T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#1231 Příspěvek od Kenny McCormick »

vzdialenost sice neviem ale Pro ma dlhsi drat padiel o 15 ci 20mm ako V2. Uz vymenou dratu trochu ziskas na obratnosti, aj ked ja som to nezbadal.
Zato ked som na copterovi zhodil zavazia, rozdiel bol dramaticky - az prilis. Dost zla stabilita. Dal som karbonove padla, vahovo nieco medzi, to mi "sedi", na prilis nestabilnu heli som este nedospel...
Skor sa mi osvedcuje na zvysenie obratnosti zvysenie otacok s pripadnym znizenim rozsahu kolektivu a ponechanim rozsahu klonenia/klopenia.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Georg9

#1232 Příspěvek od Georg9 »

Kenny McCormick píše:vzdialenost sice neviem ale Pro ma dlhsi drat padiel o 15 ci 20mm ako V2. Uz vymenou dratu trochu ziskas na obratnosti, aj ked ja som to nezbadal.
Zato ked som na copterovi zhodil zavazia, rozdiel bol dramaticky - az prilis. Dost zla stabilita. Dal som karbonove padla, vahovo nieco medzi, to mi "sedi", na prilis nestabilnu heli som este nedospel...
Skor sa mi osvedcuje na zvysenie obratnosti zvysenie otacok s pripadnym znizenim rozsahu kolektivu a ponechanim rozsahu klonenia/klopenia.

No ja mam drat 220mm dlouhej už odjakživa na vrtasu, ten samej je aj na pročku myslím. U me práve sem se sundanýma závažíma nic nepoznal.. Sem zvedavej na ty lehké pádla až s tím zavisím :), jestli to bude aspon trošku držet ve vzduchu :-D.. čest
avalanche8

#1233 Příspěvek od avalanche8 »

Jo jo procko ma 220mm drat,ten jsem nemenil,jen tam prdnul zelene padla,a bez sahnuti na TX sel letat a dost jsem se divil no :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Penax

#1234 Příspěvek od Penax »

Dotaz:
Prvni baterka poletovani - vse ok.
Druha baterka - vterinove vynechani motoru (regulatoru) - propad - vyrovnano.
Baterka premerena - vporadku - konektory prezkouseny.
Treti baterka - vterinove vynechani - po chvilce dalsi vynechani - nastesti opet bez skod.
Baterka premerena - vporadku - konekrory prezkouseny.
Dalsi dve baterky - vse vporadku.
Visim - poletuji , vadny regulator ?
Prehrati regulatoru v te zime asi nee.
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#1235 Příspěvek od XB8R »

Jestli máš originální régl Align, tak bych to viděl na problém regulátoru. Kdysi jsem měl T-Rex 450S s originál réglem a taky tam docházelo k výpadkům. Jeden z nich byl delší zrovna v zatáčce a vrtulník byl na sr.čku. V T-Rex 450 Pro mám originál régl a ten zatím funguje. Otázkou je jak dlouho. Na zahr. fórech jsem několikrát četl o případech vyhoření regulátoru Align hned po připojení aku.
Penax

#1236 Příspěvek od Penax »

Tak se pomalu potvrzuje co mi dnes na letisti rekl i Uch.
To abych zacal setrit na novy. Zitra prikovam helinu ke stolu a budu zkouset ten regulator zatezovat a uvidi se.
Jajka

#1237 Příspěvek od Jajka »

Zdar kluci potřeboval bych radu. Snažim se rozchodit na Tarotu gy401 a mam problem s nastavenim. Respektive při rozběhu motoru na governor při rychlém nárustu otáček mi ocas ustřelí. Vím..citlivost gyra tu mam na 70% a při zkoušce v ruce funguje dobře.Drží a reaguje hned na pohyb.Kdybych s tim nelítal v MT tak bych řekl,že problém je v servu na vrtulku. Zatim tam mam obyč. co na cyklice takže pomalý. Ale jak říkám v titanu to jelo normálně.
Volitation,Walkera CB180D,Minititan e325 - Prodáno na ND
T-rex 450Pro+Tarot 450Pro +Dx6i
Phoenix
Kenny McCormick

#1238 Příspěvek od Kenny McCormick »

toto gyro mam na tarote s HGD261 a funguje normalne - slusne.

