Klasické dvoumetrovky RES (F3-RES2M)

Dřevěné dvoumetrovky startované gumicukem. Modely řízené jen směrovkou, výškovkou a brzdícím štítem. Kategorie snadno dostupná a velmi vhodná pro kroužky a mládež.
Odpovědět
Zpráva
Autor
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Klasické dvoumetrovky F3-RES2M

#121 Příspěvek od aviatika »

tomashr píše:Mimochodem nemáte někdo odkaz na originál německých pravidel? Chtěl jsem se na to podívat a případně překlad lehce aktualizovat, ale zaboha to nejsem schopný najít (německy umím mizerně, tak připouštím, že to bude moje chyba a někdo v tomto jazyce lepší to určitě najde). Je mi to ale trochu záhada, když jsem loni dělal tu "alfaverzi překladu", tak jsem německá pravidla našel dost rychle, netuším, co dělám nyní jinak :-(

Ak si ešte nenašiel pozri SEM. F3RES Regelwerk 2017
Luboš - www.aviatika.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Klasické dvoumetrovky F3-RES2M

#122 Příspěvek od jyrry »

Pánové, co se děje v oblasti čistokrevných větroňů? Za poslední týden už druhý dotaz na gumicuk, po mnoha letech...
jyrry.webnode.cz
manta
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od manta »

Ahoj všichni! Jen připomínám, že tuto sobotu 14.4. se na letišti v Hostomicích pod Brdy koná setkání příznivců RES. Pokud máte někdo gumicuk na RES, vezměte ho v sobotu prosím sebou. Nečekejte nic světoborného. Prostě máme jen k dispozici letiště. Současně se tam bude létat soutěž RCVS a tak kdo bude mít zájem, může poměřit síly. Jinak předpokládáme setkání, pokec a polétání v přátelském duchu. Počasí by mělo být suprové!
sramy
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od sramy »

Tak jak dopadla soutěž RES? Létala se ?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
manta
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od manta »

Ahoj! Tak děkuji všem za opravdu velký zájem o setkání příznivců R.E.S. u nás! Ale dopadlo to klasicky, spousta slibů a nakonec jsem tam byl sám! :D Ještě, že jsme to spojili se soutěží RCVS. Jinak bych tam jel 140 km zbytečně. Přítomný trenér větroňářských kategorií byl také mile překvapen zájmem široké veřejnosti a tak tímto další pokusy z naší strany končí.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od sramy »

manta píše:Ahoj! Tak děkuji všem za opravdu velký zájem o setkání příznivců R.E.S. u nás! Ale dopadlo to klasicky, spousta slibů a nakonec jsem tam byl sám! :D Ještě, že jsme to spojili se soutěží RCVS. Jinak bych tam jel 140 km zbytečně. Přítomný trenér větroňářských kategorií byl také mile překvapen zájmem široké veřejnosti a tak tímto další pokusy z naší strany končí.

Proč tu nadáváš?
O termínu jsem ti říkal, že to je nešťastně naplánováno viz výše.
Neznám počet lidí se zájmem o RES, ale asi nás moc nebude odhaduji cca 5 - 8 lidí.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
manta
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od manta »

Kdo tu nadává? Já jen všem slušně poděkoval. Zájemců tolik nebylo, ale i na FB se ozvalo pár lidí a slibovalo, že přijede. Bohužel nic. Pro mě je to uzavřená záležitost. Já si s reskou pěkně polétal a zasoutěžil s Vskama.
Brbla

#128 Příspěvek od Brbla »

Jenom dotaz kolik bylo těch RCVS ?
pert
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od pert »

Celkem 9 - 11.
Brbla

#130 Příspěvek od Brbla »

Díky za info
tomashr

#131 Příspěvek od tomashr »

S tou akcí smůla, ale nic to nemění na tom, že jen teď za duben vím zcela ověřeně o dalších třech modelech patřících do F3-RES2M mezi lidmi (a to mám na mysli jen mé relativně blízké okolí). Zájem tu zkrátka je, rozjezd ale asi chvíli potrvá.

Jinak co se týče dění ve světě, tak třeba u Zellera jsou zase dva nové modely...
saro.j

#132 Příspěvek od saro.j »

tomashr píše:Jinak co se týče dění ve světě, tak třeba u Zellera jsou zase dva nové modely...

Tak veru. Pures V2 mám už pred poťahovaním.
manta
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od manta »

19247998_10209278364027424_169106604143507420_n.jpg
Pánové, vím, že bazar je v jiné rubrice. Ale nechcete někdo moji Resku Miles? Plně vybavená, velmi dobré letové vlastnosti. Kdo byl v sobotu na RCVS v Hostomicich, viděl ji v akci. Jen upozorňuji, že křídlo je vcelku, ale díky tomu a torzce je velmi pevné a lehké. Cena 2500 Kč.
tomashr

#134 Příspěvek od tomashr »

saro.j píše:Tak veru. Pures V2 mám už pred poťahovaním.

Jojo, Pures V2 vůbec nevypadá blbě, v podstatě konstrukcí to samé jako můj bývalý (už prodaný) RESolution, jen jaksi "na steroidech" posunutý z pojetí modelu pro učení do pozice speciálu.
Asi objednám, určitě chci druhou dvoumetrovku vedle AndREaSe (ať už pro RES nebo RCVS) a tohle se mi líbí.
Už mám doma stavebnici samokřídl RES-DART, ale to nechávám trochu stranou, je to můj velký rest, ke kterému se nějak nemohu dostat a navíc ho možná udělám primárně jako elektru, chci s tím víc experimentovat a s elektropohonem se k létání dostanu častěji.

Jinak ale je možná zajímavější ta druhá novinka Chrysalis - https://zeller-modellbau.com/home/chrys ... otech.html , jednak asi bude výkonnější, ale zajímavé je i to, že to je made in USA a jen to potvrzuje šíření této kategorie. Ale ryze osobně se mi nějak více líbí Pures :-)
tomashr

#135 Příspěvek od tomashr »

Zeptám se tady, i když je to vlastně RCVS - kde se létají modelářské soutěže v Podhořanech? Kde je letiště samozřejmě vím, ale netuším, z které strany se má najíždět pro modelářské akce... Uvažuji, že bych se v sobotu stavil na RCVS, sice mi dočasně zbyl jen jediný AndREaS, ale to je celkem jedno - když má člověk výjimečně prostor, tak proč to nevyužít :-)
Odpovědět

Zpět na „Větroně RES“