Solo PRO 100 3G Flybarless 3D Mirco Helicopter

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinit

Re: Solo PRO 100 3G Flybarless 3D Mirco Helicopter

#121 Příspěvek od martinit »

Chci se te jeste zeptat.To litas jenom s tou jednou baterkou?Uz jsi uvazoval jake dalsi koupis a jestli budes upravovat napajeci kabel?Nejlepsi asi budou baterie na mcpx a potom teda kablik z mcpx.
T-REX 500 DFC PRO, HK 450/T-REX DFC PRO,T-REX 250 DFC PRO
Jimmies

#122 Příspěvek od Jimmies »

Mam objednany turnigy.O konektorech jsem zatim nepremyslel.Ted hlavne resim ozubeny kolo abych mohl litat.Ostatni veci sem zatim opravil ale kolo musim sehnat novy.

Nevite kolik ma mcpx prumer hridele?Jak tak zkoumam tak by slo pouzit hlavni kolo z mcpx a koupit vetsi pastorek protoze mcpx ma o par zubu min tak je mensi prumer hlavniho kola nez u solo pro tak by se to dalo vyresit a na mcpx dily jsou dostupny v pohode a za slusnou cenu
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Vigo »

Koukal jsem na Rcgroups a kolo je snad jediná věc, která často odchází. Doufám tedy, že ho brzy někdo vylepší a vyrobí z jiného materiálu. Jak jsem psal, vrtulník mám od Prochyho objednaný a Česká cena je oproti HK velice rozumná. Popravdě mě přesvědčila koupit vrtulník tady a snad tomu bude i při tvorbě cen ND.

Ohledně dílů na tom webu z Německa jsou ceny opravdu nesmyslné. Podle mě je to jen dočasné, než se vrtulníků prodá víc a díly budou dostupnější. Pokud levné v ČR nebudou radši okouknu na netu co odchází a koupím si to i za cenu čekání venku. Pokud rozumné budou koupím v ČR. Díky bohu máme svobodu volby "-)

Jakou baterku Turnigy jste objednávali? (kapacita/cena) nejlépe odkaz prosím.
seltino

#124 Příspěvek od seltino »

Jimmies píše:Mam objednany turnigy.O konektorech jsem zatim nepremyslel.Ted hlavne resim ozubeny kolo abych mohl litat.Ostatni veci sem zatim opravil ale kolo musim sehnat novy.

Nevite kolik ma mcpx prumer hridele?Jak tak zkoumam tak by slo pouzit hlavni kolo z mcpx a koupit vetsi pastorek protoze mcpx ma o par zubu min tak je mensi prumer hlavniho kola nez u solo pro tak by se to dalo vyresit a na mcpx dily jsou dostupny v pohode a za slusnou cenu

průměr hlavní hřídele je 3mm, kolik zubu má to kolo na solopro ? zuby jsem nepočítal,ale zdálo se mi když jsem to okoukával, že velikostně bude stejné.

Jinak pokud by mělo hlavní kolo z MCPX méně zubů než solo pro, tak nemůžeš kupovat při použití kola z MCPX s menšími zuby pastorek s větším počtem zubů, protože tím změníš převodový poměr, motorek bude mít problém to utánout. Takže pokud by jsi chtěl zachovat převodový proměr, musel by jsi koupit pastorek s menším počtem zubu nehledě na to,že pokud se liší průměr hlavního kola, budeš mít problem to bez úprav k sobě dopasovat..

Spočítej počet zubů hlavního kola na solo pro a jeho průměr, já ti spočítám zuby a změřím průměr na kole z MCPX
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
prochel
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od prochel »

Vigo píše:Koukal jsem na Rcgroups a kolo je snad jediná věc, která často odchází. Doufám tedy, že ho brzy někdo vylepší a vyrobí z jiného materiálu. Jak jsem psal, vrtulník mám od Prochyho objednaný a Česká cena je oproti HK velice rozumná. Popravdě mě přesvědčila koupit vrtulník tady a snad tomu bude i při tvorbě cen ND.

