Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo

#1201 Příspěvek od pepin »

HONZIK 22 píše:U klouzku a pychavek nemusis moc premyslet. Jsou jedle ale musi byt cerstve,jinak nejsou dobre chutove.
po tý deštivý sobotě byli některý trochu nacucaný, ale dalo se to jíst.

Dnes bylo počasí super, na sluníčku to bylo chvilka i na triko, termika přez den docela v poho, pozdě odpoledne dorazil kolega ale už to nenosilo tak dal jen jeden start s Asw a po přistání šel kouknout do lesa ma houby, byl tam docela dlouho ale nic moc, nějaká babka, bedly a holubinky. On je tady ale listnatý les tak to je na houby na houby :D
Zitra by se už měl stočit vítr, tak ráno uvidim jestli ještě polétám nebo pomažu domu už ráno.
8FC0029A-8209-423C-875D-906DFAADF289.jpeg
Přílohy
EBC14787-6C6B-4140-BA21-7D9CAE14DCC8.jpeg
pepin

#1202 Příspěvek od pepin »

Ted mi tady prosvištěl před svahem, zřejmě mi zaregistroval tak provedl průlet s kouřovym efektem a mazal směr točná, ale vim prd jak se to ero jmenuje.
D93065AB-6402-4F37-B909-5E52E646A079.png
Kuta33

#1203 Příspěvek od Kuta33 »

Pozdravil tě cestou domů. :D Je přímo z Točné, AT6 Harvard.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
pepin

#1204 Příspěvek od pepin »

Kuta33 píše:Pozdravil tě cestou domů. :D Je přímo z Točné, AT6 Harvard.

Díky, ilustrační foto jsem našel právě na stránce letiště točná, ale o jaký jde typ jsem tam nenašel. Když zapnul to kouření tak jsem se zprva trochu vylekal že je něco asi špatně, hned mi to ale došlo že nouzově sedat se určitě konat nebude.
Libor
Kontaktovat uživatele:

#1205 Příspěvek od Libor »

průzkumná výprava:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1b4Ne4Vhx4c[/youtube]
pepin

#1206 Příspěvek od pepin »

No sláva, konečně se obloha trochu rozrhala tak se dá konečně termitit.
E474C81A-1D58-413E-B9F3-73319C04510D.jpeg
JFV

#1207 Příspěvek od JFV »

Tak jsem se po delší době zase dostal k létání. Volba padla na nutball s ledkami. Počasí bylo super.

nutball night.jpg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1208 Příspěvek od DAF »

Dnes bylo fajnové letové počasí, ovšem nikoliv pro drakiádu. Draci nám moc nelétali, tak jsme vymysleli speciální soutěž. Kluci měli absolvovat vytyčenou trať, přičemž samozřejmě po celou dobu museli mít draka ve vzduchu. Vítězem ovšem nebyl ten nejrychlejší, ale naopak ten nejpomalejší.
Jen škoda výše účasti, na to, že máme 4 kroužky, které vedou 3 vedoucí, proti nim se postavili tři kluci. Pokud ostatní využili pěkného počasí k výletu s rodinou, či jeden z posledních výjezdů na chalupu či chatu, dobře, pokud se učili, dobře, pokud seděli u PC, či TV, špatně :twisted:. A protože jsme kroužek modelářský, měli jsme s sebou i letadla. Pro ta bylo dnešní počasí úplně fantastické. Došlo i na zálet nového modelu, který proběhl velmi dobře. Až zpracuji fotky, nějakou (s ohledem na GoDoPR) rád přihodí (jen to nebude hned).

P.S. Pepine, když si najdeš film "Tajemná záře nad Pacifikem", tam létá Harvardů hned několik (pokud se s typem nemýlím, ale snad ne). Pokud bys měl problém ho ve filmu poznat, tak jsou "převlečené"za Zera.
Hitec Aurora 9X
pepin

#1209 Příspěvek od pepin »

Dafe diky za info s tou tajemnou září, ale nevim nevim když už nefunguje uložto :D

Edit: tak už na to čumim, vono to je na voyo :D

65EB2BA4-F1FD-4BF3-8D5B-E30457DAEA93.jpeg
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1210 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:... když už nefunguje uložto...

Koukni na tohle...
jyrry.webnode.cz
pepin

#1211 Příspěvek od pepin »

Znám, ale četl jsem že to chtěji bloknout taky, tak jsem pořešil poruznu ty internetový telky, iprima ivysilani netflix voyo a jak se tam dá jít do knihovny vystačim si tady s tim, navíc poslední dobou než filmy tak spíš dokumenty a v obytnáku i nějaký dokumenty jako serie že nemusim vymýšlet co pustit dalšího.

Jak jezdim bydlíkem zvlášt s letadlama sám a co umřela čuba je ta telka takovej muj společník na cestách.

Jinak sláva, dnes už vylezlo sluníčko tak by to mělo být i na větroně, včera tady bylo pod mrakem celý den.
Kuta33

#1212 Příspěvek od Kuta33 »

Všechny domácí povinnosti splněny, takže o takto krásném podzimním víkendu by byl "modelářský hřích" nevyužít volného času a nezajít si zalétat aspoň s pár baterkami. :wink:
Přikládám dvě po-letovky, ve vzduchu neměl kdo fotit, byl jsem relaxovat sám. 8)
IMG_20241020_131747446.jpg
IMG_20241020_134749328.jpg

Dnes jsem to pojal "vše v zeleném". :wink:

DAFe, jestli jste měli v Čechách stejně jako tady, nedivím se, že jediná šance, jak dostat draky na oblohu, byla běhací soutěž. :D
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1213 Příspěvek od jyrry »

Sice u nás v Ra byla první seance zimní halové sezóny, ale dát přednost zšeřelé tělocvičně před krásně prosluněným letištěm se mi nechtělo :) Pindika (to je ten žlutočerný) jsem dokonce musel sundavat z termiky.
Do té tělocvičny zkouším něco ulepit, třeba příště už půjdu, pokud nebude zase hezky...
20241020_144257.jpg
jyrry.webnode.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1214 Příspěvek od DAF »

Tady bylo téměř bezvětří, takže jsme museli upravit pravidla našich klasických soutěži. Soutěže jsou Drak - Král vzduchu a Drak - Missák. Zhledem k počtu účastníků bylo od počátku jasné, že "bedna" je obsazená už dopředu :lol:. Poprvé byla převaha vedoucích nad počtem účastníků :wink: . Když už se nějaká soutěž pořádá, musí se stanovit pravidla. Vzhledem k dané situaci se prostě nedalo jinak. Co se mi ale podařilo, našel jsem mustr draka, který je poměrně létavý i v poměrně slabých podmínkách. Také "můj" kluk tuto soutěž vyhrál :lol:.
P.S. Fotky jsou na flashce, ještě nezpracováno, nestíhám :( . .
4 kuta33, dobrá věc se podařila, křídla v letu zazářila 8) , už stačí zpracovat materiály.

P.S. Slíbil jsem nějakou fotečku, tak zde jich pár je.
Přílohy
IMG_8586.jpg
IMG_8584.jpg
IMG_8579.jpg
IMG_8576.jpg
IMG_8566.jpg
Hitec Aurora 9X
pepin

#1215 Příspěvek od pepin »

Zitra budu mít svah jak dětskou prdelku. Už mi to přestalo bavit pořád to zdlouhavě vyštípávat kleštičkama.
IMG_0490.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“