DX6i
- Lukbi
- Kontaktovat uživatele:
Re: DX6i
No jo ale kdyz nefunguji ani serva?Nemuze to mit vliv ze jsem treba zapojil motor k reglu ty kable jak me napadlo?To by se prece rozbehnout melo ale na opacnou stranu ne?Navic jsem si vsiml ze kdyz sparuju vysilac s prijimacem a pak vse odpojim a znovu zapnu tak prijimac misto aby svitil tak blika
Lukbi píše:Mám soupravu DX6i s origo přijímačem AR500 DSM2. Vyndal jsem vnitřnosti ze starého letadla a chci je dát do nového a když vše zapnu, tak regl odpípá počet článků a pak jen dokola krátce pípá a nic nejede. Zkoušel jsem párovat a nic. Zkoušel jsem kalibraci plynu a taky nic. Serva se taky nehýbou.
Pokud nejdou ovládat ani serva pak přijímač zřejmě není spárovaný a na výstupech toho přijímače asi není signál a proto také pípá régl. Přijímač je tedy nejprve nutné spárovat s tou DX6i. Dokud se to nepodaří tak fungovat nebude. Pokud přijímač nejde spárovat tak by to chtělo zkusit tu tvoji DX6i spárovat s jiným přijímačem. Pokud sám nemáš jiný přijímač tak se zkus domluvit s nějakým známým ve svém okolí, aby ti ho půjčil na otestování. Pokud to s jiným přijímačem půjde spárovat a s tímto pořád ne pak je ten tvůj přijímač zřejmě vadný.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Propojení ESC - motor za to určitě nemůže. Napadlo mne, zda nemáš revers plynu a tím se při zapnutí dostaneš do modu kalibrace - ověř v monitoru na vysílačce.
No a asi poslední zoufalá cesta je "vše znovu", tj. znova spárovat přijímač a znova kalibrovat rozsah plynu regulátoru.
No a asi poslední zoufalá cesta je "vše znovu", tj. znova spárovat přijímač a znova kalibrovat rozsah plynu regulátoru.
- Lukbi
- Kontaktovat uživatele:
Revers tam neni urcite to jsem se dival vcera.Ted zalezi jestli to dobre paruju.Mam zastrit bindovaci konektor do prijimacove zdirky batt,zapojit baterku,prijimac zacne blikat,pak podrzim trenera a zapnu vysilacku ne?chvili to bude pipat a pak prijimac misto blikani bude svitit.Vypojim bindovaci konektor,vypnu baterii v modelu a pak ji zase zapnu ne?Tim by to melo byt sparovane.Pisu to dobre?
Počáteční stav vypnuté napájení vysílačky i regulátoru s přijímačem a knipl plynu na vysílačce na minimu.
1. Na přijímači zapojit párovací propojku na pozici BATT/BIND nebo BIND/DATA.
2. Na přijímači na pozici THRO zapojit regulátor s BECem.
3. Připojit napájení regulátoru a tím by měla začít na přijímači blikat LEDka.
4. Na vysílačce držet stisknutý spínač Trainer/Bind a zapnout napájení vysílačky.
5. Stále držet stisknutý spínač Trainer/Bind dokud LED na přijímači nepřestane blikat a nepřejde do stavu trvalého svícení čímž signalizuje úspěšné dokončení párování.
6. Odpojit párovací propojku z přijímače.
7. Vypnout napájení regulátoru a tím i přijímače.
8. Vypnout napájení vysílačky.
9. Zapnout napájení vysílačky.
10. Zapnout napájení regulátoru a tím i přijímače tentokrát samozřejmě už bez párovací propojky a nyní by měly jít ovládat serva připojená k přijímači.
Pokud poté serva ovládat nepůjdou pak se zřejmě přijímač nepodařilo spárovat a nebo má jinou závadu a i když signalizuje úspěšné dokončení spárování tak na výstupech nic není kvůli nějaké interní závadě. V takovém případě zkusit test s jiným přijímačem, aby se vyloučil problém na straně vysílačky.
1. Na přijímači zapojit párovací propojku na pozici BATT/BIND nebo BIND/DATA.
2. Na přijímači na pozici THRO zapojit regulátor s BECem.
3. Připojit napájení regulátoru a tím by měla začít na přijímači blikat LEDka.
4. Na vysílačce držet stisknutý spínač Trainer/Bind a zapnout napájení vysílačky.
5. Stále držet stisknutý spínač Trainer/Bind dokud LED na přijímači nepřestane blikat a nepřejde do stavu trvalého svícení čímž signalizuje úspěšné dokončení párování.
6. Odpojit párovací propojku z přijímače.
7. Vypnout napájení regulátoru a tím i přijímače.
8. Vypnout napájení vysílačky.
9. Zapnout napájení vysílačky.
10. Zapnout napájení regulátoru a tím i přijímače tentokrát samozřejmě už bez párovací propojky a nyní by měly jít ovládat serva připojená k přijímači.
Pokud poté serva ovládat nepůjdou pak se zřejmě přijímač nepodařilo spárovat a nebo má jinou závadu a i když signalizuje úspěšné dokončení spárování tak na výstupech nic není kvůli nějaké interní závadě. V takovém případě zkusit test s jiným přijímačem, aby se vyloučil problém na straně vysílačky.
Dnes mě poprvé Dx6i pořádně zklamala a taky nas....,rozmlátil jsem letadlo,naštěstí jen epp,ale i tak to mrzí....Když jsem mírně přitáhl páčku výškovky,servo ji naopak potlačilo a éro šlo kolmo k zemi.Myslej jsem,že je vadné servo,ale stejně mi to dělá i na dalších 4 modelech.Když přitáhnu,servo se mírně vychýlí nahoru a vzápětí plně potlačí dolů,takže chyba je ve vysílači.Je zatím v záruce,tak sned vadu odstraní,ale i tak,tak fatální závada by se snad stávat neměla.Máte někdi podobnou zkušenost? 
Taky takto uvažuji,ale pochybuji,že mi nějak nahradí způsobenou škodu.Pojedu přímo k dovozci,nemám to daleko,dám vědět jak to dopadlo.Nejvíc mě štve,že bude spousta volna o svátcích a já nemám vysílačku.zkusím se zeptat,jestli mi podobu opravy nějakou nepůjčí... 
To asi myslíš mikro spínač ten jedině ve speciálce Hadex,GM a podobné