DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
- JosefSvejk
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Tu koptéru máš "od novoty" nebo z druhé ruky? Ta baterka vypadá podle těch příznaků jako vadná. Nemůžeš změřit vnitřní odpor článků?
- gardenroute
Vítej v klubu:pjottrhorvat píše:Čauko, prednedávnom som si tiež kúpil phantoma 1 no veľmi ma trápi letový čas. Mám tam originálne vrtule no moja letové doba je na 2200mah baterku asi len 2 minúty.. Kde môže byť chyba? Lebo toto je extrémne podľa mňa.. Kopter stráca výkon a po asi 2 minútach musím pristáť no pri premeriani akku je stále 3.95v na článok. Som z toho zúfalý lebo chcem lietať no meniť každú minútu a pol baterku je na hovno
- nejprve by bylo vhodne uvést Tvou AUW (tj. vzlet. hmotnost vč. aku)
- doporučuji použít účinnější vrtule, než jsou ty původní, nejlépe DJI 9443
- pokud je to původní baterie ( muže byt již skoro 2 roky stara), její kapacita při zatizeni muže byt již velmi mizerná
- doporučuji pouziti nějakých alternativních větších baterii, které lze v P1 bez dalších modifikací využít, nějaká doporučení najdeš ve vláknech P1 či v mém zdejším blogu
- pro info, moje P1 s AUW cca 1300 g, vrtulemi 9443, baterií Dinogy 2800 a haldou avioniky a gimbalem s kamerou GP na palubě udělá cca 9.5 min., s tovarnimi vrtulemi a baterií DJI 2200 to bylo cca 5.5 - 6 min.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
pjottrhorvat
- Kontaktovat uživatele:
Tak nie nieje nová, kúpil som ju od ruky, mam k nej 4 baterky (Turnigy 2200 30c) vrátane originálnej a robí mi to s každou jednou. Váha vrátane 2 bateriek keďže lietam na 2 paralelne zapojené aby asi trocha som polietat je 1060g. Mam k tomu aj vrtule z f550 originál dji 10x3.8 ale tie niesu dobre vyvážené keďže som ich trocha upravil aby sa tam vošli a tak som s nimi ešte nelieta.. Fakt neviem kde môže byť chyba.. Skúsim keď tak kúpiť fungel novú akku.
Dji Phantom 3 Advanced, Dji Phantom 4K, obe ovládané cez Lichi plus nejaké halové poletovadlá :)
Napadla ma taká vec, jednu baterku som rozbil pri páde, teda obal baterky sa rozbil.. baterka vyzerá byť OK.. len jeden káblik odtrhlo, čo není problém pripájkovať. Vojde vám do P1 taká baterka do vnútra koptéry? Myslím bez toho bieleho plastu.. (ako na foto). Rozmýšľam, žeby som ju predal ak by niekto mal záujem spraviť taký experiment, žeby ju využil v P1 ak to bude fungovať. S holou koptérou P2 = 25 minút letu! Testované viac krát! Pri cca 5 - 7 stupňoch. Baterka bola cca 10 krát nabitá!
DominikVF: takové baterce po těžkém crashi by asi těžko někdo věřil. Asi bych se s ní rozloučil. Nikdy nevíš, jak se bude chovat dál. Od takové aku by se dal v extrémním případě čekat i požár.
pjottrhorvat: Taky mám úpravu na 2 aku spojené paralelně. Já jej nepoužíval k natáčení, ale jak nosič FPV. Kdysi jsem pravda noname brushless gimbal měl, ale kdysi mi v důsledku kombinace velké zátěže (ty 2 aku), vedra v létě, nevyvážení koptéry a použití 9443 vrtulí havaroval. I když jsem potom koptéru vyvážil, tak mi ten kratší letový čas vadil. Proto jsem pak létal už jen s obyčejným držákem kamerek (FPV kamerka + Mobius) a letový čas na levné aku (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html) byl přes 18 minut se zánovními aku!!
