Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#1231 Příspěvek od ST »

Celkem nejde o peníze, ale o to zdůvodnit okolí, že jsi tak 14 dní nepoužitelný a ladíš a jsi tím tak pohlcený, že nemáš na nic jiného čas. :lol: Já mám naštěstí tolerantní manželku a psa. Kluk už je dávno z domu, takže houby zle. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1232 Příspěvek od Ancistrus01 »

xxkarlosxx píše:Jojo přesně... Na openpilot jde nastavit strašně moc věcí. Zkoušel jsem cleanflight,ale vrátil jsem se na openpilot....Já teď mám lopas během půl sekundy a udělám ho klidně i 2m nad zemí bez propadu... O ostatních nastaveních ani nepíši,jde toho opravdu hodně včetně lazení PID za letu atd..... V nové verzi máš už rovnou přednastavené modely k výběru a aktualizací další přibyli.. Včera jsem si nahrál nastavení setupu pro 4S z helipalu...Dost zajímavé..Číňáci létají akrobacii na ratitude,to mě dost překvapilo...

Tak paráda, myslíš, zpe by jsi mě nějak nasměroval na nastavení těch loopingů a obecně na nějaký tutoriál? Na openpilot wiki toho moc není a mám to tam dost přečtené :)
Seba

#1233 Příspěvek od Seba »

ST
Až zjistí,že by ji přišlo levněji,kdyby tě posílala do hospody,tak se budeš divit. :D
xxkarlosxx

#1234 Příspěvek od xxkarlosxx »

Ancistrus01 píše:
Tak paráda, myslíš, zpe by jsi mě nějak nasměroval na nastavení těch loopingů a obecně na nějaký tutoriál? Na openpilot wiki toho moc není a mám to tam dost přečtené :)

Třeba tady:
http://www.lumenier.com/products/multirotors/qav250
nebo:
http://beta.ivc.no/wiki/index.php/Lumenier_QAV250_Setup

Toto teď zkouším pro moje 4Súplně dola na stránce je odkaz na stažení config file for CC3D(hotový model):
http://www.helipal.com/storm-4s-power-upgrade-pack.html

Samozřejmě je vždy potřeba zkontrolovat ostatní nastavení zejména vysílačky v CC3D....

Včera jsem si nastavil na pátý vstup pro servo(na CC3D desce) bzučák a paráda :-)... Naposledy jsem hledal copteru 3 hodiny v poli mezi najakým zelím 1,5 kiláku od baráku a když už jsem to vzdal kopnul jsem do ní :-)...

V té položce RESPONSIVENESS se nastavuje maximální náklon a lopasy.. V rate mode a max rate si dej 600 a 600. No a uvidíš sám jak rychle uděláš lopas... Hlavně to chce mít na rádiu nastavený expa hodně vysoko(60-75)..Protože bez nich lehké brnknutí do kniplu znamená let střemhlavý,bacha na to ..

Tady je výsledek 600 stupnového nastavení:

https://www.youtube.com/watch?v=6w5cIEGNESU
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1235 Příspěvek od Ancistrus01 »

Dík moc! To je ono :)
Už se těším na testování :twisted:
Dr.Ban

#1236 Příspěvek od Dr.Ban »

H1N1 píše: jinak ja dneska neuspesne shanel molex 4-pin picoblade 1,25mm, v jedno obchode to neexistovalo a v druhem mne bylo receno ze i vyrobci maji malo:-D

Našel jsem tohle. http://www.vpcentrum.eu/zasuvka-kabel-p ... blade-1a-1
Snad je budou mít. :o))
graup15

#1237 Příspěvek od graup15 »

re..Jindra
Zatím jsem přikutil na 250ku Sony 600TVL od GlobeFlight. Nějak se mi tam nechce dávat drahou TBS 69 :-) (navíc je to již skoro vymřelý druh...pújde do mnohem dražší QAV 500).
Koukat se na to dá a letět podle toho taky snad pújde.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nHS2Kvn-x0U[/youtube]
Přílohy
DSCN0841.JPG
DSCN0840.JPG
tomashr

#1238 Příspěvek od tomashr »

Po delším čekání mi právě dorazila FPV sada z RCTimer viz http://www.rctimer.com/product-1275.html , kterou jsem objednal právě s ohledem na 250 a musím říct, že jsem docela příjemně překvapen.
Vysílač je skutečně velice mrňavý, pro quad 250 naprosto super. Vtipné je přepínání kanálu - žádné DIP, je to tlačítkem a na indikaci je na PCB 12 LED - 4 pro pásmo, 8 pro kanál, to mi přijde jako chytrý kompromis mezi nepohodlnými DIP na jedné straně a plným LED displejem na druhé.
Kamera je provedení klasický styl Fatshark, sedí do držáků na 600TVL a odhaduji, že kvalitou se taky moc lišit nebude (udáno dokonce 700TVL, ale zase bych to s iluzemi nepřeháněl).
Šlapalo to na první pokus včetně dalšího příjemného překvapení - jako minimální napětí je udáno 7V, ale sada TX i kamera perfektně jede i na 5V, což se zase právě u 250class hodí, stačí jediný BEC na vše.
Za ty prachy první dojem naprosto skvělý, jsem zvědavý na test za letu. Mám ověřeno, že 200mW mi dosahem pro 250 vyhovělo (s podstatně větším TX), takže pokud bude tento menší chodit podobně, tak by to bylo fajn.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1239 Příspěvek od H1N1 »

graup15 píše:re..Jindra
Zatím jsem přikutil na 250ku Sony 600TVL od GlobeFlight. Nějak se mi tam nechce dávat drahou TBS 69 :-) (navíc je to již skoro vymřelý druh...pújde do mnohem dražší QAV 500).
Koukat se na to dá a letět podle toho taky snad pújde.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nHS2Kvn-x0U[/youtube]

