DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.
Re: DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.
Tak to ano. Mi v diskuzi uteklo, že to máš vyzkošeno s brýlemi-omlouvám se!
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
Starší verze DJI GO se nemůže používat u P4?
Phantom 4
- gardenroute
Z čeho ? No asi proto, že o tom skutečně něco vím, ale hlavně každý, který DJI technologii zná aspoň trochu a létá s tím od počátku ví, že apka ve smartphone nemá s RC řízením koptéry nic společného, dílem funguje jako rozhraní pro výstup dat telemetrie (grafické OSD), a dílem ovládá některé rozšířené nedůležité letové mody, vč. konfigurace kamery, diagnostik a kalibrací. Nijak se nepodílí na ovládání či řízení, pokud by jsi znal předchozí modely, věděl by jsi to, nic ve zlém. Letadlo, tedy koptéra má v sobě letový kontrolér FC (dříve NAZA, dnes modifikovaná A3ka apod.), který v podstatě systémem fly-by-wire letadlo řídí a stabilizuje. Ty mu jen RC kontrolérem (vysílačkou) sděluješ, jak chceš letět. Veškeré kritické ovládací prvky jsou na RC kontroléru. Žádná aplikace!LeonP píše:A to víš z čeho?
Přenos veškerých povelů pro RC řízení, telemetrii a přenos videa je provozován širokopásmovým systémem LightBridge, který je na obou koncích, tj. v RC kontroléru a v letadle, kde je připojen k FC (flighcontroleru). V RC kontroleru je telemetrie, video a omezená konfigurace vyvedena na USB pro aplikaci v tabletu, a přímo a zcela nezávisle přes vlastní HDMI (pokud je instalován, v Inspire již z továrny) např. do monitoru či videbrýlí, kde je mj. telemetrie zobrazována zcela v jiné OSD grafice, a zcela nezávisle
Párkrát jsem zažil ve finále před přistáním (třeba po mnoha minutách letu) po sundání videobrýlí, že tablet je zamrzlý (možná mnoho minut), na létání a telemetrii na HDMI výstupu to nemá žádný vliv, někdy nebylo funkční ovládání kamery na kontroleru, to je ale vidět hned na OSD v brýlích. Opakuji (aby se to někomu nepletlo), jedná se o HDMI výstup telemetrie pomocí LB modulu přímo na RC kontroléru, ne HDMI někde na nějakém tabletu, to je možná ta mýlka...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 16.03.2017 20:16, celkem upraveno 3 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Nejde jen o mou vlastní zkušenost (létám plné FPV, tedy s videobrýlemi takřka od počátku existence Phantomů, jak se daly sehnat), je to základní princip těchto strojů, které mají své vlastní velmi sofistikované a velmi výkonné letové kontroléry s ještě sofistikovanějšími řídícími algoritmy a dnes i redundantními IMU a dalšími senzory, nejsou v letu NIJAK závislé na nějakých přihlouplých aplikacích v nějakém nespolehlivém telefonu..LeonP píše:Tak to ano. Mi v diskuzi uteklo, že to máš vyzkošeno s brýlemi-omlouvám se!
Letadlo pilotuje vždy pilot kontrolérem (vysílačkou), ne aplikací, i když ta to také omezeně dovoluje, ale nadřazený a nezávislý je vždy RC kontrolér. I ve speciálním režimu, např. létání po waypointech, letí Phantom řízený svým vlastním FC, a vůbec nemusí mít spojení s RC kontrolérem, natož dokonce nějakou aplikací v telefonu
Ber aplikaci jen jako jakési rozšíření, takový "glasscockpit", ve kterém přesto vždy bývají kritické prvky v konvenčním provedení.
- gardenroute
Může, ale nedoporučuje se. Nicméně poslední verze FW již možná 4ku vyžaduje...vojtek píše:Starší verze DJI GO se nemůže používat u P4?
