plně nabitou aku, jsem ho poslal k zemi. Nějak se to tam všechno zašmodrchalo
Helimaniacs Team Brno IV
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Re: Helimaniacs Team Brno IV
Tak jsem se potkal s panem Bošem, dal dva paky s Fanoušem, dva s Carbonáčkem a po třetím kousku při zjišťování závady proč mi stále ustřeluje ocas i s
I tak vám trošičku závidím
. Co se stalo s reglem pane Boši ? Snad nemluvíš o Kontroniku ? 
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
prtka píše:I tak vám trošičku závidím. Co se stalo s reglem pane Boši ? Snad nemluvíš o Kontroniku ?
Ano, mluvím, ale ne ironicky. Prostě jsem chtěl přepnout idle, a zavadil jsem o přepínač autorotace. Po jejím vypnutí to helijive opět v pohodě roztočil. Podruhé jsem o přepínač zavadil omylem - holt bylo vidět, že jsem měsíc nelétal.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Jojo, úmyslně neúmyslně zapnutá motorotace je prevít - bych mohl také vyprávět
Ještěže to Boš zvládnul lépe než iá
paveld píše:Jojo, úmyslně neúmyslně zapnutá motorotace je prevít - bych mohl také vyprávět![]()
A to dvakrát po sobě v rozmezí pár minut - prostě jsem trotloval. Bylo to asi v deseti metrech, naštěstí ve visu, helina se prosedla tak o metr, max. dva, helijive plynule znovu roztočil rotor - už teď se mi zaplatil.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
To BoŠ:
Bude to jenom mezi náma dvěma, nikomu to prosím neříkej ať nejse za uplnýho Lojze.. Tak už vím přoč mi šel naposledy Carbonáček k zemi. Na vině byla odlepená Alu podložka, kterou mám pod Beastem jako prodloužení základny. V té zimě si Al a plast slepený sekundáčem asi moc nerozumí. Beast držel jen Align suchým zipem a ten jsem tam měl beztak jen na okrasu. Kdoví jak dlouho jsem s tím poletoval. Mě se pořád zdálo, že ten ocas nějak ustřeluje
Stejně jsem to zase slepil a dnes to jdu vyzkoušet (-8).
K vánocům jsem dostal samozřejmě jen "měkké" dárky, které jsem výslovně nechtěl. Tak jsem si jako obvykle musel udělat radost sám a koupit na zkoušku Spirita, když si ho tak Prťka vychvaluje. Ještě ho ani nemám, ale už jem se dočetl, že při cvaknutí záchrany je velký nárok na Aku, což je logické a při velkém poklesu napětí hrozí Reset. Takže z toho plyne, že si s těma mýma Akupackama té záchrany moc neužiju. Leda uvažuji o extra napájení pro elektroniku, ale to jsou další gramy navíc a nebo si na stará kolena koupit nový Aku. Na to mě všichni dost dobře znáte, že to neudělám. Zkrátka nemám to srdce vyhodit starý baterky, když ještě tím rotorem trochu točí
Bude to jenom mezi náma dvěma, nikomu to prosím neříkej ať nejse za uplnýho Lojze.. Tak už vím přoč mi šel naposledy Carbonáček k zemi. Na vině byla odlepená Alu podložka, kterou mám pod Beastem jako prodloužení základny. V té zimě si Al a plast slepený sekundáčem asi moc nerozumí. Beast držel jen Align suchým zipem a ten jsem tam měl beztak jen na okrasu. Kdoví jak dlouho jsem s tím poletoval. Mě se pořád zdálo, že ten ocas nějak ustřeluje
Stejně jsem to zase slepil a dnes to jdu vyzkoušet (-8).
K vánocům jsem dostal samozřejmě jen "měkké" dárky, které jsem výslovně nechtěl. Tak jsem si jako obvykle musel udělat radost sám a koupit na zkoušku Spirita, když si ho tak Prťka vychvaluje. Ještě ho ani nemám, ale už jem se dočetl, že při cvaknutí záchrany je velký nárok na Aku, což je logické a při velkém poklesu napětí hrozí Reset. Takže z toho plyne, že si s těma mýma Akupackama té záchrany moc neužiju. Leda uvažuji o extra napájení pro elektroniku, ale to jsou další gramy navíc a nebo si na stará kolena koupit nový Aku. Na to mě všichni dost dobře znáte, že to neudělám. Zkrátka nemám to srdce vyhodit starý baterky, když ještě tím rotorem trochu točí
To Penax:
Děkuji za info, ze mě nikdo žádnou informaci nevyrazí!!
Ať ti to létá stém pertinaxem!!
Vše nejlepší v novém roce!!
Děkuji za info, ze mě nikdo žádnou informaci nevyrazí!!
Ať ti to létá stém pertinaxem!!
Vše nejlepší v novém roce!!
Naposledy upravil(a) Penax dne sob 17.01.2015 11:02, celkem upraveno 1 x.
................
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X
Futaba
Futaba
Zdá se , že v sobotu dopo . 