Ohledně dílů na tom webu z Německa jsou ceny opravdu nesmyslné. Podle mě je to jen dočasné, než se vrtulníků prodá víc a díly budou dostupnější. Pokud levné v ČR nebudou radši okouknu na netu co odchází a koupím si to i za cenu čekání venku. Pokud rozumné budou koupím v ČR. Díky bohu máme svobodu volby "-)

Jakou baterku Turnigy jste objednávali? (kapacita/cena) nejlépe odkaz prosím.

jak jsem psal v solo pro 180 tak díly by měly být koncem ledna , to si myslím že dovozce neudělal dobrý tah že začal prodávat vrtulníky bez náhradních dílů, ale už se stalo tak jsou jen dvě varianty čekat nebo objednat z Číny a čekat
jen ještě k těm baterkám je dobré jak psal gamer007 vyměnit orig konektory za jiné třeba 2 dutinky
Jimmies

#126 Příspěvek od Jimmies »

Na solopro ma 66 zubu a na mcpx ma 64 v prumeru to dela asi pul milimetru.Nasel sem to nekde na rcgroups.
Toho ze by to motorek nezvladl se nebojim rozdil je to malej.

KDyz dily budou v lednu ci se aspon jaka bude cena priblizne?
seltino

#127 Příspěvek od seltino »

v tom případě souhlasím, rozdíl v ozubení je minimální :)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Vigo »

Přepájet konektory nebude problém, ale kvůli váze půjdu do něčeho menšího. Odběry jsou minimální... Největší co si umím představit je servokonektor, ale i ten je nesmyslně velký. Používám ho bez problémů v letadle s odběrem 3A

Pokud by byl rozdíl v počtu zubů "2" (jestli dobře počítám jsou to asi 3%), pak to motorek určitě snese. Navíc není nic jednoduššího, než o něco zkrátit listy na rotoru, aby se odběr maličko snížil. Myslím, že 2-3 mm by úplně stačily.
Jimmies

#129 Příspěvek od Jimmies »

konektory na baterku jsem premyslel neco podobnyho jako je pripojen motor. je to dokonce mensi nez puvodni konektor.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Vigo »

Tak jsem trochu pátral na RCG a originál kolečko pro MCPX nepasuje, prý je značně menší. Existuje ale AEO MCPX Gear, což je nějaký tuning pro AC motor. Prodává se v setu po dvou kusech kolem 4USD a údajně do 100 pasuje dobře. Navíc je značně trvanlivější.

Zuby jsem počítal podle fotky na netu a vyšlo mi 64.
EvzEn

#131 Příspěvek od EvzEn »

No, jestli nebudou díly o hodně levnější než na mcpx, nemá tento vrtas smysl! Jako má to svojí setovou vysílačku, která jinde nepasuje.. Takže kdyžtak bych radši koupil Dx6 a mcpx s tím, že později to použiju třeba na Trex 250 :)
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Vigo »

Sry za OT, ale česká Pošta to je instituce:
20.12 posláno ke mně do Prahy
Včera jsem byl nemocný a celý den doma. Večer přivezli balík manželce ale mě ne. V trackingu naskočilo, že adresát nebyl zastižen a zásilku uložili na Poště. Ráno tam volám a prý ji doručí snad zítra. Jsem nastydlej jako blázen a stát dnes hodinovou frontu na balík se mi tedy nechce :-( Nadruhou stranu věřit, že to zítra přivezou...

To jsou služby za ty prachy...

Jinak manželce šel před týdnem obchodní balík osm dní!
krtek2k

#133 Příspěvek od krtek2k »

Já mám s českou poštou jen ty nejlepší zkušenosti. Včera mi přišel balík z honkongu a jeden ze singapuru , oba odešli ze země původu 14.12.2011.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
seltino

#134 Příspěvek od seltino »

Souhlasím, většinou chodí rychle. Je třeba brát v potaz vánoční svátky a také množství přepravovaných věcí. Při tom kvantu přepravovaných věcí chápu, že se občas může nějaký ten balík někde pozdržet.
Co je ovšem úsměvné je, že když si pošlete z HK 100g balík za poštovné 3 dollary (cca 60kč), tak opačným směrem z české republiky to vyjde na 527 kč, tohle už je ovšem na zamyšlení...
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Vigo »

Já zapomněl napsat to podstatné a to že to šlo z Litvínova a ne z HK. To že to nedoručí druhý den jak garantují bych před vánoci pochopil. Co mi vadí je to že klidně napíšou "adresát nebyl zastižen" a přitom balík ani nenaloží do auta k rozvozu. Já teď pojedu čekat frontu na poštu ( u nás tak 40 minut) a přitom jsem si zaplatil službu s dodáním domů.

Omlouvám se, nechci dál zasírat vlákno o heli, jen jsem kapku naštvaný. Bohužel tohle se mi nestalo poprvé.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“