Tak jsem teď jen v rychlosti otestoval Lichi.
Ještě před Lichi jsem (pro kontrolu) spustil DJI Go a musímí říct, že to je katastrofa - nic se nezměnilo.
Kdežto Lichi za současných (stejných) podmínek funguje naprosto bez problémů.
Rychlost aplikace je v pořádku, žádné lagy, kostičkování, či něco podobného, co bylo zmiňováno dříve.
Takhle nějak fungovalo DJI Go starších verzí a s původním androidem.
Vice se uvidí až za letu...
P.S: TO "gardenroute"
Jo a díky za info, teď konečně můžu používat FPV brýle s OSD které má odpovídající informace a ne čučet na telefon (tablet).
Mimochodem ten HDMi modul se poměrně dost hřeje, ale není to nic katastrofálního.
Ještě před Lichi jsem (pro kontrolu) spustil DJI Go a musímí říct, že to je katastrofa - nic se nezměnilo.
Kdežto Lichi za současných (stejných) podmínek funguje naprosto bez problémů.
Rychlost aplikace je v pořádku, žádné lagy, kostičkování, či něco podobného, co bylo zmiňováno dříve.
Takhle nějak fungovalo DJI Go starších verzí a s původním androidem.
P.S: TO "gardenroute"
Jo a díky za info, teď konečně můžu používat FPV brýle s OSD které má odpovídající informace a ne čučet na telefon (tablet).
Mimochodem ten HDMi modul se poměrně dost hřeje, ale není to nic katastrofálního.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
- gardenroute
Ono i asi fungovat bude, Nougat pravděpodobně na vině nebude...VSCharlie píše:...Takhle nějak fungovalo DJI Go starších verzí a s původním androidem.
No já si to nějak dobře již ani nedokážu představit. Čučet s 1.5 dioptriemi vetchozrakosti na nějaký 7" tablet a něco při tom i kloudně natočit, kdo nezažil, nemá ani tuchaVSCharlie píše: P.S: TO "gardenroute" Jo a díky za info, teď konečně můžu používat FPV brýle s OSD které má odpovídající informace a ne čučet na telefon (tablet). Mimochodem ten HDMi modul se poměrně dost hřeje, ale není to nic katastrofálního.
HDMI modul se začal více hřát po nějakém předchozím updatu FW kontroléru, už si to nepamatuji, ale na RCG se to dost diskutovalo...
Jediná další volba, pokud by HDMI modul nebyl možný (a vedle drahého Inpsire kontroleru, má ale integrovanou GPS), je P4P+ (tj. v plus verzi), který má takový lehký odvar 5" ClearSky (1000 nits) již integrován - HDMI v tomto displeji má minimální lag, ale OSD je z aplikace (je to stále specializovaný Android tablet), ne z LightBridge...
gardenroute píše:...Nejde jen o mou vlastní zkušenost (létám plné FPV, tedy s videobrýlemi takřka od počátku existence Phantomů, jak se daly sehnat), je to základní princip těchto strojů, které mají své vlastní velmi sofistikované a velmi výkonné letové kontroléry s ještě sofistikovanějšími řídícími algoritmy a dnes i redundantními IMU a dalšími senzory, nejsou v letu NIJAK závislé na nějakých přihlouplých aplikacích v nějakém nespolehlivém telefonu......Ber aplikaci jen jako jakési rozšíření, takový "glasscockpit", ve kterém přesto vždy bývají kritické prvky v konvenčním provedení.