P.S. jestli používáš 2 aku zároveň, nepoužívej 8045 vrtule, ale 9443. Ty 8" tu větší hmotnost vůbec nedávají a baterky to žere před očima. Proto taky Phantomy 2 nikdy ty 8" nepoužívaly.
pjottrhorvat: Taky mám úpravu na 2 aku spojené paralelně. Já jej nepoužíval k natáčení, ale jak nosič FPV. Kdysi jsem pravda noname brushless gimbal měl, ale kdysi mi v důsledku kombinace velké zátěže (ty 2 aku), vedra v létě, nevyvážení koptéry a použití 9443 vrtulí havaroval. I když jsem potom koptéru vyvážil, tak mi ten kratší letový čas vadil. Proto jsem pak létal už jen s obyčejným držákem kamerek (FPV kamerka + Mobius) a letový čas na levné aku (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html) byl přes 18 minut se zánovními aku!!
P.S. jestli používáš 2 aku zároveň, nepoužívej 8045 vrtule, ale 9443. Ty 8" tu větší hmotnost vůbec nedávají a baterky to žere před očima. Proto taky Phantomy 2 nikdy ty 8" nepoužívaly.
Marek_Km: v poriadku, ja som len dal návrh ktorý ma napadol. Kamarát ktorý je IT a zaoberá sa elektronikou a ktorý má každý deň v práci pájkovačku v ruke mi povedal, že baterka je OK ak sa neprehrieva pri nabíjaní a nie sú poškodené články. Ale v poriadku, ja ju nepoužívam a používať nebudem teda nebudem taktiež riskovať. Zatiaľ ju mám, časom vyhodím.
-
pjottrhorvat
- Kontaktovat uživatele:
Marek_Km píše:DominikVF: takové baterce po těžkém crashi by asi těžko někdo věřil. Asi bych se s ní rozloučil. Nikdy nevíš, jak se bude chovat dál. Od takové aku by se dal v extrémním případě čekat i požár.
Vieš ja zatiaľ to fpv nemám nahodene, gimbal som dal hneď dole a lietam bez neho. Čiže podľa toho čo radiš bude ako 1. na zozname kúpiť tie vrtule z p2 čiže 9443 a hneď nato nové akku, no a potom znova skúška ci to poletí dlhšie. Inak ty si vážne na 1 baterku lietal 18 minút? Fuu tak to je mega slušné. Mne bude stačiť aj ty 7-8 na 1 baterku.. Teraz na 2 baterky lietam 5.5 minúty.
Dji Phantom 3 Advanced, Dji Phantom 4K, obe ovládané cez Lichi plus nejaké halové poletovadlá :)
Přes 18 minut mi to lítalo samozřejmě na 2 aku 2,2 Ah spojené paralelně. Bez gimbalu, jen FPV výbava.
Může to být ovlivněné i chladem teď, stářím aku, nastavením hladiny 2. stupně ochrany aku v Naza Asistentovi, stylem létání...
Jinak "správně" vybitá LiPol aku má mít pár minut po odpojení od zátěže mít 3,7 V na článek. Pokud má víc, tak jí to neublíží, ale není dobře využita. Čím starší aku, tím víc jí ta využitelná kapacita klesá.
Může to být ovlivněné i chladem teď, stářím aku, nastavením hladiny 2. stupně ochrany aku v Naza Asistentovi, stylem létání...
Jinak "správně" vybitá LiPol aku má mít pár minut po odpojení od zátěže mít 3,7 V na článek. Pokud má víc, tak jí to neublíží, ale není dobře využita. Čím starší aku, tím víc jí ta využitelná kapacita klesá.
-
pjottrhorvat
- Kontaktovat uživatele:
Takže večerné zistenie, akku nabité na full, zapol som vysielač, zapol som kopteru. Spravil som kalibráciu kompasu a počkal kým si našla dosť satelitov GPS. Dióda blikala na zeleno tak som vzlietol, po 10 max 15 sekundách začala dióda blikať rýchlo na červeno a kopter hneď stratil výkon takže som musel pristáť. Akku po pristátí 4.18v na článok. Nejaké rady? Nenastavuje sa niečo cez ten naza program v PC? Možno je chyba niekde tam no lebo ja fakt neviem... Kopter hlási vybite akku no tie sú na full nabité. Prosím help 
Jednoduché by to bylo, kdybys měl funkční FPV s OSD, kde se zobrazuje napětí. Tipnul bych to na minimálně jeden vadný článek na aku. Ona se může tvářit nabitá, ale při zátěži ten vadný článek rychle "zvadne" a klesne mu napětí. Naza pak pozná celkový úbytek napětí a proto dá signál a pak i začne Phantom klesat. Přistaneš, změříš a napětí OK.
