RC paragliding.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC paragliding.
Prodám svého Weguse více info zde
viewtopic.php?f=98&t=77836
viewtopic.php?f=98&t=77836
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Práce na laminátové sedačce pokračují, dnes jsem dokončil držák serv speedu , který je připevněn na hrazdu.
Více info + fotografie zde:
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 3571#p3571
Více info + fotografie zde:
http://www.rcparagliding.cz/viewtopic.p ... 3571#p3571
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub 3 x po 1cm
Jirko to je centimeter na tom videjku? To sa mi zda malo.
Ja to davam 3 cenťaky.
Jirko to je centimeter na tom videjku? To sa mi zda malo.
Ja to davam 3 cenťaky.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Hm
to bude asi víc, jak píšeš. Dík opravím 
Už se stalo opraveno
Wegus je již prodaný
Už se stalo opraveno
Wegus je již prodaný
dub píše:Hm![]()
to bude asi víc, jak píšeš. Dík opravím
Už se stalo opraveno
Wegus je již prodaný
tak fajn odkaz maš na faceboku
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Možná by se někomu mohl hodit návod , jak zajišťovat řídící šňůry v rukou pilota našel jsem tento odkaz:
http://www.rcparaglidingforum.de/viewto ... =173&t=301
na druhé stránce je na konci video, jak se to dělá v praxi
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_A3CzA7HOAc[/youtube]
Mezi nápady je i můj systém pomocí karabinek , jak jsem časem zjistil uzlík je rychlejší a fakt drží
http://www.rcparaglidingforum.de/viewto ... =173&t=301
na druhé stránce je na konci video, jak se to dělá v praxi
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_A3CzA7HOAc[/youtube]
Mezi nápady je i můj systém pomocí karabinek , jak jsem časem zjistil uzlík je rychlejší a fakt drží
zdzd píše:Videu super, díky.
Teď ještě kde vzít tu šňůru...
Zdenku ja som objednal original šnuru od opale vychadza tam 7€ poštovne bez čisla zasielky a za tri dni tu bola.
PS: je presne taka aj na hakerackych padakoch!
http://www.opale-paramodels.com/index.p ... ries/lines
Naposledy upravil(a) johnf56 dne čtv 14.07.2016 20:23, celkem upraveno 2 x.
Jirko ďakujem, nakoniec som to vyriešil . Na fóre bolo niekde uvedené rýchle prestavenie dlžky riad. šnúr a keďže sa mi 2 krát povolili ,tak som začal vymýšlať ako to spraviť a vzniklo toto. Využil som len veci ,ktoré som mal doma. Mám aj lepšie riešenie / v hlave/, no musím dať vyfrézovať jeden kúsok.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Sedačka se už začíná pomalu klubat
. Za povšimnutí rovněž stojí specíální obklady zad kuch linky s motivem dubu
dělané na zakázku.
Naposledy upravil(a) dub dne pát 15.07.2016 7:48, celkem upraveno 1 x.
dub píše:Sedačka se už začíná pomalu klubat![]()
Jirko
Maš to nejak vystužene z dnu kde je uchyteny koš a to rahno?
Ja som minule vo vyvrtke buchol o zem a zohlo mi ten plech jak su serva a urvalo uši-držaky serv.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Honzo, zevnitř v místech co je přidělán koš pomocí silentbloků , ty drží pomocí šroubů M4 , bude duralová podložka síly 2mm o velikosti 50x50mm. To samé platí v horní části co je přidělána hrazda se speedem bude rovněž duralová podložka 25x50mm. Tloušťka stěn sedačky se pohybuje kolem 1,5 mm
. V rozích co drží hrazda a koš , tak tam je asi 15 vrstev .Myslím, že by to nějakou ránu mohlo vydržet
. Dělám a plánuji to spíš pro klidnější lítání

Možná už jsem to zde popisoval jaké asi působí síly při pádu. Konkrétně se na mojí tříkolce pod Weguse váha kolem 2,5 kg z pádu asi z 50m v pohodě zohýbala podvozková noha ze 4mm duralu a přestřihly se 4mm šrouby. Pád byl na travnatou louku na úpatí Rané. Když bych chtěl nohu narovnat rukou nemám šanci. Do dnes je zohýbaná
Možná už jsem to zde popisoval jaké asi působí síly při pádu. Konkrétně se na mojí tříkolce pod Weguse váha kolem 2,5 kg z pádu asi z 50m v pohodě zohýbala podvozková noha ze 4mm duralu a přestřihly se 4mm šrouby. Pád byl na travnatou louku na úpatí Rané. Když bych chtěl nohu narovnat rukou nemám šanci. Do dnes je zohýbaná
dub píše:Ahoj Honzo, zevnitř v místech co je přidělán koš pomocí silentbloků , ty drží pomocí šroubů M4 , bude duralová podložka síly 2mm o velikosti 50x50mm. To samé platí v horní části co je přidělána hrazda se speedem bude rovněž duralová podložka 25x50mm. Tloušťka stěn sedačky se pohybuje kolem 1,5 mm. V rozích co drží hrazda a koš , tak tam je asi 15 vrstev .Myslím, že by to nějakou ránu mohlo vydržet
. Dělám a plánuji to spíš pro klidnější lítání
![]()
![]()
No tak to by malo stačiť, ale možno kedy to bolo z jedneho kusu na rahno aj koš,tak by bolo istejšie.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
To také není špatný nápad
. Celá tato sedačka vznikala tak nějak narychlo pro potřebu modelářské dovolené a mít ji do 1.8.2016 hotovou. Uvidíme co to vydrží . Opravit se to skoro vždycky dá . Nějaké zkušenosti z laminování už mám
a zevnitř sedačky se vejde vrstev habaděj
. Ale rozbít ji hned na začátku bych tedy nechtěl.
dub píše:To také není špatný nápad. Celá tato sedačka vznikala tak nějak narychlo pro potřebu modelářské dovolené a mít ji do 1.8.2016 hotovou. Uvidíme co to vydrží . Opravit se to skoro vždycky dá . Nějaké zkušenosti z laminování už mám
a zevnitř sedačky se vejde vrstev habaděj
. Ale rozbít ji hned na začátku bych tedy nechtěl.
Co, rozbít? Jednou se rozbije všechno. S tím se počítá...
Ale co když se poškrabe a ušpiní! Představ si tu hrůzu. Znovu leštit!
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Zdenku, tak už i Ty
S odřeninama se počítá, ale přiměřeně
S odřeninama se počítá, ale přiměřeně