Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vysílačky

#121 Příspěvek od Jindra_S »

carlos46 píše:Aha. Takže pro příklad, já mam teď na letadlu křidélka i klapky přes Y kabely.
Abych mohl namixovat brzdy BF (křidélka/klapky) tak musím mit zqpojená všechna serva samostatně. Je to tak?

Jenom z poloviny - při Butterfly jdou klapky dolů obě najednou stejným směrem a křidélka obě nahoru plus křidélka si stále zachovávají možnost ovládání, pak (pro BF) stačí mít klapky na Y kabelu a serva na křidélcích samostatně.
-
carlos46
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od carlos46 »

Já měl právě jako první rádio ještě fm 35mHz, teď mám 6ti kanál z HK no a po třech letech bych si právě už rád koupil nějaké dospělejší rádio co by mi vydrželo nějaký rok. I když on ten vývoj jde tak rychle nahoru...
Takže jak to tak čtu, tak ten dvanáctikanál je asi nejlepší varianta, že?
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Jindra_S »

Obvykle s počtem kanálů roste i počet funkcí, nicméně počet kanálů je jen jedním z kritérií - viz příspěvek od JMalika - je to nutná, nikoliv však dostačující podmínka.
Nejlepší varianta je ta, která ti pokryje požadovaný počet kanálů (což je nějakých 7 plus rezerva) a dovolí ti namixovat co potřebuješ. Plus ti budou vyhovovat další parametry - cena, mechanické provedení apod.
-
HLA
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od HLA »

Je po sezóně, tak určitě jde natrefit na nějaký vysílač i levně:
http://aukro.cz/rc-modely-letadla-76984?string=
alespoň mě to tak zatím připadá
H.P.Baxxter

#125 Příspěvek od H.P.Baxxter »

Zdravim,omlouvam se ze vam tady skacu do reci,ale jen bych trochu poradit s vyberem ovladace.Zacinam a mam simulator aerofly pro deluxe,pres zimu bych chtel trochu potrenovat a na jare koupit t-rex 450 pro.Jen bych potreboval vybrat nejaky ovladac,ma cenu kupovat nejaky lepsi,ktery pak pouziji i na heli nebo staci koupit obyc. na simulator a k heli pak nejakou fajnovku?Diky :wink:
JMalik

#126 Příspěvek od JMalik »

H.P.Baxxter píše:Zdravim,omlouvam se ze vam tady skacu do reci,ale jen bych trochu poradit s vyberem ovladace.Zacinam a mam simulator aerofly pro deluxe,pres zimu bych chtel trochu potrenovat a na jare koupit t-rex 450 pro.Jen bych potreboval vybrat nejaky ovladac,ma cenu kupovat nejaky lepsi,ktery pak pouziji i na heli nebo staci koupit obyc. na simulator a k heli pak nejakou fajnovku?Diky :wink:

Tohle si budeš muset rozhodnout sám.
Když použiješ vysílač se kterým létáš, tak to má výhodu v tom, že máš stejnou tuhost kniplů, stejné držení TX........., přizpůsobíš si to maximálně reálnému létání. Pokud s tím ale budeš obden dovádět dvě hodiny na simulátoru, tak ani od těch nejlepších TX nemůžeš čekat nekonečnou výdrž.
Potom můžeš zvolit druhou cestu - levný vysílač (ovladač) jen pro simulátor. Tam zase musíš přistoupit na nějaké kompromisy s tím nastavením a ovládáním.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
H.P.Baxxter

#127 Příspěvek od H.P.Baxxter »

To jsem nevedel,ze jsou tak haklivy na zivotnost,takze asi poridim na sim nejakej levnejsi.Nemas nejakej presny typ vhodny na sim.diky
JMalik

#128 Příspěvek od JMalik »

H.P.Baxxter píše:To jsem nevedel,ze jsou tak haklivy na zivotnost,takze asi poridim na sim nejakej levnejsi.Nemas nejakej presny typ vhodny na sim.diky

Není to tak háklivé na životnost, ale ber to tak, že pokud létáš v reálu s větroněm dvě hodiny, tak s těma kniplama šmidláš minimálně. S vrtulníkem, nebo akrobatem polétáš 6-8 minut, potom si dáš pauzu než vyměníš, nebo nabiješ baterky, taky není letové počasí každý den..... Vysílač ti vydrží dvacet roků.
Na simulátoru jsou ale borci, kteří to dokážou odpravit za rok. :wink:
( Já používám na simulátor nějakou šunku, myslím že je to Hitec Flash. Prakticky na simulátoru nelétám, nebaví mě to. Ale taky nelétám vrtulníky :wink: )
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
stefon

Radiolink T6EHP-E alebo FlySky FS-T6 pre quadrokoptéru?

