Teodor píše:... Tak na odrušení serv stačí kondenzátor ...
Jaký typ a kapacita?
Teodor píše:... Tak na odrušení serv stačí kondenzátor ...
kasssy píše:... Neodruseny serva a tak podobne. Hlavne ty levnejsi kousky... No a tady je 2.4ghz moznost jak problemy obejit.(ne vyresit)
jyrry píše:Jaký typ a kapacita?
Teodor píše:... "arda1": Můžeš to upřesnit kam ho dáš? ...
Buď přímo na servo a nebo zapojit do přijímače na jakýkoliv vstup pro servo....
Teodor píše:... "jyrry": Jaký typ a kapacita? ...
Takže kapacita < 1000pF a nejlépe keramický kondenzátor, kvůli lepším parazitním vlastnostem keramiky.
jyrry píše:Aha... obávám se že tudy cesta nevede.
jyrry píše:Protože na motor se dává kapacita kolem 33n-100n a do přijímače zase od 470M výš a k ní případně paralelně ještě 100n.
jyrry píše:Podívej se co na DC motůrky dává výrobce...
Co se týká ošetření napájení proti napěťovým špičkám od serv - jukni na to, co ta serva dokáží produkovat http://www.jyrry.cbcnet.cz/elektro.htm odkazy v odstavci "měření"
Teodor píše:Je spokojenost s modulem MZK Twin?
Teodor píše:Je spokojenost s modulem MZK Twin?
kasssy píše:Pokud jde o mě, tak zatím vše v poho. Ale nutno podotknout, že těch letů zatím moc nebyloTaky nepoužívám telemetrii, takže moje hodnocení je opravdu orientační. Ale zatím jsem žádný cukání serv nezaznamenal tak jako u původní 35mzh....
Spolu s výměnou modulu jsem vyměnil i vysílačovou aku. Origoš jsem nahradil NIMH ENELOP a nevím, jestli ta stará už byla tak v háji, nebo jestli novej modul má menší spotřebu, ale zatím jsem nenabíjel a za první hodinu provozu kleslo napětí o 0.1V, takže tímhle tempem budu nabíjet tak jednou za sezonu:-)) proto mě uniká důvod tam cpát Li-Pol kvůli výdrži:-)) Tak možná kvůli tomu, abych nemusel mít víc nabíječek...
Původní sada byla asi ještě původní a už jsem jí moc nevěřil. Taky prý může způsobovat problémy. i tak ještě vydržela asi 5hod. provozu
vodvi píše:
Lítám to už víc jak 3 roky a zatím spokojenost (bubliny,větroně,benzíňáky...)
Přijímače od 5 k. po 10k s variem i bez.
Telemetrie funguje(vario),jen těch čidel je míň...jen senzor na měření A,U a odebrané kapacity,ale stačí,zatím.
Mám ale obavu,že další vývoj už asi nebude, škoda...