RC Factory STEP ONE + TWO

Informace, plánky i stavební vlákna k modelům které mají vzletovou hmotnost nižší než 250g.
Pravidla fóra
Pro modely do 250g.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HONZIK 22

Re: RC Factory STEP ONE

#121 Příspěvek od HONZIK 22 »

Krupi: Zda se , ze Step 2 je uplne jiny modylek svou kocepci. Takze se s Step onem hadat koncepcne nebude.
https://www.rc-factory.cz/letadla/backy ... s/step-two

Vypada to , ze nabezky jsou oble. :mrgreen:
Letova hmotnost uz neni do 250g.
Janek2

#122 Příspěvek od Janek2 »

Pro HONZIK 22:
díky za Tvůj příspěvek se Step 2.
No já jsem na předchozí stránce napsal, že bych Step 2 koupil vnukovi. Myslel jsem, že to bude model podobný jedničce. Třeba větší rozpětí, v to jsem doufal. No větší rozpětí má, ale je to taková klasika. A takových modelů mám doma pět. Takže já tento nový model určitě kupovat nebudu, jelikož by to pro mě bylo zbytečné vyhazování peněz. A ta cena za tak malý model a bez vybavení mohla být menší. Třeba takový Mustang od jisté firmy stojí 1400 kč a má rozpětí 1100 mm. Takže jsem napsal jen svůj názor.
Samozřejmě, že na odbyt určitě půjde. O tom žádná.
Možná, kdybych neměl těch pět skoro totožných modelů, tak bych jej i koupil.
HONZIK 22

#123 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ja si to take myslel,ze to bude evoluce jednicky. :|
Janek2

#124 Příspěvek od Janek2 »

Tak jsem se teď dodatečně podíval na video, jak to létá. Ano létá pěkně. Tomu nelze nic vytknout.
A pak jsem se podíval na návod, jak to slepit. Když vidím na těch obrázcích tu zbytečně složitou dřevěnou konstrukci, tak si říkám, že toto není vůbec pro začátečníka. Takoví desetiletý kluk nebude vědět co s tím. Vždyť to šlo udělat úplně jinak. Jen třeba z desek EPP, nebo z plného materiálu. Je určitě více jednodušších možností.
A teď cena:
model 2290kč
vybavení 1999 kč
baterie 3S 399 kč
to je 4688 kč

A ještě rádio. To bych navrhl Fly Sky i6. To je tak asi i s čidlem napětí 2000. Jak kde. Plus nějaký ten káblík na prodloužení serva, lepidlo... To je 4688 + 2000 = 6688 kč. Plus ty drobnosti, tak se to vyšplhá k sedmi tisícům. A to ještě není všechno. Ještě se musí nakoupit nabíječka na Lipolky, která zvládne nabíjet i dobíjecí baterie do vysílače. A ty se taky musí koupit. A to je další nemalý výdaj. Takže odhaduji celkem se vším všudy tak asi osum až osum a půl tísíce korun.
Takže model pro začátečníka přijde na celkem pěkný peníz.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Kuba78 »

pokud vim tak se pocita s vyuzitim vybaveni ze step one. proto je to pokracovaci model.
Jinak jsem to pred casem videl litat na vlastni oci, trochu ve vetru a myslim ze jako takovy je navrzen dobre - da se s tim i litat na zadech, nejaka akro, je to dostatecne pomaly.. pro nekoho kdo se naucil se step onem litat a chce neco vice s kridelkama podle me dobry model.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od jyrry »

Janek2 píše:...
Takže model pro začátečníka přijde na celkem pěkný peníz.

Když jsem si začal s prvním triviálním proporcionálem, makal jsem dva měsíce (prázdniny) na brigádě. A měl jsem za to jen to rádio a 2 serva.
V poměru na dnešní platy a co za to RC začátečník dostane, to není až tak hrozné. Vše mu pak zůstane na další model.
Můj náhled.
jyrry.webnode.cz
Janek2

#127 Příspěvek od Janek2 »

Kuba78 píše:

pokud vim tak se pocita s vyuzitim vybaveni ze step one...

Pokud dvojku koupí někdo, kdo má jen jedničku a nic víc, tak je škoda přendávat věci z jedničky do dvojky. A to proto, že když s dvojkou někde prásknu a oprava bude trvat pár dní, tak nebudu mít s čím létat. Takže je lepší i pro začátek mít aspoň dvě vybavené érka. A jinak píšeš, že je navržen dobře atd. Já jsem nenapsal, že je to špatný model. Dokonce jsem napsal, že létá pěkně, a že kdybych neměl podobné, tak bych jej i koupil.

