DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
vbalko

Re: DX6i

#1246 Příspěvek od vbalko »

Ryko píše:No a je to vyřešené.

Ani ne - nemam si to na cem vytisknout nebo vyfrezovat :(
Drondys

#1247 Příspěvek od Drondys »

vbalko píše:Ani ne - nemam si to na cem vytisknout nebo vyfrezovat :(

Dej si inzerát do sekce Koupím viz tento odkaz třeba s popisem "Kdo mi vytiskne trimy pro DX6 na 3D tiskárně" a do textu tam dopiš odkazy na ty hotové STL soubory. Řada lidí co se tady na serveru pohybuje má 3D tiskárnu, na které by to podle toho měli zvládnout vytisknout. Nebo se zkus přes SZ viz tento odkaz domluvit s jyrrym, který se tady na předhcozí stránce tohoto tématu zmiňoval o možnosti vyfrézování a sám má CNC frézku a také by to jistě zvládnul podle toho STLka vyrobit.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1248 Příspěvek od jyrry »

Pokračování zde.
jyrry.webnode.cz
dodoph
Kontaktovat uživatele:

Zapojení serv na samokřídle

#1249 Příspěvek od dodoph »

Omlouvám se, že se ptám na to co se tu už mockrát řešilo. Stále ted hledám odpověď a konkrétní otázku jsem nenašel.
Kam do přijmače zapojím pravé a levé servo? Všude jsou jen odpovědi typu pozice č.1 a podobně...to mi ale nepomůže. Mám 4 kanálový příjmač a nějak nezvládám zapojit dvě blbá serva :-((( Nejblíž zapojení jsem byl když jsem páčkou na křidélka ovládal doleva-doprava výškovku a páčkou výškovky nahoru-dolu křidélka.....ale to je blbost:-(. Vysílačku mám nastavenou správně na elevony. Moc dík za pomoc :-).
FrSky TARANIS X9D Plus / Flysky FS-GT3C
*SWIFT II*ASW28*Defender Truggy-Axial SCX10*Loď Carina*
JosefSvejk

Re: Zapojení serv na samokřídle

#1250 Příspěvek od JosefSvejk »

V návodu k RC soupravě máš určitě zapojení serv pro samokřídlo. U každé soupravy to může být trochu jinak. Ve vysílačce samozřejmě musí být nastaven příslušný mix.
Teď se dívám, že konkrétně u DX6i je zapojení: ELEV - pravé křidélko a AILE - levé křidélko.
Naposledy upravil(a) JosefSvejk dne úte 24.02.2015 15:36, celkem upraveno 1 x.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1251 Příspěvek od arda1 »

No teď jde o to zda to na 4k rx půjde - Radek
ICQ 638556901
bv9
Kontaktovat uživatele:

#1252 Příspěvek od bv9 »

dodoph píše:Omlouvám se, že se ptám na to co se tu už mockrát řešilo. Stále ted hledám odpověď a konkrétní otázku jsem nenašel.
Kam do přijmače zapojím pravé a levé servo? Všude jsou jen odpovědi typu pozice č.1 a podobně...to mi ale nepomůže. Mám 4 kanálový příjmač a nějak nezvládám zapojit dvě blbá serva :-((( Nejblíž zapojení jsem byl když jsem páčkou na křidélka ovládal doleva-doprava výškovku a páčkou výškovky nahoru-dolu křidélka.....ale to je blbost :-(

Proč je to blbost? Jak jinak to chceš ovládat? Pokud to takto chodilo, pak už jen bylo potřeba udělat patřičné revezy, aby to chodilo dle potřeby.
Při posunutí páky křidelek doleva, levé křidélko nahoru a pravé dolu. Při posunu v levé pozici dolů, musí levé křidélko jít ještě víš a pravé se posunout trochu vzhůru. Při pravé zatáčce samozdřejmě obráceně.
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
misamltr

#1253 Příspěvek od misamltr »

Ahoj,
prodává se tahová chytrá věcička s dvěma káblíky a na konci připojíš jen serva. Je to malý, ale nevím, jak se to jmenuje. Zapojíš je potom do kanálu 1a2.

Michal
Jochla
Kontaktovat uživatele:

#1254 Příspěvek od Jochla »

V návodu k Dx6i je:
Elev - pravé křídlo
Aile - levé křídlo
Já to musel zapojit obráceně, pak už to fungovalo jak má. Byl to ale šestikanál.
DX6i Mod 1, FunCub, CAP 232 40
dodoph
Kontaktovat uživatele:

#1255 Příspěvek od dodoph »

Ve vysílačce mám vše nastaveno správně, reverzy si potom udělám, to problém není. Nastavil jsem Elev - pravé křídlo......Aile - levé křídlo. A je to stále stejný. Na modelu to funguje správně.....levá zatáčka jde levé křidélko nahoru pravé dolu a doprava naopak. Stoupání obě nahoru a naopak. Problém ale stále trvá na vysílačce. Zatáčím doleva páčkou směrem nahoru a doprava musím jít páčkou dolů. Chci stoupat, tak jde páčka doleva a při klesání s ní musím pohnout doprava....a to je přeci blbost.
dodoph
Kontaktovat uživatele:

#1256 Příspěvek od dodoph »

arda1 píše:No teď jde o to zda to na 4k rx půjde - Radek

Na 6 kanalovém příjmači je navíc jen GEAR a AUX1....tak proč by to nemělo jít na 4kanálovém?
bv9
Kontaktovat uživatele:

#1257 Příspěvek od bv9 »

dodoph píše:Ve vysílačce mám vše nastaveno správně, reverzy si potom udělám, to problém není. Nastavil jsem Elev - pravé křídlo......Aile - levé křídlo. A je to stále stejný. Na modelu to funguje správně.....levá zatáčka jde levé křidélko nahoru pravé dolu a doprava naopak. Stoupání obě nahoru a naopak. Problém ale stále trvá na vysílačce. Zatáčím doleva páčkou směrem nahoru a doprava musím jít páčkou dolů. Chci stoupat, tak jde páčka doleva a při klesání s ní musím pohnout doprava....a to je přeci blbost.

Tak prohoď kanály a potom případně zreverzuj. Na DX6i jsem s křídlem lítal, bohužel si už nepamatuju přesně to nastavení, ale určutě to funguje :-)
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
dodoph
Kontaktovat uživatele:

#1258 Příspěvek od dodoph »

Zkoušel jsem Elev na pravé i na levé křídlo...reverzy a stéle stejné. je jasný že to jde a určitě je to nějaká hloupost....ale celý den to různě zkouším a už mi mozek odmítá přemýšlet :-D
danidani
Kontaktovat uživatele:

#1259 Příspěvek od danidani »

Nemám možnost to teď vyzkoušet, ale v manuálu to je na straně 26, ne?
JosefSvejk

#1260 Příspěvek od JosefSvejk »

Jak píše bv9, přehoď kanály a změň reverzy. Musí to fungovat. Ve vysílačce máš doufám nastavený mix pro samokřídlo (ELEVON).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“