Telemetrie FUTABA
Mno ja kvuli telemetrii uvazuju o koupi modulu do Futaby s jinym systemem,
mi to prijde jako super funkce a treba v kombinaci jako ma jeti s variem uplne super ... navic vario pak vychazi doslova na par korun nez kupovat cely solo ...
ja nechapu .. proc nekdo ma takovou velkou potrebu vysvetlovat ze telemetrie je na nic protoze jemu je na nic .. proto se futaba nesnizuje k necemu jako je telemetrie, jo helinarum je to asi jedno ale jinak jo, dotedka litam bez ni uz leta ale kdyz by mi to rikalo az vylitam urcitou kapacitu tak bych byl uplne stastnej protoze ani proporcionalni stopky ktery si ladim aby mi jich behalo nekolik podle toho na kolik plynu litam mi proste nedavaj jistotu a nekdy dobiju optimum a jindy polovinu ,,,
takze pak mam digi merak a po pristani si premeruju kolik sem vylital ,.,
coz mne moc nebavi
je mi jasny ze futaba to dela kvuli marketingu, asi by se jim to nezaplatilo prooto to nedelaj ale prijde mi to skoda ... tot muj skromny nazor
pro mne i na svahu v prijimacovkach .... kde to pak clovek bastli diigi merakama a signalizacnim zarizenim protoze tu svoji dvoumetrovku, trimetrovku nechce na svoji blbost rostrelit
ruku na srdce kolikrat se vam stalo ze ste uuz mysleli ze ten ppack je nabbitej nebo omylem vzali misto cisla 1 cislo 2 atp ... nebo proste jen se zabrali a litali o dost dyl nez normalne ,,, /mysleno na prijimacovky/
mi to prijde jako super funkce a treba v kombinaci jako ma jeti s variem uplne super ... navic vario pak vychazi doslova na par korun nez kupovat cely solo ...
ja nechapu .. proc nekdo ma takovou velkou potrebu vysvetlovat ze telemetrie je na nic protoze jemu je na nic .. proto se futaba nesnizuje k necemu jako je telemetrie, jo helinarum je to asi jedno ale jinak jo, dotedka litam bez ni uz leta ale kdyz by mi to rikalo az vylitam urcitou kapacitu tak bych byl uplne stastnej protoze ani proporcionalni stopky ktery si ladim aby mi jich behalo nekolik podle toho na kolik plynu litam mi proste nedavaj jistotu a nekdy dobiju optimum a jindy polovinu ,,,
takze pak mam digi merak a po pristani si premeruju kolik sem vylital ,.,
coz mne moc nebavi
je mi jasny ze futaba to dela kvuli marketingu, asi by se jim to nezaplatilo prooto to nedelaj ale prijde mi to skoda ... tot muj skromny nazor
pro mne i na svahu v prijimacovkach .... kde to pak clovek bastli diigi merakama a signalizacnim zarizenim protoze tu svoji dvoumetrovku, trimetrovku nechce na svoji blbost rostrelit
ruku na srdce kolikrat se vam stalo ze ste uuz mysleli ze ten ppack je nabbitej nebo omylem vzali misto cisla 1 cislo 2 atp ... nebo proste jen se zabrali a litali o dost dyl nez normalne ,,, /mysleno na prijimacovky/
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:ruku na srdce kolikrat se vam stalo ze ste uuz mysleli ze ten ppack je nabbitej nebo omylem vzali misto cisla 1 cislo 2 atp ... nebo proste jen se zabrali a litali o dost dyl nez normalne ,,, /mysleno na prijimacovky/
Ked mam taky citak, kuknem na displej
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
http://adamweinzettl.webnode.sk/
jo taky ze uz ho mam ...
ted uz mam zavedeny presny znaceni vzdycky litam packy podle abecedy
zasadne pokazdy dobijim po hodine kdyz necham odpocinout baterky
zaved sem si system ale kdyz clovek maka a nespi tak obcas udela kravinu staci proste nepozornost zakecas se s nekym na letisti prohodis pack a ...
ted uz mam zavedeny presny znaceni vzdycky litam packy podle abecedy
zasadne pokazdy dobijim po hodine kdyz necham odpocinout baterky
zaved sem si system ale kdyz clovek maka a nespi tak obcas udela kravinu staci proste nepozornost zakecas se s nekym na letisti prohodis pack a ...
