Letecká akrobacie
Re: Letecká akrobacie
To já s 3m modelem bych směrovkou přiletu na zádech srážel PET láhve na zemi, ale jen na simu. Ve skutečnosti bych měl strach letět na zádech kolem 5m. Prostě v těch modelech vidím peníze a hlavně tu modelářskou práci při stavbě, takže jaksi mám zábrany. Ale s Falconem (co mám na fotce) jsem měl letovou hladinu od 10m vejš a tam se dobře rozpoznávala vejška při obratech a jejich ukončení. Jen u hranaté ležaté osmičky jsem šel raději vejš, to bych se spletl jen jednou a to mi za frajeření nestojí. Já mám respekt před matičkou Zemi a obdivuju ty, co lítaj při zemi a ještě bezpečně vůdči modelu a přihlížejícím. Smekám 
Bezpečné vůči modelu to při lítání nízko není nikdy. Málem jsem zrušil služebního Sbacha, když jsem potřeboval pilotní chybku vyřešit motorem a on dlouhou vteřinu nebo dvě nepřidal (s kniplem na doraz). Zachránila to díra pod nesvačilským letištěm. Nezaleží na tom, jak je člověk dobrej pilot, pokud se něco jen nepatrně po... a jako že se spolehlivě něco po... tak je to o štěstí. A i skvělej pilot něco podělá na ruce, takže...
2:25
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... eWVlWlh2ew
2:25
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Bezpečné vůči modelu to při lítání nízko není nikdy.
Nechci pochlebovat, ale toto je styl lítání kterej se mi líbí. Nízká rychlost a větší průměry obratů. Ten klučina Joe Nall lítá na můj vkus až moc na rychlosti (na tom přiloženým videu), i když viděl jsem video a tam lítal i na menší rychlosti.
Je to asi jedno, ale já zas raději lítám pravé výkruty - má to letově význam?
Jen pro pořádek, je to sice jedno ale jmenuje se Joe Smith.
Joe Nall je co teda jsem zjistil každoroční memoriál modelářské airshow někde v Jiřní Karolíně).
To by stálo za výlet...
Joe Nall je co teda jsem zjistil každoroční memoriál modelářské airshow někde v Jiřní Karolíně).
To by stálo za výlet...
aja píše:Jen pro pořádek, je to sice jedno ale jmenuje se Joe Smith.
To by stálo za výlet...
Omlouvám se klučinovi, já myslel že to patří k jeho jménu. Já tak zmáknu ještě ruštinu a touž taky né 100%.
Jinak vejlet by byl hezkej - nemá svaz modelářů ČR na tyto akci množstevní slevy???
článek o Joe Nall vyšel někdy vloni v RC Revue
Je to pěkná akce, jednou tam určitě pojedu!
Ten letový styl je daný dost i letadlem, nemůžeš srovnávat velkou třímetrovku s malou 2,2 která je laděná co nejvíc freestylově
Ten letový styl je daný dost i letadlem, nemůžeš srovnávat velkou třímetrovku s malou 2,2 která je laděná co nejvíc freestylově
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Já bych rád Honzo, kdybych uměl něco mezi tím. Žádné divočiny, ale zas více než umím v RC-A. No a taky se naučit pracovat se směrovkou a plynem. To víš, na akrobatění jdeš plnej do obratu a dolů se staženým a mezi tím volnoběh. Jsem si tak pokazil ruce, že když lítám s EPP kombatem, tak když pikuju dolů zvratem či z přemetu- automaticky stahuju plyn. Tím mě kolega dožene a jde mi po stuze. 
http://www.youtube.com/watch?v=AwokA2KZHfs
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Blíží se doba tic-toců s letadly 
Letecká akrobacie
Teď už jen namontovat motorky místo polohovek a po halách se přesouvat i stranou. Kam se to ještě vše posune. Má první elektra ještě zapínala motor spínačem přes servo výškovky.
Už mi docela jde v pomalém výkrutu dávat do obratu směrovku, teda na simu mám horší odhad o rovině než v reálu. Takpak snad to bude lepší. stáhnul jsem si tam jednu halovku a mám bezvětří. Ale stejně neumím letět se spuštěným zadkem. O harrier výkrutech zatím ani náznak. To bude ještě na dlouhou dobu, ale nemám kam spěchat.
Už mi docela jde v pomalém výkrutu dávat do obratu směrovku, teda na simu mám horší odhad o rovině než v reálu. Takpak snad to bude lepší. stáhnul jsem si tam jednu halovku a mám bezvětří. Ale stejně neumím letět se spuštěným zadkem. O harrier výkrutech zatím ani náznak. To bude ještě na dlouhou dobu, ale nemám kam spěchat.
Zkus ten harrier začít z elevatoru. V rovném letu (trošku výš) stáhni plyn a postupně přitahuj vop, až na doraz (u nereálně citlivých letadel méně). Letadlo bude tak nějak naplocho padat. Pak si pomalu přidávaj plyn, dokud to samo nezačne vybírat. Když se letadlo vzpíná a stále klesá, je nejspíš blbě naprogramované (v simu), když přechází do visu, máš moc plynu.
V dopředném letu pak opatrně řídit křidélkama i sop.
V dopředném letu pak opatrně řídit křidélkama i sop.
Děkuju, budu to zkoušet. Zatím mě vždy klesalo a nebo stoupalo. Nikdy neletělo vorovně se spuštenými ocasními plochami. Neumím tak citlivě s plynem.
HonzaS píše:Zkus ten harrier začít z elevatoru. V rovném letu (trošku výš) stáhni plyn a postupně přitahuj vop, až na doraz (u nereálně citlivých letadel méně). Letadlo bude tak nějak naplocho padat. Pak si pomalu přidávaj plyn, dokud to samo nezačne vybírat. Když se letadlo vzpíná a stále klesá, je nejspíš blbě naprogramované (v simu), když přechází do visu, máš moc plynu.
.
Dělám to v simu přesně takhle ale letadlo se pořád kýve. Kde by mohla být chyba? Zkoušel jsem i těžiště posunovat ale nic.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Kývání záleží na několika hodně věcech, hlavně profilu křídla. Některé modely drží samy, jiné je potřeba "tlumit" křidýlkama. Občas se letadlo začne kývat, pokud dáš málo plynu.
HonzaS píše:Kývání záleží na několika hodně věcech, hlavně profilu křídla. Některé modely drží samy, jiné je potřeba "tlumit" křidýlkama. Občas se letadlo začne kývat, pokud dáš málo plynu.
Nojo, ale halové modely nemaj snad profil. Lítam v AFPD s jedním halákem a je dost obratne a dobře lítá. Ale jak spustím ocasní plochy, tak ze rozkejve na strany. Buď hu ustálím převedením do visu a nebo sklouzne po některém z křídel. Tak stejně blbě lítám i s velkými 3D modely. Žádné vodorovné lety s modelem ve 45°.
Další má neschopnost je v tom, že když model je ve visu a rotuje, je to v pohodě. Ale jak začne při té rotaci někam stranově utíkat, nemám šanci podchytit čím to srovnat a většinou musím dát plnej a vylítnout z toho. Budu to zkoušet, ale asi své nároky na pilotáž zmenším.