Tricopter
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Semis píše:GSW dělá třílisté v obojím provedení, tak jsem je objednal u rcm a uvim jaká bude kvalita. S dostupností je ale problém všude, jak na to koukám.
Akorát že třílisty se na coptery co sem tak četl moc nedoporučují.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
blesk píše:no docela se mi zamlouvají tyto motory: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=6633
mám jeden doma a fakt jede perfektně a ty udávané parametry jsou reálné
cca 25g
k tomu 10A regly, cca 8g
1800mAh 3S lipoly cca 150g
takže vybavení je cirka 300g k tomu přijmač, deska od jirky, rozvody,... takže do 500g by se to mohlo dostat komplet, ramena tak 30cm (na začátek klidně delší a potom zkracovat)
ještě dotaz, není na X-quada 1500kV moc? kdyby to lítalo na 2S tak by to mohlo být fajn
tak rcm je maj.třílisty a pak maj apc dvoulist a u jedněch maj klasickej popis. je levotočivá a pak tam maj další ta je obrácená ale neni u ni napsáno pravotočivá ale tlačná:-( jak tomu mám rozumět?dle mně by se mělo jednat o pravotočivou.to je rozdíl jestli vrtule tlačí nebo táhne?jde jen o to zda má motor před sebou a nebou zasebou takže by to měla být pravotočivá ne? na HK maj, ale zase se nevyznám v tom jejich číslování a pokud jde o mně tak klidně koupim i trojlist.Zkusim uvidim.teď jsem po dvou letech koupil vysílač.turnigy 9x a to v čr za dva dva.kvůli záruce.prosím bez kritiky:-)Děkuji
jo a když třílist tak jakej rozměr místo těch 11 na 4.5?toť otázka, že?:-)
madbull píše:tak rcm je maj.třílisty a pak maj apc dvoulist a u jedněch maj klasickej popis. je levotočivá a pak tam maj další ta je obrácená ale neni u ni napsáno pravotočivá ale tlačná:-( jak tomu mám rozumět?dle mně by se mělo jednat o pravotočivou.to je rozdíl jestli vrtule tlačí nebo táhne?jde jen o to zda má motor před sebou a nebou zasebou takže by to měla být pravotočivá ne? na HK maj, ale zase se nevyznám v tom jejich číslování a pokud jde o mně tak klidně koupim i trojlist.Zkusim uvidim.teď jsem po dvou letech koupil vysílač.turnigy 9x a to v čr za dva dva.kvůli záruce.prosím bez kritiky:-)Děkuji
tak 10x5" a nebo 9,5x4" nebo něco takového možná i 9" by fungovalo
Perfektní vrtule na quada nebi Tcoptera kolem 800-900g s motory AX 22/13-800ot jsou APC SF 10/4,7.s čínskyma je to obrovsky rozdíl jak ve vykonu tak v tichosti.
Doporučuji na shopu JINO koupit tyto vrtule a opačné tam má na rakouskych stránkach.Stačí se s ním domluvit a pošle ti je normální poštovné jen o nějaky den počkáš déle.
Jen cena u normalních je asi 85kč,opačná však asi 150kč.
Včera jsem letal s APC poprve na quadu a paráda !
Doporučuji na shopu JINO koupit tyto vrtule a opačné tam má na rakouskych stránkach.Stačí se s ním domluvit a pošle ti je normální poštovné jen o nějaky den počkáš déle.
Jen cena u normalních je asi 85kč,opačná však asi 150kč.
Včera jsem letal s APC poprve na quadu a paráda !
madbull píše:a jakej je teda rozdíl té tlačné?vzal bych i apc vrtule tažné a tlačné dle jejich popisu.jsou teda stejné akorát pravo a levo točivé nebo ne?
a jak dovažovat ty třílisty?
Pri pohledu ze predu vrtule se normalní točí doleva-proti směru hod.rucicek.
Je tažná.
Ta druhá je pravotočivá,jinak řečeno tlačná,lidově řečeno obrácena.
U vrtulí APC je označena jako APC 10/4,7 P
Semis píše:JJ taky bych řekl že v tom jiný rozdíl není. Jen nechápu, že je to tak k nesehnání. Vždyť to musí mít hromada dvouvrtulových letadel atd.
prakticky žádné vívemotorové letadla nepotřebují pravotočivé vrtule,sám jsem jich několik měl...elektry.
Pokud každy motor vyosíš 2-3 stupně doprava,reakční moment je eliminován.
žadny problém.
V trikopteru taky mám normální vrtule,všechny 3.
Pak ten zadní motor s vrtulí musí být v neutrální poloze nastaven mírně vpravo.
U quada by jsi taky mohl mít všechny vrtule stejné,jen by motory musely byt stejně vyoseny jako u letadla,což je trochu konstrukční problém,protože u letadla jsou motory v gondolách a u quada by se to muselo ruzně podkládat.