Kdo nemá 2,4 Ghz

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Kdo nemá 2,4 Ghz

#121 Příspěvek od jyrry »

Teodor píše:... Tak na odrušení serv stačí kondenzátor ...

Jaký typ a kapacita?
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od jyrry »

kasssy píše:... Neodruseny serva a tak podobne. Hlavne ty levnejsi kousky... No a tady je 2.4ghz moznost jak problemy obejit.(ne vyresit)

Ano, to je nejlepší způsob jak si přivodit ještě podivnější chování RC výbavy. Tohle si spousta lidí myslí, že mizerné komponenty a/nebo zprasenou instalaci vyřeší (pardon - obejde) 2,4...
Ano, "klasické" rušení tam nemá vliv, protože ani vyšší harmonické na tu 2,4 nemají (což se o MHz pásmech říci nedá). Tradiční odrušování jiskřících elektromotůrků serv tedy na 2,4 nemá valný vliv.
Výrobcem zmrvené servozesilovače ovšem umí vyrobit docela zajímavosti v palubní síti a pak přichází na řadu ta všeléčivost 2,4 - tedy resety/zatuhnutíčka přijímačů nebo jiných komponentů citlivějších na "čistotu" napájení.
jyrry.webnode.cz
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Teodor »

jyrry píše:Jaký typ a kapacita?

Takže kapacita < 1000pF a nejlépe keramický kondenzátor, kvůli lepším parazitním vlastnostem keramiky.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od jyrry »

Teodor píše:... "arda1": Můžeš to upřesnit kam ho dáš? ...
Buď přímo na servo a nebo zapojit do přijímače na jakýkoliv vstup pro servo....

Teodor píše:... "jyrry": Jaký typ a kapacita? ...
Takže kapacita < 1000pF a nejlépe keramický kondenzátor, kvůli lepším parazitním vlastnostem keramiky.

Aha... obávám se že tudy cesta nevede.
jyrry.webnode.cz
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Teodor »

jyrry píše:Aha... obávám se že tudy cesta nevede.

Proč myslíte?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od jyrry »

Protože na motor se dává kapacita kolem 33n-100n a do přijímače zase od 470M výš a k ní případně paralelně ještě 100n.
jyrry.webnode.cz
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Teodor »

jyrry píše:Protože na motor se dává kapacita kolem 33n-100n a do přijímače zase od 470M výš a k ní případně paralelně ještě 100n.

No, já to vzal z definice. Pro odrušení pro 35MHz a výše.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od jyrry »

Podívej se co na DC motůrky dává výrobce...
Co se týká ošetření napájení proti napěťovým špičkám od serv - jukni na to, co ta serva dokáží produkovat http://www.jyrry.cbcnet.cz/elektro.htm odkazy v odstavci "měření"
jyrry.webnode.cz
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od Teodor »

jyrry píše:Podívej se co na DC motůrky dává výrobce...
Co se týká ošetření napájení proti napěťovým špičkám od serv - jukni na to, co ta serva dokáží produkovat http://www.jyrry.cbcnet.cz/elektro.htm odkazy v odstavci "měření"

ok
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Teodor »

Je spokojenost s modulem MZK Twin?
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od kasssy »

Teodor píše:Je spokojenost s modulem MZK Twin?

Pokud jde o mě, tak zatím vše v poho. Ale nutno podotknout, že těch letů zatím moc nebylo :) Taky nepoužívám telemetrii, takže moje hodnocení je opravdu orientační. Ale zatím jsem žádný cukání serv nezaznamenal tak jako u původní 35mzh....

Spolu s výměnou modulu jsem vyměnil i vysílačovou aku. Origoš jsem nahradil NIMH ENELOP a nevím, jestli ta stará už byla tak v háji, nebo jestli novej modul má menší spotřebu, ale zatím jsem nenabíjel a za první hodinu provozu kleslo napětí o 0.1V, takže tímhle tempem budu nabíjet tak jednou za sezonu:-)) proto mě uniká důvod tam cpát Li-Pol kvůli výdrži:-)) Tak možná kvůli tomu, abych nemusel mít víc nabíječek...
Původní sada byla asi ještě původní a už jsem jí moc nevěřil. Taky prý může způsobovat problémy. i tak ještě vydržela asi 5hod. provozu
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
vodvi

#132 Příspěvek od vodvi »

Teodor píše:Je spokojenost s modulem MZK Twin?

Lítám to už víc jak 3 roky a zatím spokojenost (bubliny,větroně,benzíňáky...)
Přijímače od 5 k. po 10k s variem i bez.
Telemetrie funguje(vario),jen těch čidel je míň...jen senzor na měření A,U a odebrané kapacity,ale stačí,zatím.
Mám ale obavu,že další vývoj už asi nebude, škoda...
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Teodor »

kasssy píše:Pokud jde o mě, tak zatím vše v poho. Ale nutno podotknout, že těch letů zatím moc nebylo :) Taky nepoužívám telemetrii, takže moje hodnocení je opravdu orientační. Ale zatím jsem žádný cukání serv nezaznamenal tak jako u původní 35mzh....

Spolu s výměnou modulu jsem vyměnil i vysílačovou aku. Origoš jsem nahradil NIMH ENELOP a nevím, jestli ta stará už byla tak v háji, nebo jestli novej modul má menší spotřebu, ale zatím jsem nenabíjel a za první hodinu provozu kleslo napětí o 0.1V, takže tímhle tempem budu nabíjet tak jednou za sezonu:-)) proto mě uniká důvod tam cpát Li-Pol kvůli výdrži:-)) Tak možná kvůli tomu, abych nemusel mít víc nabíječek...
Původní sada byla asi ještě původní a už jsem jí moc nevěřil. Taky prý může způsobovat problémy. i tak ještě vydržela asi 5hod. provozu

Díky za info, ve mne to totiž také dozrálo k výměně za původní 35MHz modul. Takže na konci sezony to udělám.
Akku u Tx vypadá zatim v pohodě :)
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Teodor »

vodvi píše:
Lítám to už víc jak 3 roky a zatím spokojenost (bubliny,větroně,benzíňáky...)
Přijímače od 5 k. po 10k s variem i bez.
Telemetrie funguje(vario),jen těch čidel je míň...jen senzor na měření A,U a odebrané kapacity,ale stačí,zatím.
Mám ale obavu,že další vývoj už asi nebude, škoda...

Super.
No já se zatim obejdu bez telemetrie, mám starší mx-12 a jednoduchý éro. Časem stejně pořídim komplet novou soupravu od Graupnera, až tato morálně a technicky odumře..
Teodor
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Teodor »

Taková technická pro majitele Graupner mx a mc 35 MHz....Měnil jste někdo už tu záložní lithiovou baterii?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“