To ti ale nerobi vo vzduchu, ci ano?
Len pri starte a zemi sa pootoci vrtas a potom uz to drzi? To by som nejak neriesil, pri malych otackach ucinnost vrtulky je takmer nulova. Zrejme je ten rozbeh prilis rychly, neda sa naprogr. v regli pomalsi?
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1239 Příspěvek od pkotatko »

Pokud to udělá jen při rozeběhu a pak už funguje normálně, tak to není ani gyrem ani servem, ale reglem. Rozeběh je moc rychlý a vrtulka má jěště malé otáčky na kompenzaci krouťáku. Jinej regl nebo roztáčet přes normal ručně, nebo se s tím smířit. :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Jajka

#1240 Příspěvek od Jajka »

No ve vzduchu jsem kvuli tomu ještě nebyl. Už mi docházejí nápady. Ono to neni pootočení. Je to o rovných 180 stupnu. Což mi tak trochu vadí :D Venku na trávě by to byla pekná prekérka. Pomaleji to nejde. Neni to zas tak natvrdo rozjezd. Roxxy má tvrdší a je to ok. I když dám zisk na 80% což už kmitá, tak stejně už v ruce cítím,že ten první nápor při rozběhu to nepodrží.
Phoenix
Jajka

#1241 Příspěvek od Jajka »

Regulátor je to spin 33 což by měl být snad docela dobrej regl. Přez normal s nulou je to taky problem poněvač se nakřivkovanej chová jak debil.Nejspíš budu muset dát křivky teda. Ale proč mi to v titanu šlo naprosto v pohodě? Tvrdit,že je to ve vzduchu v pořádku je zavádějící,protože jsem to ještě nezvedl. No nějak se s tim budu muset poprat.
Phoenix
avalanche8

#1242 Příspěvek od avalanche8 »

Me procko s roxxy na soft start take drobek cukne,ale to se da hned kompenzovat vrtulkou.je to o zvyku.je to tak 15-20 stupnu o co se ocas hne,jinak mam gy401 a zisk 93% servo fut 9257
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Jajka

#1243 Příspěvek od Jajka »

15-20 stupnu berná mince. 180 hruza :D Kašlu na to jdu ven s rexem :wink:
Phoenix
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1244 Příspěvek od pkotatko »

Jajka píše:Regulátor je to spin 33 což by měl být snad docela dobrej regl. Přez normal s nulou je to taky problem poněvač se nakřivkovanej chová jak debil.Nejspíš budu muset dát křivky teda. Ale proč mi to v titanu šlo naprosto v pohodě? Tvrdit,že je to ve vzduchu v pořádku je zavádějící,protože jsem to ještě nezvedl. No nějak se s tim budu muset poprat.

A nemáš třeba jen vypnutej soft start ? U Spinu myslím jde nastavit i doba rozeběhu. Nastav ji na maximum. Pokud to držíš v ruce je po rozeběhu všechno dobrý ? U Spina nedoporučuju lítat na governor. Občas se vypne, bohužel i s motorem. Stálo mě to jednu ránu s Protosem. Na křivkách chodí dobře. Vem Jeti box a prověř nastavení. Podle mě bude chyba tam.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Jajka

#1245 Příspěvek od Jajka »

Kdybych měl jetibox tak už se v tom vrtám. Ten nemam, musim ho koupit a mrknout se jak to vypadá s nastavením. Mě se nezdá,že by to byla až taková rána. No pak to dám na křivky a mělo by být po problému. Taky už jsem slyšel někde že na governor neni ideální. Ještě se peru s vibracema, tak mam co řešit na další týden :D
Phoenix
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“