Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
j.s

Re: Coptér - posouzení dílů - pouze zde

#1216 Příspěvek od j.s »

Já chápu jak se vyvažuje vrtule na normální vyvažovačce, kde se dá vrtule celá protočit, chápu, že se vyvažují listy i náboj.. Ale ptám se na to, jak ji vyvážiš u náboje, když vrtuli nedostaneš do vertikální polohy (protože se tam nevejde) a jak budeš vědět, že máš už dovažovat náboj a ne listy?
Já to teda dělám tak, že vyvažuji listy, dokud mi vrtule nestojí horizontálně (vodorovně) a pak ji přetočim do vertikální polohy a když ji pustim, tak vidim kde je náboj težší a pak dovažuju náboj...
Když tu možnost otočení nemáš, protože se tam vrtule nevejde, tak to uděláš jak?
Mě napadlo akorát to, že vyvažovačku otočí na předek nebo zadek a položí na kraj stolu, pak ti zmizí to velikostní omezení ze spodní části vyvažovačky. Mimochodem je to tahle, na kterou jsem reagoval a reaguji.
Díky za vysvětlení.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
macil

#1217 Příspěvek od macil »

Všetko sedí presne tak, ako si napísal. :)
Minno

#1218 Příspěvek od Minno »

j.s píše:Já chápu jak se vyvažuje vrtule na normální vyvažovačce, kde se dá vrtule celá protočit, chápu, že se vyvažují listy i náboj.. Ale ptám se na to, jak ji vyvážiš u náboje, když vrtuli nedostaneš do vertikální polohy (protože se tam nevejde) a jak budeš vědět, že máš už dovažovat náboj a ne listy?
Já to teda dělám tak, že vyvažuji listy, dokud mi vrtule nestojí horizontálně (vodorovně) a pak ji přetočim do vertikální polohy a když ji pustim, tak vidim kde je náboj težší a pak dovažuju náboj...
Když tu možnost otočení nemáš, protože se tam vrtule nevejde, tak to uděláš jak?
Mě napadlo akorát to, že vyvažovačku otočí na předek nebo zadek a položí na kraj stolu, pak ti zmizí to velikostní omezení ze spodní části vyvažovačky. Mimochodem je to tahle, na kterou jsem reagoval a reaguji.
Díky za vysvětlení.

ja ju mam a je to smejd... samotne kuzele su nevyvazene
Jose1
Kontaktovat uživatele:

#1219 Příspěvek od Jose1 »

Takže....
Když nakoupím kvalitní motory, které netřeba vyvažovat.....pravděpodobně nenakoupím kvalitní vrtule, ty bude potřeba vyvážit....
A teď otázka.....
Je lepší vyvažovat celý komplet i s motorem?
Nebo vyvážit pouze vrtuli a tu potom nasadit na ten úžasný motor a bude to v pohodě?

Mně připadá, že by se to mělo dělat dohromady, tak jak u hnacího soustrojí u auta.
To se ale potom stejně nevyhnu nějakému sofistikovanému a tudíž i drahému zařízení....což?
j.s

#1220 Příspěvek od j.s »

Já myslim že ten, kdo to dělá dohromady, tak používá maximálně telefonní appku na měření vibrací, kterou připojí na copter a metodou pokus omyl vyvažuje, ale nevím, já to dělám zvlášť. Vrtule na vyvažovačce, motory telefonem. Dneska mi přijdou DJI 1038, tak jsem na ně zvědavej :-P
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
gardenroute

#1221 Příspěvek od gardenroute »

Tak, tak
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Amper

#1222 Příspěvek od Amper »

Me teda vzdycky stacilo vyvazit vrtule. Dokonce sem uz zazil ze normalni vrtule nebyl potreba vyvazovat ale "R"kove vrtule stejneho typu byly rozhozene jak svine a vsechny stejne (= chyba ve forme)

Pak nasadim na motor a podivam se do logu stabilizacni jednotky jak vypadaj vibrace - pokud prochazi pres uchyceni jednotky rozumne minimum tak to uz dal neresim.