Náhledové zařízení beru dle jeho názvu, mám koptery hlavně kvůli lítání, točím sporadicky a na to mi tablet stačí. U brýlí bych byl omezen tím, že bych musel létat s "někým", kdo mi bude sledovat kopter a nemohl bych lítat sám.
kdysi:Picolo,Leticia,Taxi,QuickFly,Faraon,Curare,Dalotel,heliSaber,P3A nyní:DJI P2+4,Graup MC16Hott
- gardenroute
Trochu asi nerozumím, protože, pokud to máš pouze na lítání, tak je tablet zcela nevhodný pro nějaké koukání na něj. To je nejlepší létat na LOS, tzn. na přímý dohled. Ale možná to tak u tebe je... Tablet považuji jak pro filmování, tak pro pouhé létání za nevhodný, je takový divný kočkopes na přechodnou dobu, pro mě osobně jen jako pomocná/přídavná přístrojová deska. A protože létám i s "velkým" érem, tak jsem přesvědčen, že pro čisté létání jsou videobrýle tou nerealističtější podobou skutečné představy pohledu pilota z kokpitu letadla...LeonP píše:Náhledové zařízení beru dle jeho názvu, mám koptery hlavně kvůli lítání, točím sporadicky a na to mi tablet stačí. U brýlí bych byl omezen tím, že bych musel létat s "někým", kdo mi bude sledovat kopter a nemohl bych lítat sám.
Je to samozřejmě věc názoru, ale obvykle jen do doby, než si to dotyčný vyzkouší. Mimoch. z těch, co jsme tu kdysi začínali ještě na P1, dnes prakticky všichni létají s brýlemi (nebo i s brýlemi)
gardenroute píše:Trochu asi nerozumím, protože, pokud to máš pouze na lítání, tak je tablet zcela nevhodný pro nějaké koukání na něj.
Ano mám koptery jen na lítání, to přece ale vůbec neznamená, že si nemůžu zapojit náhledové zařízení? Když lítám na LOS, tak je dívat se náhledové zařízení zakázáno? Nerozumím proč bych nemohl mít náhledové zařízení při lítání na LOS? Na tabletu je telemetrie celého kopteru a ty píšeš, že to je nevhodné.....Nerozumím. Abych věděl kolik mám výšku a stav baterie, nemusím si kvůli toho kupovat brýle, ale s tabletem je to dle tebe nevhodné-tomu nerozumím. Ne každý na brýle má a ne každý je chce a to z různých příčin viz. dole můj argument proč si je nemám zájem kupovat.
gardenroute píše:A protože létám i s "velkým" érem, tak jsem přesvědčen, že pro čisté létání jsou videobrýle tou nerealističtější podobou skutečné představy pohledu pilota z kokpitu letadla...
Je to samozřejmě věc názoru, ale obvykle jen do doby, než si to dotyčný vyzkouší.
Taky lítám velké letadlo, proto neprahnu po brýlích, když mám možnost přímého pohledu.
Ještě mám prosím dotaz k těm brýlím. Když nepoužíváš tablet, jak kalibruješ kopter?
- gardenroute
LeonP - lítej si jak chceš, nikdo tě k ničemu nenutí, to chraň bůh. Tvé zbytečně ofenzivní a zcela překrucující poznámky vynechám, evidentně to nemá cenu, čteš jen to, co se ti hodí, a to ještě špatně, možná i úmyslně - to je pro jen ztracený a zmarněný čas
A psal jsem mj. jasně, že to je věc názoru, nijak tě nepřesvědčuji, jen to bylo pár zkušeností a argumentů, ale evidentně ne pro každého...
Howgh
Howgh
Gardenroute píše:
Je to samozřejmě věc názoru, ale obvykle jen do doby, než si to dotyčný vyzkouší. Mimoch. z těch, co jsme tu kdysi začínali ještě na P1, dnes prakticky všichni létají s brýlemi (nebo i s brýlemi)
A ano, vyžaduje to spottera, je to užitečné (ani tak nejde o zákon), ale mnozí létají i sami. Já osobně spottera používám, buď shovívavou manželku nebo kamaráda, také filmaře.[/quote]
Můžu potvrdit,tablet není to nejlepší, bohužel brýle nejsou pro každého. Jednak finančně a taky jde o zrak. Já musel mít v brýlich vlepené brýlové skla.
