Admiral II
Re: Admiral II
Stříďák Turnigy 2822/1450KV + regl.20A,vrtule 8x6, lipol 3S/1300 takže letová hmot.vyšla na necelých 1200gr.Mám tam ještě samostatný BEC pro případ,startu gumicukem bez pomoc.motoru,protože nevím jestli bych regulátor neodrovnal pokud není připojený motor?
zdravím, taky stavím Admirála. Mám výřezy od Jyrryho a právě řeším jak protáhnout lanovod směrovkou (vnitřkem) pro výškovku. Při uchycení táhla na konec výškovky vadí pohyblivá část SOP, lanovod by se musel ohýbat v moc malém rádiusu v horní části SOP. Druhá možnost je vést lanovod na přední část VOP pod náběžnou hranou SOP. Jak jste to řešili Vy?? prosím o inspiraci či foto jak jste to řešili.
Na str. 3 seznamu dilu je naznaceno umisteni tahla k te houpacce pro vyskovku, tak jak jsem si myslel jak by to treba mohlo byt.
Nevim ale zda to nekdo tak udelal, zda je to tak opravdu funkcni...
Nevim ale zda to nekdo tak udelal, zda je to tak opravdu funkcni...
jyrry.webnode.cz
Ano,mám to tak jak to bylo navrženo a na druhém modelu mám ovládanou klapku servem přímo ve výškovce.
Tady ještě detailní foto pylonu balsa 5mm,kousek 1mm překližky a kousek uhlík.výztuhy.
To my taky vychází, měnit tvar směrovky. Nebo ta verze s lanovodem na přední část směrovky. No nějak se s tím popasuju. Ten pylon mám taky v plánu, jen neměl by být motor vyosený nahoru. Na tý fotce mi připadá dolů.
Kam by měl být motor vyosený neřeším,mám to lože otočné na prvním šroubku a tím druhým to aretuji.Takhle to stoupá velmi pěkně řekl bych,že je to v ose trupu,přibližně.
Motor na pylonu by určitě měl být vyosený nahoru, pokud je v ose, tak se podle mě musí dost kompenzovat při jeho chodu výškovkou. Což samozřejmě není nic nemožného ani extrémně složitého, nicméně úplně optimální to není.
Také jsem chtěl vlastně poděkovat Jyrrymu za uskutečněný projekt Admiral II 
Naposledy upravil(a) kozlik327 dne úte 09.05.2017 9:05, celkem upraveno 2 x.
Ještě k tomu vyosení,s tímto pohonem stoupá Admiral jen zvolna a vůbec jej nemusím potlačovat,jen když se dostane do termiky.
S tím vyosením jde o to, že motor na pylonu má klopný moment dopředu, takže se naopak model musí natahovat (je to opak toho, co se děje u motoru v čumáku). Pokud jsi použil slabší pohon, tak tento jev opravdu nemusí být až tak znatelný, zejména pokud máš relativně velké seřízení, což by u motoru v čumáku vyžadovalo naopak jeho vyosení dolů, pak se to možná tak nějak "vyruší samo".
U silnějšího pohonu by ale měl být klopný moment cítit...
U silnějšího pohonu by ale měl být klopný moment cítit...
kozlik327 píše:Také jsem chtěl vlastně poděkovat Jyrrymu za uskutečněný projekt Admiral II
Dekuji
A vzpominam ze jsem pylon na Admiralu II mel s motorem MVVS 1.5D tak nastaveny ze jsem taky nemusel potlacovat. Bylo to na jednokanal Mars II
jyrry.webnode.cz
Zdravím chtěl bych se zeptat nevíte někdo kdo by vyrobil planžety do křídel tohoto modelu větroně Admirál II
- Standa Stuchlý
............
Naposledy upravil(a) Standa Stuchlý dne pát 12.05.2017 8:47, celkem upraveno 1 x.