Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
správně by to mělo být co nejblíže ke křídlu né od křídla,čím to dáš na delší konec té páky tak zvětšuješ výchylku,dneska jsem taky zalítaval jednoho nováčka a taky to měl špatně nastavené,po mém přestavení to letělo samo.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
Pokud je to blíž ke křídlu, táhlo působí blíž k ose a výchylka je větší.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
BOBIKA píše:správně by to mělo být co nejblíže ke křídlu né od křídla,čím to dáš na delší konec té páky tak zvětšuješ výchylku,dneska jsem taky zalítaval jednoho nováčka a taky to měl špatně nastavené,po mém přestavení to letělo samo.
Se pleteš
Je to přesně opačně
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
jo jasné sorry nějak mě to nedocvaklo je to tak jak píšete,dál od křídla je menší výchylka.....ale proč to teda neletí?
Tak to právě nevím... proto hledám někoho zkušenějšího poblíž
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
jsem z Mělníka,je to z ruky já vím ale kdyby jsi chtěl tak není problém můžeš přijet,zalítaval jsem dvě Bety a všechny lítají
pisal si ze ti to po chvilke zacne letiet doprava a dole. Ako dlha je ta chvilka ? hodis do vzduchu a hned, alebo az ked pustis motor tak po chvilke ? alebo ako to teda je ? Ak ti to zacne hned po hode do vzduchu tocit, treba skusit dotrimovat kridielko. Ak po zapnuti motoru, treba ho vyosit.
Dělá to po 10-15. sekundách. Bobika díky za nabídku, až bude počasí tak se ozvu. Jsem od letiště, taže 30 minut cesty. Jen budu muset koupit trup, ještě jsem to odpoledne zkusil a nedopadlo to dobře.
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
ty vado to je nějaké divné,možná to bude opravdu rukama a páčkováním
nebudeš první ani poslední komu to spadlo,mě dneska kamarád sestřeli radiana,takže klidně se ozvi.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Kámo, já jedu v sobotu do Prahy, tak když tak dej vědět
Zalítáme to 
Ahoj,ja jsem z Tynce nad Sazavou 
Ancistrus01 píše:Kámo, já jedu v sobotu do Prahy, tak když tak dej vědětZalítáme to
Perfektní, ozvu se. Snad nebudu muset pryč a bude počasí
- moreplavec
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
připravuju si sestavení Bety a návod mi tvrdí, že mám servo s křidélkem propojit ocelovou tyčkou. Její průměr brání zastrčení do serva a chci ze zeptat, zda lze montáž otočit (zvlnění do křidélka a šroubkem chytit do serva) nebo se má páka serva provrtat:
Na straně serva je prostě malá dírka: http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/9/937 ... .jpg?ver=0
Na straně křidélka je plastový držák s díry zásadně většími: http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/9/937 ... .jpg?ver=0
Řešil jste to někdo nebo jen špatně postupuju při montáži?
Mořeplavec
připravuju si sestavení Bety a návod mi tvrdí, že mám servo s křidélkem propojit ocelovou tyčkou. Její průměr brání zastrčení do serva a chci ze zeptat, zda lze montáž otočit (zvlnění do křidélka a šroubkem chytit do serva) nebo se má páka serva provrtat:
Na straně serva je prostě malá dírka: http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/9/937 ... .jpg?ver=0
Na straně křidélka je plastový držák s díry zásadně většími: http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/9/937 ... .jpg?ver=0
Řešil jste to někdo nebo jen špatně postupuju při montáži?
Mořeplavec
Turnigy 9XR a Beta 1400
Můžeš to klidně prohodit..
jinak jsem měl úplně stejný problém a bál jsem se, aby to neprasklo, ale to nepraskne... stačí použít trošku sílu a je to ok. Trošku provrtat to můžeš, ale nesmí to být volný, takže bych radši zabral.
jinak jsem měl úplně stejný problém a bál jsem se, aby to neprasklo, ale to nepraskne... stačí použít trošku sílu a je to ok. Trošku provrtat to můžeš, ale nesmí to být volný, takže bych radši zabral.
Swift II | T9X(OpenTX)
-
czpredseda
Trocha názvosloví
Ocelová tyčka = táhlo
zastrčení do serva = do páky serva
plastový držák na křidélku = páka kormidla
zvlnění na táhlu = Z ohyb
uchycení šroubkem = variabilní koncovka
otvor v páce serva rozšiř buď vrtáčkem nebo špičatým skalpelem a variabilní koncovku namontuj na páku křidélka je tam lepší přístup a snadněji se nastaví střed, důležité je zajištění šroubku lepidlem na šrouby. Pokud bude otvor v páce serva o kousek větší než průměr táhla u tohoto typu modelu to ničemu nevadí, samozřejmě to tam nesmí plandat.
Ocelová tyčka = táhlo
zastrčení do serva = do páky serva
plastový držák na křidélku = páka kormidla
zvlnění na táhlu = Z ohyb
uchycení šroubkem = variabilní koncovka
otvor v páce serva rozšiř buď vrtáčkem nebo špičatým skalpelem a variabilní koncovku namontuj na páku křidélka je tam lepší přístup a snadněji se nastaví střed, důležité je zajištění šroubku lepidlem na šrouby. Pokud bude otvor v páce serva o kousek větší než průměr táhla u tohoto typu modelu to ničemu nevadí, samozřejmě to tam nesmí plandat.