Jednoduchá rada. Sežeň si obyčejný pípák a napoj ho. Odstartuj, nech to viset v GPS režimu a na pípáku, který bude vřeštět, uvidíš napětí článků. Bude se postupně přepínat a u toho článku, který je KO to navíc bude blikat. Stačí jednoduchý pípák, třeba http://www.ebay.com/itm/S-SS-RC-Lipo-Ba ... 5d4fcca3ae nebo ho seženeš i v RC prodejnách.
Edit: případně kup novou aku a vyzkoušej.
Jednoduchá rada. Sežeň si obyčejný pípák a napoj ho. Odstartuj, nech to viset v GPS režimu a na pípáku, který bude vřeštět, uvidíš napětí článků. Bude se postupně přepínat a u toho článku, který je KO to navíc bude blikat. Stačí jednoduchý pípák, třeba http://www.ebay.com/itm/S-SS-RC-Lipo-Ba ... 5d4fcca3ae nebo ho seženeš i v RC prodejnách.
Edit: případně kup novou aku a vyzkoušej.
-
pjottrhorvat
- Kontaktovat uživatele:
Ten pipak mám takže to skúsim dnes.. No dal som 2 akku paralelne a spravilo to isté. A neverím aby 4 zo 4 bateriek boli vadné. Každopádne vyskúšam všetko kde by mohla byť chyba no a nové baterky som už objednal. Tie obyčajne z HK zatiaľ 2 a keď to s nimi bude lietať normálne objednám ešte ďalšie.
- gardenroute
Kontrola nastavení hlídání aku - First a Second Level ochrany baterie v NAZA Assistent. Doporučuji radne prostudovat manuál.
Ale jak pise Marek a dříve i já, ty Lipo asi budou na odpis.
Ale jak pise Marek a dříve i já, ty Lipo asi budou na odpis.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Právě proto jsem šel do toho - 2 aku paralelně. Je tam šance, že ta zdravější aku tu trochu slabší, kdyby něco, podrží. Ale do jaké míry, to netuším. Netvrdím, že nemůže být problém jinde. Pokud jsou aku OK, pokud je elektroinstalace taky OK, tak potom už snad nesmyslně vysoko nastavené hodnoty v Naza Asistentovi v ochraně před vybitím aku.
Nevím, jakým způsobem Naza kontroluje napětí. Je možné, že nějaký senzor odešel a ani se nerozloučil. Jak jsem psal, tipuju to na špatný stav nějakého článku v aku. I když je divné, že to dělá i v paralelním zapojení.
Dej pak vědět, docela mě to zajímá, kde je problém.
Edit: pomalu jsem psal, Petr mne předběhl.
Zkus ten Asistent.
Nevím, jakým způsobem Naza kontroluje napětí. Je možné, že nějaký senzor odešel a ani se nerozloučil. Jak jsem psal, tipuju to na špatný stav nějakého článku v aku. I když je divné, že to dělá i v paralelním zapojení.
Dej pak vědět, docela mě to zajímá, kde je problém.
Edit: pomalu jsem psal, Petr mne předběhl.
-
pjottrhorvat
- Kontaktovat uživatele:
Tak napojil som to na PC teraz a first level protection je nastavený na 11.30v takže to je nejakých 3.77 na článok.. Takže tam by chyba byť nemala.. Skúsim ešte ten pipak a potom dám vedieť... Ked nepomôže ani nová aku tak potom už fakt neviem 
nevím, ale nejsem zastáncem spojování baterií paralelně
jak je vlastně máte spojené ? napřímo ?
jak je vlastně máte spojené ? napřímo ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A