Dalibore, Dalibore... My na tvuj popud koupime TBS69 do 250, a ty ji tam pak nedas:-D jinak nevim jestli ti Jindra vcera vecer psal/volal ale sehnal v Obi paradni kufr s rastrem kam sedne 250tka jako prdel na hrnec...
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
graup15

#1240 Příspěvek od graup15 »

Taky jste dobře udělali..zatím je TBS 69 to nej co pro FPV je. Sony Efio V2 se bude hodně blížit.., ale ty věčné pokusy co je lepší a co ne,dost lezou do peněz :-)
Já nad tím dost dlouho přemýšlel a vzhledem k tomu,že u té malé potvůrky se karambol nedá vyloučit..jsem radši 69ku dal na pro mne primární strojek..a to je QAV 500. Navíc se nemusím vymýšlet se šíleným držákem na kameru..teda musím,ale na 500ce je o kilometry víc místa:-)

PS...Tu Sony 600TVL jsem kupoval jako první kameru od Hořejšího...a stála taky ranec. To jsem ještě o FPV nevěděl nic a tak jsem Ivanovi zdatně přispěl na důchod :-) :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1241 Příspěvek od jindraj »

H1N1 píše:Dalibore, Dalibore... My na tvuj popud koupime TBS69 do 250, a ty ji tam pak nedas:-D jinak nevim jestli ti Jindra vcera vecer psal/volal ale sehnal v Obi paradni kufr s rastrem kam sedne 250tka jako prdel na hrnec...

jen ho nech :) budeme mít nějakou konkurenční výhodu. Bude při tom klání u něj co plánuje muset spoléhat jen na to, že to tam zná po paměti ... Taky poznáme koptérky už podle siluety ve vzduchu ... jedna bude mít takovou malou bílou hůlku vepředu :D ...

no je to samozřejmě nadsázka ... ono vidět bude i s tou 600TVL Sonkou a také jsem byl v pokušení tam na začátek dát něco levnějšího na otloukání, ale od toho tam mám tu rozvodnou destičku s možností kdykoliv přehodit jednoduše jedním konektorem kameru a to včetně 12V a 5V variant. Prozatím se chci učit stylem pozvolného dostávání strojku do ruky a chci se vyhnout nějakému zbytečnému risku ... a kdyby se to nějak zhoršilo, a měl jsem pocit, že ty pády hrozí nějak pravidelněji, tak holt někde dočasně popadnu nějakou levnou potvůrku a hodím jí na to na tréning také.

Dlouhodobě ale počítám, že dobrý obraz se mi na 250 hodí spíš než třeba na MK hexe, kde to budu mít jen jako hledáček ... byť je to stroj větší a klidnější.
graup15

#1242 Příspěvek od graup15 »

Na fotkách je už hotový držák TBS 69 do 500ky. Ale jde o ten princip jak upevníš kameru. Ty origo šroubky vyměníš za dlouhé M2. Z obrázků je to jasné.

PS..,že by jste mne porazili v race..je zhola nemožné,jedině přímým sestřelem 250ky taranem...:-) :-) :-) :-)
Přílohy
DSCN0846.JPG
DSCN0845.JPG
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#1243 Příspěvek od jeeff »

Mne TBS 69 prave dnes dorazila (objednane vcera z kopterworx.com) ale kukam na ten chladic a dost sa obavam, ze sa mi to do 250 ani nevleze, vecer doma uvidim.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1244 Příspěvek od jindraj »

jeeff píše:Mne TBS 69 prave dnes dorazila (objednane vcera z kopterworx.com) ale kukam na ten chladic a dost sa obavam, ze sa mi to do 250 ani nevleze, vecer doma uvidim.

přeuspořádat :) ... na výšku je OK 32mm se mi vleze i do standardní výšky 35mm od QAV250. Na délku se s tím většinou v trupu dá hýbnout ... mělo by - nezabere to víc než 1cm proti desce bez chladiče, ze které jinak stejně trčí součástky a kabely, které jsou tady +- schované v chladiči.
Kary

#1245 Příspěvek od Kary »

Já ji odvibroval z CDromky, ale když vletím do lesa - než se rozední nevidím... Expozice Sonky reaguje mnohem rychleji 8) Asi půjde zpátky do Discovery...
Přílohy
20150402_223419.jpg
Trex 500FB, MaxiRicco DFC, Blade 180CFX, Blade mCPX BL, Blade CPX
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“