Kenny McCormick píše:My tu netrpezlivo cakame na vysledky testovania 4S pohonu kladov/zaporov a testovaci pilot si zatial chodi na sim do Brna
Nieco nove, pkotatko?

Dneska jsem pár skoků dal. Potvora počasí, dneska chvílemi pršelo..
S-Neu zřejmě netočí to co je deklarováno. Všechny kalkulátory hlásí 11Z pastorek jako max. Abych dosáhl 3200 otáček které chci, musel jsem dát 12Z a otevřít governor na 95%. Pokud točím pod 3 tis. otáček a kolektiv 12° tak to vrtulka při prudkém přidání nezvládá. Musím dát 10°, pak to funguje. To je ale špatným napřevodováním vrtulky a ne pohonem. Pohon studenej, baterky taky. S 12Z a 12° se žádný problém s vrtulkou nebo propad otáček nekoná a můžu s tím rumplovat jak chci. Po 5 min letu dobíjím cca 1400mAh.
Mám v úmyslu vytvořit nějakou trochu přehlednou tabulku.
V zásadě se ale žádné zázraky nedějí. Výkon trošku větší, spotřeba resp. letový čas stejný, jediné co se povedlo, že jsem se dostal s teplotou celého pohonu tam kam jsem chtěl. Ten orig. motor by to dlouho nevydržel.
Na začátečnické létání by to asi bylo dobré s 11Z pastorkem, točit někde okolo 2800ot., kolektiv 9-10° , pak by byl letový čas někde okolo 7-8 min. díky lepší účinnosti motoru.
Takže zatím závěr asi takový, při "normálních" teplotách, nechat orig. pohon a lítat. Budu si ale ještě hrát....asi by to chtělo 6S

Oni to konec konců píšou i na RR