Škoda,že Litchi není dost spolehlivá a padá. Pohled VR z brýli je celkem slušný,ale nejsou to HDmi brýle.
Můžu potvrdit,tablet není to nejlepší, bohužel brýle nejsou pro každého. Jednak finančně a taky jde o zrak. Já musel mít v brýlich vlepené brýlové skla.
Škoda,že Litchi není dost spolehlivá a padá. Pohled VR z brýli je celkem slušný,ale nejsou to HDmi brýle.
Phantom 4
- gardenroute
Máš pravdu Vojto, ale spousta brýlí (vč. mých Domů HD2) umožňuje vložení optických korektorů, já dokonce objednal zbytečně sadu navíc (před časem jsem je nabízel na bazaru), a vůbec je nepotřebuji, protože vetchozrakost korekci nepotřebuje - brýle vytváří obraz v nějaké vzdálenosti před tebou. Některé vady ale asi nejsou korigovatelné vůbec.vojtek píše:Můžu potvrdit,tablet není to nejlepší, bohužel brýle nejsou pro každého. Jednak finančně a taky jde o zrak. Já musel mít v brýlich vlepené brýlové skla. Škoda,že Litchi není dost spolehlivá a padá. Pohled VR z brýli je celkem slušný,ale nejsou to HDmi brýle.
K té ceně, už nejsou jen dost drahé Domy HD řady (dnes již HD3), ale výborné HDMI brýle má nyní i Skyzone (vedle o nich psal např. VSCharlie nebo Dejfak), a celkem finančně dostupné. Dominatory jsou a asi vždy budou drahé, protože Fatshark je malá firma, majitel a hlavní designer je Evropan, a dělá to v dost malých sériích, neboť trh je omezený. Nejlepší obraz mají full HD "kýble", do těch se obvykle dají vzít i dioptrické brýle, ale pro jejich použití je obvykle potřeba pomocná výztuha páteře a přívěs za auto pro transport
VR "brýle" mají bohužel ten problém, že jsou závislé na běžící aplikaci, blokují telefon nebo phablet, aplikace jako taková není obvykle k dispozici (ale některé apky umí využít user tlačítka na kontroleru, a je tak s nimi ve VR možnost přístupu do speciálního menu na OSD i v VR brýlích), a ve finále mě VR obraz nepřišel nějak zvláště oslňující. Před časem mě Tomáš ukazoval Litchi VR v jeho Galaxy Note (ty co hořely
gardenroute píše:LeonP.....psal jsem mj. jasně, že to je věc názoru, nijak tě nepřesvědčuji, jen to bylo pár zkušeností a argumentů, ale evidentně ne pro každého...
Howgh
Děkuju za vysvětlení, neměl jsem zájem konfrontovat jen jsem chtěl zjistit kde dělám chybu, že tablet dle tvého názoru užívám nevhodně si mi psal nejdřív ty, já chtěl znát jen důvod.
Phantom 3 Profesional, problem update firmware
Ahojte,
mam problem s dronom Phantom 3 Profesional, neprenasa mi obraz do mobilne telefonu a skusal som aj rozne telefony. Na forach som si nasiel ze by mohol pomoct upgrade firmwaru ale bohuzial sa mi ho vobec nadari upgradovat. Stale mi tento upgade konci s chybou. Uz som skusal rozne postupy.
- Vymena pamatovej karty
- Preformatovat pamatovu kartu
- Starsi firmware
mam problem s dronom Phantom 3 Profesional, neprenasa mi obraz do mobilne telefonu a skusal som aj rozne telefony. Na forach som si nasiel ze by mohol pomoct upgrade firmwaru ale bohuzial sa mi ho vobec nadari upgradovat. Stale mi tento upgade konci s chybou. Uz som skusal rozne postupy.
- Vymena pamatovej karty
- Preformatovat pamatovu kartu
- Starsi firmware