Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo
Teplo vypadá jinak ale chvilku se to dá.
Odpoledne se trochu zklidnil vítr, tak to bylo lepší, zitra má ještě fučet, ale od 25 by měl vitr lehnout, až do silvestra to ale určitě nedám 
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsme dnes s kámošem byli. Velký a malý sbašisko. Čtvrtou baterku jsem pro zkřehlý hnáty už nedal.
Dnes vítr opět podle předpovědi klapnul, tak na to dnes prdim, leda by trochu lehnul ale to moc nepředpokládám. Ale co, když je ten štědrej den tak je to snad povolený se jen válet a něčim cpát. 
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
pepin píše:Dnes vítr opět podle předpovědi klapnul, tak na to dnes prdim, leda by trochu lehnul ale to moc nepředpokládám. Ale co, když je ten štědrej den tak je to snad povolený se jen válet a něčim cpát.
Já od rána kmitám. Také jsem si myslel na létání. Žena však lehla s nějakou breberkou a když lehne i ona na štědrý den, tak je to vážné.
Kdybych věděl, že jdeš smažit "outdoor", tak tě tam ty dva šnycly přihodím.
Loni jsme byli na vánoce s manželkou na koloběžkách na Mácháči, druhý den ráno nás ale mrzelo že jsem nám nechal běžky doma. Letos ale zustala na vánoce doma s dědou, tak jsem jen vyrazil za humna s letadylkama.
Tak jsem se dočkal, vítr do 4ms sluničko a občas i nějaká ta bublina.
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Dneska se mi podařilo ušetřit půl hodiny těsně před západem slunce. Teplota na nule ale absolutní olej. Ideální stav pro optimalizaci pohonu. Nakonec k tomu Axi 2820/10 a Cheri3/Bonnie sedí 10/6. Funguje to prostě skvěle. Třetina dráhy plynu umožňuje udržovat výšku a na plný plyn se dá zalétnout kubánská osma bez rozběhu. Po 10minutách živého letu jsem dobíjel přesně 2Ah. Přidávám ještě fotky vnitřku trupu. Za povšimnutí stojí držák na regl a servo-saver. Nemá smysl zakládat nové vlákno.
Snad to zítra zase půjde
Snad to zítra zase půjde
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
29. a 30. 12. "tady" bylo tak krásně, že byla škoda nebýt venku.
Tak jsem 29. vzal házedlo a šel testovat nové rukavice (jde to, bez rukavic lepší, ale pokud bude opravdu zima, budou se hodit). Počasí bylo takové, že i nešika jako já jednou vydržel ve vzduchu dokonce půl hodiny. Napadlo mě zkusit vylítat novou baterku (1S 530mah). Po 2h a 40 minutách už mě TO přestalo bavit (a měl jsem unavenou házecí ruku), navíc se slunko začalo schovávat za kopec (a to znamená zimu), tak jsem toho nechal. Baterka hlásila ještě 3,84V. A to byla relativně zima.
30. jsem šetřil ruku a vzal něco vrtulového.
Tak jsem 29. vzal házedlo a šel testovat nové rukavice (jde to, bez rukavic lepší, ale pokud bude opravdu zima, budou se hodit). Počasí bylo takové, že i nešika jako já jednou vydržel ve vzduchu dokonce půl hodiny. Napadlo mě zkusit vylítat novou baterku (1S 530mah). Po 2h a 40 minutách už mě TO přestalo bavit (a měl jsem unavenou házecí ruku), navíc se slunko začalo schovávat za kopec (a to znamená zimu), tak jsem toho nechal. Baterka hlásila ještě 3,84V. A to byla relativně zima.
30. jsem šetřil ruku a vzal něco vrtulového.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Já jsem nakonec vydržel na louce od 23 do 28, počasí super, sluníčko, bezvětří, ale cosi jako termika pouze 24 a 25, potom už ani bublinka, dravci posedávali po stromech nebo na poli, ale když už jsem nějakýho viděl ve vzduchu, jen to mastil rovně někam jinam.
Odpoledne se trochu utišil vítr, tak to nešlo nevyužít .
Arctic Bismarck opět v akci !
Nakonec jsem na to přišel, loni v zimě jsem kontroloval olej a jak mrzlo až praštilo, jak jsem vytahoval tu zmrzlou plastovou měrku oleje, tak se těsně nad značkou MAX před vytažením ulomila ale nad tou značkou MAX bylo ještě ve francouštině varování--v žádném případě nepřelévejte přez MAX---tedy nebylo přelito přez nápis max , ale nikoho nenapadlo že tento nápis max není vrchní ryska pro dolití oleje ale pouze varování nepřelévejte přez MAX
jenže--díky tomu že bylo přelito přez max tak nejsíš někde --ví buh kde si ten olej našel cestu přez nějaký těsnění pokud jedu rychleji po dálnici. Už to není tak tragický, ale někde to pořád trochu chčije, uvidim jestli ted zjistěj kde, pokud ne, asi jako první zajedu domluvit na technickou aby mi udělali emise, abych alespon věděl jestli to chčije jen někde ven, nebo to chčije nějak přez spalování plus potom ven.
Tak TO nevymyslíš...pepin píše: ned 12.01.2025 23:31 tentokrát bohužel jen na chvilku a na otočku s caddy , dodávka je u doktora s naprosto luxusní závadou---
Proč takovou věc, jako měrku na olej dělají plastovou? :-/
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Na tý plastový žlutý je ta hladina oleje vidět podstatně líp než na kovový. Tady u toho motoru jde ta měrka snad přez tři ohyby a jak je to auto už starý tak to hold nedala.