Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
Teď jem pořádně prohlížel grafy a S-neu točí o takovejch 200-300 otáček na stejné vrtuli míň a taky žere o 40-60A míň
Budu muset zkusit tu GM 17,5x17,5 , aby klesnul příkon
. Otáčky pak polezou přes 9000. 
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Takže Neu je stále TOP či nie? 
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Pepane Kostka má velmi nadějné baterky....v týdnu je budu mít na test , nebo spíš na odměření pohonu do 5.5kW Vikinga. Pak to sem dám až se to poměří. Bude to první Vikouš co nebude mít vrtuli 17/13, ale 17/15.5 GM[/quote]
Jestli myslíš ty Power HD 55/80C, tak na ty jsem zvědavý. Mám vyzkoušené tyto http://modelhobby.sk/arrowindmagic-am55 ... 79816.html sice jen v provedení 2500, ale zatím nejtvrdší ze všech ( hyperion, dualski, kypomky - absolutně nekupovat ), na 4 čl. odběr 160A a ani se nezahřály. Nyní jsem pořídil reg. MGM 280A, takže jsem zvědavý co víc vydrží, jestli 5S v sérii, nebo NEU, nebo nový reglec
, jo je to na NEU 1509 1Y 6.7 a vrtule RF 18,5 x 12.
Jestli myslíš ty Power HD 55/80C, tak na ty jsem zvědavý. Mám vyzkoušené tyto http://modelhobby.sk/arrowindmagic-am55 ... 79816.html sice jen v provedení 2500, ale zatím nejtvrdší ze všech ( hyperion, dualski, kypomky - absolutně nekupovat ), na 4 čl. odběr 160A a ani se nezahřály. Nyní jsem pořídil reg. MGM 280A, takže jsem zvědavý co víc vydrží, jestli 5S v sérii, nebo NEU, nebo nový reglec
PepaK píše:Pro zajímavost data z regulátoru mojí nové Enigmy F5B . Motor palička, vrtule GM 18x21,baterie 5S Turnigy 3600.
Data jsou ze 3 stoupání, 6.8 kW a 412 A to je fakt mazec
Motor Palička jaký přesně ?
lakotamm píše:Takže Neu je stále TOP či nie?
Tak to v každém případě, jak psal Dalibor, Pepovi se to ani nějak moc neroztrhnulo
Ok, takže k věci. Na Fka byl ten Neu fakt výbornej, o tom žádná. Jirka mi poslal svůj Fkovej motor, tak jsem to minulý víkend zkoušel. Bohužel jsem si vlastní vinou odpálil régl, takže jsem věděl jen to, že se motor točí
Na Bčkách nemohu Neu srovnat, porovnávat pohon 1509 1D na 4S a Paličku F5B na 5S asi není k ničemu. V prvním případě příkon asi 5.8 (ale reálně měřených, né toho komiksu co ukazuje ICE) nejvíce 41 průletů a v druhém 4.9 příkon a nejvíce 44 průletů. Zde je spíše zajímavé porovnání Hackera a Paličku. Hacker FAI 27 sekund motoru a Palička 29 sekund na stejný setup,kv... Což není špatné
Pokud jde o TOP motor, je to Pletti, ale k němu se nikdy nedostaneš, bohužel.
Ufi píše:Pepane Kostka má velmi nadějné baterky....v týdnu je budu mít na test , nebo spíš na odměření pohonu do 5.5kW Vikinga. Pak to sem dám až se to poměří. Bude to první Vikouš co nebude mít vrtuli 17/13, ale 17/15.5 GM
5S ..počítej že pújdeš k 200A, což není pro 1Y žádný problém. Obecně Neu nemají vůbec žádný problém s fatálním přetížením, přitom jim neklesá nijak dramaticky účinnost. Což je podstatné. Co je ale horší, že normální seriovka-pokud si výslovně nevyžádáš spec bandáž, má při velkých výkonech a otáčkách blížících se maximu tendenci roztrhnout rotor
Takže to, že se tu prsíme 3..4..6 kw je sice fajn, ale s vědomím, že pohon rozhodně nebude na deset let provozu.
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Prečo neurobia nejakú super ultra kevlar verziu? 
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Lebo keby ju robili seriovo tak si nemozu tolko zapytat
teda si myslim ...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Takže takú robia?
Jedna technicka - jak delate ty vybrusy na hrideli pro cerviky kuzelu. Je to nutne? Koukal jsem, ze v kuzelu mam ty cerviky 2 (proti sobe). Delat vybrus z obou stran je asi blbost vzhledem k tomu, ze by to bylo az moc oslabeny. Premyslel jsem, ze bych v miste hridele, kam cervik doseda, udelal jen lehkou plosku (a to pro oba cerviky). Vymyslim kraviny, nebo to bude dostacujici?
Děláme to Proxonem
A to jen z jedné strany. Hloubka cca 0.5 max 1mm. Přitáhneš to na krev z té strany plošky, ze strany bez plošky jen normálně.
Ono je to technicky blbě, ale těžko na trámci ve tvaru H uděláš červy na 90st. To, že jsou proti sobě nemá technický význam, drží to pořádně jen jeden, ten který utáhneš jako první.
Ono je to technicky blbě, ale těžko na trámci ve tvaru H uděláš červy na 90st. To, že jsou proti sobě nemá technický význam, drží to pořádně jen jeden, ten který utáhneš jako první.
graup15 píše:Děláme to ProxonemA to jen z jedné strany. Hloubka cca 0.5 max 1mm. Přitáhneš to na krev z té strany plošky, ze strany bez plošky jen normálně.
Dik za vysvetleni, uz je mi to jasny. Ted jen jak to v domacich podminkach udelat
Kup si jehlový pilník s diamanty. jde to s ním super 
Tak jsem to vybrousil obyc jehlovym pilnikem.Byla to fuska, ale vypada to dobre. Jeste vetsi fuska bylo napajet motor na regl. Nevim jestli delam neco blbe, ale vubec nemuzu rozehrat cin na dratech od reglu. Pajku mam aoyue 2901, SnPb, cca 260°. Kabely od motoru nebyl zadny problem - ac maji cca stejny prumer, jako ty od reglu. Ale nejsou tak husty. Pouzil jsem i tavidlo F1 ale stejne nic moc
Hrom mam "plochy sroubovak" - cca 3mm. To me jeste cekaji baterky. To se s tim taky tak perete?
Ne nepereme,ale máme pájky které mají dostatečný tepelný výkon...né hračky na plošňáky