SOVA is YouR CO-pilot
No já se koukám na telemetrii přes rizika která řeší. Pokud mne použití systému s telemetrií vyjde o cca 2000 dráž ale zachrání mne to před havárií za 5000 tak je to jednoznačně přínos. A to nemluvím o ochraně baterek před přetežováním, možností naladit si pohon podle skutečných hodnot atd.
Popravdě řečeno nelétám žádné superstroje, ale u těch kteří létají s éry za 30000 a více nechápu že se telemetrie nedožadují.
Samozřejmě telemetrie je jen část řídícího systému a klíčové je ovládání modelu. V tom je Futaba dobrá. Trochu mi ale reakce některých futabistů připomíná náboženství: "Futaba telemetrii nemá a proto není potřebná". A až Futaba telemetrii vypustí do světa tak bude zase znít: "Bez telemetrie to nejde, ale musí být od Futaby".
Popravdě řečeno nelétám žádné superstroje, ale u těch kteří létají s éry za 30000 a více nechápu že se telemetrie nedožadují.
Samozřejmě telemetrie je jen část řídícího systému a klíčové je ovládání modelu. V tom je Futaba dobrá. Trochu mi ale reakce některých futabistů připomíná náboženství: "Futaba telemetrii nemá a proto není potřebná". A až Futaba telemetrii vypustí do světa tak bude zase znít: "Bez telemetrie to nejde, ale musí být od Futaby".
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)
Nechapu, proc je kolem toho zase takovejch reci
Pro koho to prinos ma, ten si to poridi, pro koho ne, at to neresi. Ja si myslim ze je to jednoznacne plus a ze to Futaba nema a v dohledne mit nebude, kdo s tim co tady nadela?
A neustale to obhajovat, ze to je vlastne neuzitecna zbytecnost jen proto, ze to velke F nema? U auta je palivomer a tachometr taky vlastne neuzitecna hloupost

A neustale to obhajovat, ze to je vlastne neuzitecna zbytecnost jen proto, ze to velke F nema? U auta je palivomer a tachometr taky vlastne neuzitecna hloupost
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
Již jsem to psal ve vláknu o Volcánu. Shořel za letu štít....kdyby telemetrie nehlásila prudký pokles napájení, nebylo by nic vidět ani na letu cítit...důsledek nemusím popisovat. Z přijímačovky teklo dost na to aby za 5 minut bylo po napájení. Takhle jsem byl za 30s na zemi a model bezpečně přežil. Bez telemetrie bych věděl prd a pak se jen divil, proč se model řítí k zemi.
graup15 píše:Telemetrie nám při záletu prokazatelně zachránila Volcano...co víc dodat!!
To je jeden z důvodů proč to tam dám já.
Druhý je ten, že jsem lenivý stále myslet na to, co psal TomasC = stále vysoce sichrovat kapacitu aku v akrobatech a hlavně v F3K, kde se to i přes dvoje dobře nastavené stopky více méně odhaduje. Prostě zatím je Futaba TOP co se týká SW a celkového pojetí RC, ale vůbec nebudu mít problém to vyměnit za Jeti, pokud se u nových TX ve spolupráci se stávajícím systémem ukáže , že je to lepší.
(Tohle totiž směřuje alternativou tam, kde byl před krátkou dobou ve fototechnice Nikon proti Canonu. V jednu dobu vyhlásili idioti Nikonu, že nikdy nepůjdou cestou full frame. Už po krátkěm uvažování to museli otočit, jinak by skončili. Jestli je dnes absolutní špička Nikon, nebo Canon je už jedno.)
JMalik píše:graup15 píše:Telemetrie nám při záletu prokazatelně zachránila Volcano...co víc dodat!!
To je jeden z důvodů proč to tam dám já.