Pro jirry:
máš sice pravdu, ale ne všichni mohou pro své ratolesti hned jen tak vyhodit tolik peněz.
Malý příklad: když někde venku létám a jde někdo okolo a zeptá se mě třeba kolik stál vysílač co držím v ruce a já řeknu, že 6 000, tak se dotyčnému protočí panenky. A to se stalo nejednou. Proto jsem to všechno tak výše napsal.
Ale nebudeme to tady pitvat.
JerryK
Kontaktovat uživatele:

Re: RC Factory STEP ONE + TWO

#128 Příspěvek od JerryK »

To je věčná debata a ceny jsou relativní.
Až někdy třeba potkáš u vody rybáře, zkus se ho zeptat, kolik stál třeba naviják.
Možná se budeš divit, jak je ta tvoje vysílačka levná.
A tak můžeš pokračovat dál a dál u dalších koníčků.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od jyrry »

Jaké by tedy bylo konkrétní doporučení levného RC startu pro začátečníka?
Můžem to pak přenést do jiného vlákna, pro poučení dalších kolegů.
jyrry.webnode.cz
Janek2

#130 Příspěvek od Janek2 »

Třeba toto: RC letadlo pro začátečníky Super Decathlon ARF

Detailní popis produktu
Ideální modely pro nové zájemce o RC létání. Pevná a lehká konstrukce z expandovaného polypropylenu – EPP. Čas sestavení jen několik hodin. Velká plocha křídel zajišťuje vynikající letové vlastnosti. Startovat lze
z hladkého povrchu nebo hozením z ruky. Snadno ovladatelné při přistání. Modely jsou potištěné jako na obrázcích, nejsou potřeba žádné samolepky. Hlavní podvozek lze jednoduše vyjmout při létání na trávě. Pohon
elektromotorem a li-po baterií 2 - 3S - Dle zvoleného motoru.
Budete potřebovat: Vteřinové lepidlo a Aktivator Spray, regulátor 15-20A, 4 kanálovou RC soupravu, 3 mikroserva , li-po baterii 2-3S 800 -1300mah.

Technické parametry
Hmotnost: 385 g
Rozpětí: 1000 mm
Délka: 700 mm
RC: 4
Elektromotor:

Cena v jisté prodejně 1490 kč.

Pro JerryK: vím kolik stojí rybářské vybavení. Tak jsem byl rybář.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od jyrry »

Janek2 píše:... Detailní popis produktu...
Popis tohoto éra je mi povědomý, vyvíjel jsem ho u Hackera před nějakou dobou :-)

Budete potřebovat: Vteřinové lepidlo a Aktivator Spray, regulátor 15-20A, 4 kanálovou RC soupravu, 3 mikroserva , li-po baterii 2-3S 800 -1300mah....
Tohle ale přece bude stát to samé co pro S-TWO, ne?
jyrry.webnode.cz
Janek2

#132 Příspěvek od Janek2 »

jirry píše:
Tohle ale přece bude stát to samé co pro S-TWO, ne?

Ne nebude. S-TWO jak píšeš stojí bez vybavení 2290 kč. Vybavení což obsahuje regl, 3 serva, motor a vrtuli stojí 1999 kč. Batrie 3S 399 kč, tedy dohromady 4688 kč.

A teď ta Super Decathlon, motor stejnosměrný MIG 400/7,2V 100 - 130 kč, počítám 130 kč, regl Eagle-20A 389 kč serva sg90 3x 80 kč=240 kč a baterie liPol dvoučlánek 1300mAh 35C 340 kč. Tedy dohromady 1099 kč. Plus model bez vybavení 1490 kč. To je dohromady 2589 kč. Ty ceny mám z model. prodejen.
Rozdíl v ceně je 2099 kč. A to už stojí za pozornost.
Tak a teď se na moment vrátím k té Decathlon. Proč jsem ji vybral? Protože ji mám už asi sedm let koupenou a s tím stejnosměrným motorem moc pěkně létá. Udělá loping, výkrut atd.
Ale mě se nelíbí ty Hackerovi placáky, tak jsem ji podélně od předu až po začátek směrovky rozřízl a vložil jsem tam klíny. Samozřejmě navrch i dolů. Takže je teď pod křídlem zvenku široká 7 cm. A už vypadá jak normální letadlo. Prostě paráda.

PS: už jsem tuto zprávu psal bylo 19,00 hodin, ale přestala nám tu jít elektrika. Před chvílí ji zapnuli. Moc tady na moravě fůká.

Ještě jsem zapomněl doplnit, že za ten rozdíl v ceně máš RC soupravu FlySky i6.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od jyrry »

Janek2 píše:... mě se nelíbí ty Hackerovi placáky, tak jsem ji podélně od předu až po začátek směrovky rozřízl a vložil jsem tam klíny...
Ten úzký trup byl požadavek ekonomiky výroby = ze 150mm desky se jich nařeže víc.

Ostatní už necháme ležet; rodiče se sami rozhodnou, kolik své ratolesti do koníčka vrazí.
jyrry.webnode.cz
Janek2

#134 Příspěvek od Janek2 »

jyrry píše:

Ostatní už necháme ležet; rodiče se sami rozhodnou, kolik své ratolesti do koníčka vrazí.

Chtěl jsem napsat něco podobného, ale předběhl jsi mně. Už výše jsem napsal, že to nebudeme tady pitvat.
Měj se fajn a přeju Ti hezký den.
miran50

#135 Příspěvek od miran50 »

Něco pro pobavení :
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lyNiNBmwxNU[/youtube] (má to více částí)
Borec má na StepOne kameru a řiditelná křidélka. Ta křidélka se mu asi moc nepovedla, protože je nakonec přelepil páskou. Chtělo by to asi znát více o areodynamice, nezkoušel to také někdo ??
Odpovědět

Zpět na „Letadla do 250g“