlačítko na test signálu vysílačky.....Nechtěl jsem přijít o signál a skončit někde v poli.. Už jednou jsem hledal a protože se mi vytrhla baterka,ani pípák nemohl pomoci 
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
chlapi ja som to tu nechcel hrotit, ja som zacal len pred rokom takze nemam nalietane toho moc mam 250ku na openpilote na oci ju ako tak uriadim ale akonahle som nasadil bryle tak som bol bud na zemi alebo 100 m vysoko proste odhad k horizontu nulovy preto som zbastlil druhu 250ku supol Nazu ze mi proste bude drzat vysku a hadam sa to aspon trocha naucim odhadovat. Ja proste cumim na tie vase vykony co s tym dokazete na manual s tym nenealietam ani na simulatore nieto v reali, a nechcem si hned rozbit tu paradnu pentelobe od ST 
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax