T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Georg9

#1246 Příspěvek od Georg9 »

Zdravím chlapy :)..

Tak mi došli ty zelené pádla z titana.. Už jsem je nasadil, ale zatim jsem to neprubnul..

Co se týká váhy, tak: original align (černé) 6,2g
zelene titan 4,5g
kdo používá závaží origo align 1,9g

Podle hrubého výpočtu rozdíl na odstredivé síle origo align pádla versus z titana cca 20kg, neuvažuju závažíčka.. A pocital jsem pri 3000min-1

Sem teda zvedavý na rozdil za chodu, nejdříve zavisím a pak se uvidí :)
Kenny McCormick

#1247 Příspěvek od Kenny McCormick »

Padla na Procku /tarot - dynasty/ 6,05gr
pre zaujimavost:
padla origo copterX - 5,10gr
zavazie CX s cervikmi - 2,55gr
na CX mam carbonove padla 7gr Tieto , iba s plastakmi - pre mna prilis nestabilne
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Georg9

#1248 Příspěvek od Georg9 »

Tak sem pekný ko..t sem to rozsekal, blbec sem sel na záda a nemel sem preplý rezim, kurna taková škoda, jinak to jde do obratu krásne, škoda ze byl jen jeden..
Kenny McCormick

#1249 Příspěvek od Kenny McCormick »

Georg9 píše:Tak sem pekný ko..t sem to rozsekal, blbec sem sel na záda a nemel sem preplý rezim, kurna taková škoda, jinak to jde do obratu krásne, škoda ze byl jen jeden..
sakra, tak to bola rychlost... 8O
Dnes je nejaky padavy den...
napis skody do vlakna "heli a vase nehody", nech v tom Ondra nieje sam, ked odisiel aj nahon na kardan, tak to tam nepis :wink: :wink: :wink:
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1250 Příspěvek od Dejfak »

Taky jsem to dnes rosekal
Tímto se chci zeptat co používáte na pojištění šroubků?
Popisujou že tam má být t43 THREAD LOCK doma mám LOCTITE 2701
Můžu to tím pojistit nebo mám koupit to co popisují?
A nevíte kde sehnat převody do origo vrtulkového serva ALIGN?
Taky nevím zda drát na pádla z něčeho vyrobit nebo koupit origo.
Lítám přes měsíc a začal jsem akrobacii no a tak to přišlo :wink:
Tak nějak nevím..
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1251 Příspěvek od prochel »

Georg9 píše:Tak sem pekný ko..t sem to rozsekal, blbec sem sel na záda a nemel sem preplý rezim, kurna taková škoda, jinak to jde do obratu krásne, škoda ze byl jen jeden..
to jsou ty letový režimy , od doby co se mi stalo to samé už používám jen jeden letový režim a je klid :D
Kenny McCormick

#1252 Příspěvek od Kenny McCormick »

...podmienkou je dobry regl s pomalym rozbehom, ktory nemam, cize ma to mozno tiez caka, ked sa ten automaticky prepinac rezimov v hlave pokazi...

Dejfak - drat origo, nieje to drahe, pripadne kup na tarota, ostatne neviem, threadlock pouzivam stale zo stavebnice tarot.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1253 Příspěvek od Dejfak »

Co jsem čet o tom mém LOCTITE tak je vysokopevnostní ale ten t43 THREAD LOCK nevím o tom jsem nenašel nic.
Zase ten T43 dělá hmotu co jakoby utěsní závit LOCTITE ho zalepí ale když pak šrou vyšroubuju tak je na něm jen šlupička zato u T43 z toho vyleze jakoby kus těsnění....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1254 Příspěvek od pkotatko »

Tak další poznatky k "top pohonu" :D
Tímto se hluboce omlouvám motoru S-Neu a reglu Roxxy. Blbej jsem já. :idea:
Neměl jsem skalibrovanou plnou výchylku plynu. Takže mi pořád neseděly otáčky teoreticky spočítané s realitou. Dneska jsem na to náhodou přišel a začly se dít věci :wink:
Nechal jsem pastorek 12z. Mám aktuálně nastaveny tři letové režimy. Ve všech je kolektiv +-11°. Nastavení governoru je 75%, 85% a 95%. Tyto tři režimy a kombinací baterky 3S nebo 4S mi dávají rozsah otáček od 2800 do 4000. Na 3S 75%-2800, 85%-3000, 95% 3200. Na 4S 75%- 3600, 85%-3800, 95%- 4000. A můžu teda říct že 4tis. je opravdu rachot jako prase. Na to pracky ještě dlouho mít nebudu :D :D Motor a regl drží otáčky ve všech režimech dobře. Nemám možnost je měřit za letu, ale na ucho tam žádné slyšitelné poklesy nejsou.
Všechno po dolítání studené. Takže jsem konečně spokojen a nadšen.
Letové časy na jednotlivé režimy dám později až s tím takto něco nalítám. Chce to trošku zprůměrovat.
No vidím to později až se nabažím tohoto "brutálního setupu" na přechod na pastorek 11z ( 10z už prý dere zuby na kole ) a definitivně 4S.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Kenny McCormick

#1255 Příspěvek od Kenny McCormick »

ty brdo, 4000... Tak to musi byt hukot.
Odvadzas kus prace, myslim ze tak ako mna to iste zaujima viacerych, kvoli optimalizacii pohonu.
Buducu sezonu davam do jedneho vrtasa 4S, motor mam sice len malootackovy scorpion 2221-12, regl bude roxxy, a od tvojich skusenosti sa planujem odrazit. :wink:
Ten motor mi na 3S nestaci, toci len 2750 na 16T, nejak som sa prepocital :( /amater/
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1256 Příspěvek od JirkaA »

4000 otáček na 450?? Sebevrahu, ty si koleduješ aby původní kmeny ve vnitrozemí Nigerie měly materiál na karbenátky?
OK2WY
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1257 Příspěvek od pkotatko »

Mno, je to trošku víc...... :D :D
Ale já lítám bezpečně. Blízko a nízko abych ty díly pak našel...... :D :D

Ne teď vážně, včera jsem si to zkusil a nemá to význam. I kdyby to helina měla vydržet, tak na to nemám pazoury abych to uřídil. S rozumem do 3200 jako max. Tenhle setup zatím nechám protože potřebuju dolítat 4 sady 3S baterek. Na konečný přechod na 4S to bude chtít menší pastorek a nebo regl co to ukočíruje třeba na 50% otevření. Takže KOBY. Roxxy to neumí.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1258 Příspěvek od pkotatko »

Tak jsem se právě vrátil z lítání. Dal jsem pět letů s 3S a pět letů s 4S.
Na 3S jsem točil 2800 a lítal polohovky a akro přes celou oblohu. Opatrně s kolektivem, prostě plynulý, uhlazený let. Na 4S jsem co nejvíc blbnul, mlátil kolektivem nahoru dolu, tictoky, flipy, lítání na max. rychlosti. Otáčky 3600. Let byl vždy pět minut. Po odpípání přiblížení a dosednutí.
Do 3S dobito vždy v rozmezí 1050-1100mAh !!! Do 4S dobito 1400-1450mAh. Je vidět, že regl i motor pracují s daleko lepší účinností než orig. výbava.
Na 4S to chce jasně menší pastorek. Ale zatím se musím nabažit toho brutálního výkonu. Při prvním souvratu jsem to nečekal a helina mi zmizela v takové výšce, že nebyla skoro vidět :D :D
Motor a všechny baterky naprosto studený. Listy Align ze stavebnice. Nevím jak kdo, ale já jsem s nima úplně nejspokojenější. Ještě mi domu přišly nové KOKu AeroDynamic ale ty budu moci vyzkoušet až po Vánocích. Dřív je sem nedostanu.
Kenny McCormick

#1259 Příspěvek od Kenny McCormick »

Zaujimave vysledky...
Len by to chcelo este skombinovat pri 3S lomcovat s kolektivom :lol: a pri 4S plynule poletovanie, aby si vedel /teda aj ja :D/, ako maju vplyv na kapacitu baterky rozdielne otacky vs. styl lietania.
Ale ten pomer letovy cas/dobita kapacita na 3S je uz teraz uzasny, staci ti tych 2800 na lahku akrobacku? Loping, vykrut, suvrat... Mne to bolo malo, asi pri zabrani kolektivu motor stracal otacky.
avalanche8

#1260 Příspěvek od avalanche8 »

Tak jsem predelal jeste tahlo vrtulky,origo me nejak nenadchlo diky tem drzackum na pasku.Nahrada uhlikova tycka,zalepene kousky tahel kuly zavitum a ladeni vrtulky,Je to naprimo bez tech pruchodek plastovejch,na test cekam,uvidime :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“