Druhý je ten, že jsem lenivý stále myslet na to, co psal TomasC = stále vysoce sichrovat kapacitu aku v akrobatech a hlavně v F3K, kde se to i přes dvoje dobře nastavené stopky více méně odhaduje. Prostě zatím je Futaba TOP co se týká SW a celkového pojetí RC, ale vůbec nebudu mít problém to vyměnit za Jeti, pokud se u nových TX ve spolupráci se stávajícím systémem ukáže , že je to lepší.![]()
(Tohle totiž směřuje alternativou tam, kde byl před krátkou dobou ve fototechnice Nikon proti Canonu. V jednu dobu vyhlásili idioti Nikonu, že nikdy nepůjdou cestou full frame. Už po krátkěm uvažování to museli otočit, jinak by skončili. Jestli je dnes absolutní špička Nikon, nebo Canon je už jedno.)
Ale to jsem ti říkal už minimálně loni,nebo předloni?že ta telemetrie uplně k ničemu není
- iampucmeloud
Ono je to podle mého vcelku jednoduchý,Graupner na tom byl svého času poměrně dobře ,pokud nebyl jako firma prodělečný,třeba neměl potřebu honit si triko kuli pár odborníkoexpertum a investovat do dalšího-před telemetrií beztak slepého vývoje,Futaba do toho šlapala do posledního dechu a nakonec je jí to vcelku k prdu-teda mimo těch pár jedincu,co musí mít nutně technickopapírověabsolutníšpičku,stuj to co stuj a nehled na to,jestli to využiješ alespon z poloviny.Koukejte skoupit nafrkané zásoby od Futaby,naházejte to do popelnice a až se sklady trochu uvolní,oni s tou telemetrií taky určitě přijdou,dost bych se divil,kdyby někdo z vývojářu co pochybuje o smysluplnosti telemetrie byl ještě dnes zaměstnancem Futaby.Na nedostatek bodu v nějakých křivkách jsem doposud nikdy při svém zájmovém létaní model do země nezavrtal,na chcíplí přijímačovky nespočítaně
Samozřejmě předpokládám,že až s tím Futaba přijde,bude to bomba a apsolutní špička těžko hledající nějakého konkurenta,já si představuji něco v tom duchu,že jako jediná na světe bude garantovat 100% funkčnost přenosu dat i v epicentru jaderného výbuchu,už se těším na ty debaty,kdy by mohla podobná výhoda přijít někomu zbytečná a pro někoho to naopak bude to nejduležitější
ach jooo,ach jooo 
AR1 píše:pepin píše:Na nedostatek bodu v nějakých křivkách jsem doposud nikdy při svém zájmovém létaní model do země nezavrtal,na chcíplí přijímačovky nespočítaně
A nechceš u toho trochu přemejšlet?
Stačí někde v burákově nabijet desetinou přez noc na obyč nabíječi a pokud občas vypínají elektřinu,muže ti být přemýšlení k prdu,mě takto už pořešili v karavanu-měl jsem telemetrii,takže to bylo v poho
Právě protože přemejšlim,tak mi v součastné podobě teda Futaba opravdu nic moc neříká a protože ji ani nemám,nemusím si její zásadní deficit nijak ospravedlnovat něčím,co bych asi beztak nevyužil.Pár lidí to samozřejmě dolétá tak,jak to je,ale většina si to každodenní samopřesvědčování,že telemetrii vlastně nepotřebujou budou sakra užívat a nakonec to většinu stejně umlátí ke koupi něčeho s telemetrií,bude to stejné,jako když přišla 2,4 a mraky FM kářu tvrdilože v poho zustanou u FM,dnes už anténu musíš hledat na letišti lupou.
Bez ohledu na to,jestli já přemýšlím,nebo ne,byl jsem ted u toho,když se sesypal kompozitový větron-maketa-Futaba-vybité přijímačovky,ted se asi hledá proč,páč před letem byli nabité-třeba nedovřená klapka,třeba seklý podvozek-nebo někde kdovíkde něco baterky vybilo nestandartně rychle-v tom šrotu se už ale těžko něco dohledává-smutný pohled a ten pocit,kdy dáš za vysílač 30000 a je ti to k prdu,ten bych zažít nechtěl,je mi ho opravdu líto,protože taková věc při záletu určitě moc bolí,zvlášt na začátku sezony