Pouzivam todle ulozeni (http://www.thingiverse.com/GuyMcCaldin/designs/page:1) pro jednotku a i pri pouziti lowcost motoru jsem meli vibrace v klidu a limitu. Ted budu zkouset prisroubovat motory pres ty male silentbloky co zacal prodavat HK tak uvidim zda se to jeste zlepsi ci zhorsi.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
baris

#1223 Příspěvek od baris »

Co říkáte na tento set? Motory by měly byt OK, ale co ty regulátory?
http://m.aliexpress.com/item/32215975102.html
Blade,CopterX 450+DX6i
Amper

#1224 Příspěvek od Amper »

Narazil jsem na par reportu o problémech Sunnysky motoru se SimonKk reglama. Doporucuju Project pořádně net zda se to opravdu týká jen těch hodně polovych nebo ne.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Minno

#1225 Příspěvek od Minno »

baris píše:Co říkáte na tento set? Motory by měly byt OK, ale co ty regulátory?
http://m.aliexpress.com/item/32215975102.html

je to dobra kombinacia
Minno

#1226 Příspěvek od Minno »

tak prislo mi par veci, baterky,nabijacka, turnigy 9xr ale iba mod 1.. zistil som ze mi sedi viac mod2.. dnes som stravil asi 2 hodiny na simulatore AerosimRC..za hodinu som spadol 86 krat :D.. po dvoch hodinach uz robim celkom pekne kruhy.. podarila sa mi aj osmicka ale neviem ako :D...
willous

výběr komponent pro quad

#1227 Příspěvek od willous »

Zdravím. Chtěl bych si postavit svou první quadkoptéru. Vybral jsem si pár součástek, ale nevím, jestli je to dobrá kombinace. Jak moc těžké je naprogramovat tu desku? Budu rád za každou připomínku. Jaké mám vybrat vrtule? Chtěl bych svižný let, žádná akrobacie, později možná i na FPV. Jinak k tomu *ovladači: mám doma 2,4GHz FHSS 4-kanálový ovladač od letadla. Bude mi to k něčemu nebo to mám dát zpět pod postel? A baterka je ok? Děkuji moc.
Motory: D2830-11 1000kv Brushless Motor
Deska: MultiWii PRO Flight Controller w/MTK GPS Module
Rám: Turnigy Talon Carbon Fiber Quadcopter Frame
Vysílač: Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver (Mode 2) (v2 Firmware)
Regulátory: TURNIGY Plush 12amp (2A BEC) BESC
Baterie: ZIPPY Flightmax 3000mAh 3S1P 20C
(všechno ze stránek hobbyking)
Naposledy upravil(a) willous dne pon 10.11.2014 20:15, celkem upraveno 1 x.
phantom 2 copter

#1228 Příspěvek od phantom 2 copter »

Plánuju postupně vylepšit svého Phantoma 2 o nové motory, případně i nový typ vysílače. Staré věci mi zbudou, proto bych si chtěl vyzkoušet i stavbu vlastní koptery. Chtěl bych ale trochu něco jiného než mám teď, takže asi hexu F550.
Prosím o radu, předpokládám, že můžu použít motory a regulátory z Phantoma a k nim jen dokoupit další dva stejné. Dál bych chtěl použít stávající vysílač, je možné dokoupit příjímač, který si bude rozumět s Nazou Lite, případně Nazou V2, kterou hodlám použít.
Díky za rady, případně mi to klidně i rozmluvte.
Tarot 680pro, Antigravity 2814 710KV, ESC 30A opto, 2x4S 5200mAh
Torm

#1229 Příspěvek od Torm »

Hele, ona se MW deska fakticky neprogramuje - alespoň ve smyslu tvorby kódu. Veškeré programování spočívá v od/za/komentování pár řádků v hlavičkovém souboru a v podstatě automatizované kompilaci a nahrání kódu do jednotky. Firmwaru tím řekneš, jakou používáš konfiguraci koptéry, jakou máš desku, jak se mají chovat motory, potažmo regulátory a jaké další features chceš používat. Nic složitého, je to popsané i tady na fóru. Kdyžtak se ptej.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Troll

#1230 Příspěvek od Troll »

Podle Tvého popisu vypadá obsluha MW jako naprostá sranda. Ale pokud člověk v životě neviděl Arduino, netuší co to je odkomentovat a nemá v okolí někoho, kdo se vyzná , až tak úplně snadné to není. :lol: . To prosím není kritika Torme, to jenom pro nevědomé, aby se pak nedivili. Když někdo umí,všechno vypadá snadné. Ale když neumí, tak to může být docela boj. :!:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“