Google Sketchup

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

Re: Google Sketchup

#121 Příspěvek od petrcorrado »

lepší je kreslit bez textur, zpomalují to a dělají někdy s plochou neplechu. V menu view, si najeď na edge styl a zapni edges, profiles, extensions. Obrázky pak mají hrany a jsou čitelnější. :)
místo textur dávám barvu v přibližném odstínu jako je dřevo, teprve když to mám hotový tak to pro potěchu oka přebarvím, osvědčilo se mi to.
therccustomjets.cz
customwings.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od jyrry »

petrcorrado píše:.... edge styl a zapni edges, profiles, extensions. Obrázky pak mají hrany a jsou čitelnější. ....

to uz mam davno za sebou :-)
Spis mne rozciluji ty zvyraznene body, to nejde vypnout? Hrany beru, ale ty tluste carecky kolem bodu se mi nelibi, proto jsem to pro "foceni" (Ctrl+Alt+PrintScreen) vypnul....
Textury nahradim, jsou uzene...
jyrry.webnode.cz
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od petrcorrado »

hmm to nejde, nebo alespoň jsem to nenašel kde to vypnout. Bál jsem se dokonce, že to bude pak v CADu vidět, ale není.. tak aspoň to :)
therccustomjets.cz
customwings.cz
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od petrcorrado »

jinak tam by jsi měl mít pro to svoje "focení" funkci export 2D, udělá ti z toho jpeg - co zrovna vidíš na obrazovce bez ovl. lišt :idea:
therccustomjets.cz
customwings.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od jyrry »

Jo, to mne nenapadlo, pouzit export 2D na obrazek. Jen jsem si zpetne overoval, ze po vyexporteni (taky export 2D) do dxf se ty krivky/polyline nezmeni, je to uplne stejne; zkousel jsem re-export Corel - dxf(ACAD R10) - SU - dxf - Corel. Je to zpatky sice nalamane, ale ty usecky lezi dost slusne na te te krivce, presneji receno koncove body na krivce lezi tak presne, jak mi to ukaze Corel pri maximalnim priblizeni. Myslim ze na frezovani drivi je to silne dostatecne.
jyrry.webnode.cz
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od petrcorrado »

no a potom co se týče těch nevzhledných bodů, tak když dodělám jeden díl, tak si označím celý obvod a převedu jej na polylinu, tím se ty body ztratí. Zároveň to slouží jako kontrola, když je tam nějaký renonc - zdvojení, mezera.. tak mi to tu polylinu neudělá :idea: :)
therccustomjets.cz
customwings.cz
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od cassiopeus »

Dobrý den,

mám profil (viz. obr. sytá modročerná čára) a potřeboval bych jej ve svislé rovině zúžit o 6mm a ve vodorovné o 3mm (o potah a pásnice).

Vyzkoušel jsem SCALE, ale to neudělá přesně. Na stojině to udělalo 6mm (3mm zvrchu a 3 zespodu), jak potřebuji, na konci před klapkou už ale jen 1.94mm.

Dá se to nějak, nejlépe jednoduše, udělat, abych těch 3 mm dosáhl po celé křivce profilu?

Obrázek
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od jyrry »

ekvidistanta se to obvykle jmenuje, ale nevim jak v SU a jaky plugin je k tomu zapotrebi
jyrry.webnode.cz
Lark

#129 Příspěvek od Lark »

V SU je "Offset"
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#130 Příspěvek od rampa_mckvak »

Funkce se jmenuje odsadit. Ale musíš mít vytvořenou plochu.
Přílohy
Obr0394.jpg
Obr0393.jpg
Co neubrzdíš neukecáš.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od jyrry »

To neumi na neuzavrene krivce?

edit:
no, tak funkce offset mi nejak funguje.... tedy na neuzavrene bezierove krivce, na profilu importovanem z dxf jsem ji jeste nezkusil...
jyrry.webnode.cz
petr64
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od petr64 »

Offset funguje na uzavřené (před kliknutím musíš stát na křivce a posunout se myší malinko do plochy - ta se ukáže jako vybraná [tečkovaně], pak se do funkce offline vezme celý uzavřený tvar) i neuzavřené Beziér křivce :)
offline.jpg
s tím, že to co vznikne, už není Beziér :( ale dá se na nějaký Spline převést :)
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#133 Příspěvek od rampa_mckvak »

Pravda. Kučup jsem měl naposledy spuštený někdy před 4 lety a plno zapomněl. Offset funguje i na neuzavřené křivce. Tedy i na rovných čarách. Jen se musí všechny označit (klasicky okýnkem, nebo myš a ctrl) čáry zmodraj a muže se offsetovat, odsazovat a možná i ekvidistantovat. :mrgreen: Jo musí být minimálně dvě. Kečup nebere těch několik spojených čar jako celek, ale jako několik objektů.
Co neubrzdíš neukecáš.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od cassiopeus »

Dobrý den,

mohu se zeptat na dvě věci?

1. jak nakreslit prostorové žebro se zkosenou hranou (žebro pro šípové křídlo (viz. obr.)?
2. jak pro toto žebro nakreslit pásnici (neb to asi nebude jen prostý obdélník)?

Děkuji

Obrázek
petr64
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od petr64 »

A pro inspiraci, tohle znáš ?
- obdélníkové křídlo http://www.mikac.cz/downloads/ucebnice-mod/lekce14.pdf
- lichoběžníkové křídlo http://www.mikac.cz/downloads/ucebnice-mod/lekce19.pdf
- eliptické křídlo http://www.mikac.cz/downloads/ucebnice-mod/lekce20.pdf
Třeba jsou tam odpovědi na tvoje otázky :)
Odpovědět

Zpět na „CNC dílna“