#129 Příspěvek od stefon »

Ahojte

chcel som sa opýtať, ktorá z týchto dvoch RC súprav: Radiolink T6EHP-E alebo FlySky FS-T6, je vhodnejšia pre quadrokopéru? Máte niekto nejaké skúsenosti? Ďakujem za odpovede :)
twint

#130 Příspěvek od twint »

ahoj moje stara 35MHz , 4 kanalova vysilacka dosluhuje, respektive ji neverim, po te co se z prijmace utrhla antena. Proto se porozhlizim po novem vysilaci, ve vyberu me zsutalo Turnigy 9X(R) nebo Spektrum DX6i (mozna pockam do kvetna kdy ma vyjit ta nova verze). zatim mam jenom toro, ale planuju poridit jeste letos Funcuba a rad bych ho mel plne funkcniho(klapky, hacek - servo na odhazovani padacku, svetylka). na zakladni ovladani by 6 kanalu melo stacit, ale kdyz ta turnigy ma tolik funkci :D...
je tu nekdo kdo ma zkusenosti s obouma?
draceq
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od draceq »

Lítal jsem dva roky se starší DX6 se systémem FrSky a nemůžu si stěžovat, co se provedení vysílače týče... jenže to byla ještě stará dobrá DX6. Novější DX6i už je poněkud osekaná, a ta nejnovější - těžko říct.....

Na DX6i ti začnou za chvíli chybět mixy a kanály, pokud chceš provozovat něco "maketového" - jen na ovládání ti FunCub s klapkama sežere minimálně 6 kanálů (dobře, v nouzi pět, ale křidélka na Y kabelu prostě neprovozuji)..... a kde jsou ty světýlka, padáčky... :wink: .

S Turnigy zkušenosti nemám, proto se nevyjadřuji.

Nicméně - dám ti do hlavy ještě jiného brouka: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=58026

Pravda, o trochu vyšší cena... ale nebudeš litovat. Od té doby, co tomu vychytali dětské nemoci první série, je to velice slušně použitelný systém za rozumnou cenu.
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Jindra_S »

Tak, tak - DX6 je skutečně základ a omezení je někdy znát (nejen počtem kanálů, ale možnosti nastavení - prostě Spektrum to musí odlišit od dražších typů). A později by to mohlo chybět - např. to odhazování věcí. Tady bych doporučoval spíše DX7 nebo DX8.

Doporučuji si investici zdůvodnit životností vysílačky (proti modelům) a menšímu riziku poškození (proti modelům). :)

V případě omezeného rozpočtu a potřeby více kanálů je ten Taranis z odkazu lepší volbou.
-
twint

#133 Příspěvek od twint »

mmm taranis vypada zajimave:). pritelkyni sem slibil ze si minimalne do dubna zadnou hracku nekoupim tak mam aspon cas premyslet:D
DX7 a vyssi uz je mimo mou financni situaci bohuzel.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od PEO »

twint píše:mmm taranis vypada zajimave:). pritelkyni sem slibil ze si minimalne do dubna zadnou hracku nekoupim tak mam aspon cas premyslet:D
DX7 a vyssi uz je mimo mou financni situaci bohuzel.

Přítelkyni musíš obalamutit ( fuj to se blbě píše) :D Já to praktikuju takhle: Miláčku potřebuju nové rádio,ale ty záclony by jsme si měli taky koupit nové,nepotřebuješ novou žehličku nebo náušnice? U mě to funguje spolehlivě už 18 let :wink: :wink: :mrgreen:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od juraj.jurej »

Ak si cenovo omedzený, ako píšeš počkaj si na 9XR-Pro, alebo Taranis+. To bude asi pre teba najlepšia voľba. Tie rádia majú dostatočný počet funkcii pre bežné lietanie a 8/16 kanálov by ti malo stačiť.
FrSky Tandem X20
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“