Letošní první polítání. Počasí na tuto roční dobu skvělý. Vítr 0 , teplota +5
Letošní první polítání. Počasí na tuto roční dobu skvělý. Vítr 0 , teplota +5
Futaba
Futaba
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte brňáci, prosím o radu nastavuju DX9 na T-Rexe 500.
Jak nastavit Governon ve Flight mode - Normal/Stunt1/Stunt2/Hold a na jaký jej přiřadit kanál?
Jaký má vůbec význam přiřazení výstupního kanálu ke Governonu?
Na AUX2 mám Gyro, na Aux3 volný konektor pro případné použit přijímačové baterie, na Aux4 mám BEC, GEAR mám volný tak jsem ho dal zatím tam.
.... ještě si nejsem jistý nastavením křivky ocasu.
Jestli ji nastavovat a jak nebo jestli se o mix plynu/kolektivu a vrtulky postará Gyro?
Mám tam gyro Futaba GY520, ale myslím, že nemá funkce jako Heading Lock, které by Revo mix nahrazovaly.
Zatím jsem to nastavil podle této stránky a půjdu to zkusit a uvidím:
http://www.heliservis.cz/puvodni/VrProg.htm
Předem díky
Jak nastavit Governon ve Flight mode - Normal/Stunt1/Stunt2/Hold a na jaký jej přiřadit kanál?
Jaký má vůbec význam přiřazení výstupního kanálu ke Governonu?
Na AUX2 mám Gyro, na Aux3 volný konektor pro případné použit přijímačové baterie, na Aux4 mám BEC, GEAR mám volný tak jsem ho dal zatím tam.
.... ještě si nejsem jistý nastavením křivky ocasu.
Jestli ji nastavovat a jak nebo jestli se o mix plynu/kolektivu a vrtulky postará Gyro?
Mám tam gyro Futaba GY520, ale myslím, že nemá funkce jako Heading Lock, které by Revo mix nahrazovaly.
Zatím jsem to nastavil podle této stránky a půjdu to zkusit a uvidím:
http://www.heliservis.cz/puvodni/VrProg.htm
Předem díky
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16
Nazdar, myslím, že by bylo lepší si o tom popovídat s někým osobně. Ve zkratce: governor (jako funkci rádia) používat vůbec nebudeš, otáčky řídí křivka plynu. Samozřejmě by to šlo udělat, ale pak by se to dělalo trochu složitěji. To řízení govíku z rádia je pro nezávislé governory, které se dávají třeba na nitra.
Křivka ocasu taky nebude použitá, ta slouží k něčemu jinému, než myslíš.
GY520 je headlock gyro, takže to bude jen otázka nastavení.
Jen pro info, odkud z Brna zhruba jsi?
Křivka ocasu taky nebude použitá, ta slouží k něčemu jinému, než myslíš.
GY520 je headlock gyro, takže to bude jen otázka nastavení.
Jen pro info, odkud z Brna zhruba jsi?
Tom
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Díky, to Gyro už jsem taky vyčetl. Byla to zbytečně rychlá otázka.
Jinak jsem ze Žebětína.
Scházíte se někde na lítání teď v zimě?
Já mám když tak možnost na BVV v pav. P. s klukama z expedic, který v zimě driftujou.
Případně v místní ZŠ, ale to už je za peníze.
Jinak jsem ze Žebětína.
Scházíte se někde na lítání teď v zimě?
Já mám když tak možnost na BVV v pav. P. s klukama z expedic, který v zimě driftujou.
Případně v místní ZŠ, ale to už je za peníze.
JETI DS-16
JETI DS-16
Po pravde sam nevim, kdo se kde ted schazi - goblina mam v IKEA krabici a davam si poctivy zimni spanek
Mozna se nekdo jeste ozve. Ale BVV mam prakticky za barakem, takze by nebyl problem se nekde v okoli treba potkat a probrat to.
Jinak se chodiva na Slatinu k zavore, coz je louka pobliz ulice Prumyslove -> 49°09'51.0"N 16°40'12.3"E.
Jinak se chodiva na Slatinu k zavore, coz je louka pobliz ulice Prumyslove -> 49°09'51.0"N 16°40'12.3"E.
Tom
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Jo, v té Slatině to znám, ale to asi až za tepla, že?
To výstaviště je zadarmo, každou středu od 16,00h.
Ale třeba včera to nebylo, protože tam byla nějaká montáž nebo demontáž veletrhu.
Domlouváme se na to ježdění a lítání tady:
http://www.rc4x4.cz/topic14004-30.html
Když to příští středu bude ozvu se. Zatím díky za ochotu.
To výstaviště je zadarmo, každou středu od 16,00h.
Ale třeba včera to nebylo, protože tam byla nějaká montáž nebo demontáž veletrhu.
Domlouváme se na to ježdění a lítání tady:
http://www.rc4x4.cz/topic14004-30.html
Když to příští středu bude ozvu se. Zatím díky za ochotu.
JETI DS-16
JETI DS-16