milanp píše:Přátelé problém je "vyřešen" , při nastavení gyra na plnou výchylku serva se musí nastavit dráha serva ve vysílači na 50% (v případě přímého ovládání serva bez gyra je nastavená hodnota pro stejnou výchylku cca 125%). V případě menší výchylky serva např. vzhledem k nějakým dorazům je nutno úměrně i zmenšit procentuální hodnotu výchylky na vysílači (na DX8 je to funkce TRAVEL). Při tomto nastavení je natočení páky serva přímo úměrné vychýlení páčky na vysílači. To co je od Vás výše popisováno funguje naprosto jednoznačně tzn. v normálu se vrací servo do nuly a v avcs zůstane v určité poloze a čeká na změnu natočení serva tedy vlastně modelu.
Řešíš problém který neexistuje. V AVCS režimu nedáváš výchylkou páky na vysílači pokyn servu o kolik se má pohnout, ale dáváš pokyn gyru jak rychle se má vrtulník točit kolem svislé osy. Aby se mohl točit kolem svislé osy, musí být v luftě. Přestaň kvedlat páčkama na zemi a lítej. Když se to bude točit moc rychle, uber výchylku, když pomalu, přidej. To je všechno co s tím vyčaruješ.
milanp píše:Přátelé problém je "vyřešen" , při nastavení gyra na plnou výchylku serva se musí nastavit dráha serva ve vysílači na 50% (v případě přímého ovládání serva bez gyra je nastavená hodnota pro stejnou výchylku cca 125%). V případě menší výchylky serva např. vzhledem k nějakým dorazům je nutno úměrně i zmenšit procentuální hodnotu výchylky na vysílači (na DX8 je to funkce TRAVEL). Při tomto nastavení je natočení páky serva přímo úměrné vychýlení páčky na vysílači. To co je od Vás výše popisováno funguje naprosto jednoznačně tzn. v normálu se vrací servo do nuly a v avcs zůstane v určité poloze a čeká na změnu natočení serva tedy vlastně modelu.
Řešíš problém který neexistuje. V AVCS režimu nedáváš výchylkou páky na vysílači pokyn servu o kolik se má pohnout, ale dáváš pokyn gyru jak rychle se má vrtulník točit kolem svislé osy. Aby se mohl točit kolem svislé osy, musí být v luftě. Přestaň kvedlat páčkama na zemi a lítej. Když se to bude točit moc rychle, uber výchylku (v rádiu ATV/END POINT/TRAVEL pro příslušný kanál ), když pomalu, přidej. To je všechno co s tím vyčaruješ.
Tak mi dneska přišlo tohle gyro a mám na vás dotaz. Ke gyru jsou 3 černé obustrané mechovky a 2 bílé tenší a ještě kovová destička. Stačí použít ty 2 tenší, a destičku mezi ně, pro přilepení na 450ku?
Jsem holt LAMA a potřebuju poradit. Mám Eclipse 7 (uvnitř Corona) a nedaří se mi vstoupit do programování. Kterou páčkou mám třikrát kvedlat? Čím se vlastně přepíná normal/AVCS? Už jsem vyzkoušel všechny čtyři volné páky ale nic nezabíra . Je to Flt. mode (NOR/ST1/ST2), nebo Kanál 7, nebo podvozek, nebo Flt.Cond (ST3). Předpokládal jsem že, je to Flt Mode?. Gyro má být zapojeno do kanálů 4, 5 nebo 4, 7? Zatím to mám v 5. kanálu. Serva jsou DS919. Dík
ASSAN neznam, ale jedina packa, na kterou muze gyro reagovat je ta, ktera ovlada ocasni vrtulku. A u vetsiny gyr se nastavuje nor/hl ziskem na vysilacce. 50% zisku na vysilajde je nula na gyru. 0 zisk na vysilajde je 100% zisk v rezimu normal a 100% zisk na vysilajde je 100% HL.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit Spektrum DX8, PhoenixRC
do nastavení gyra se dostaneš nejjednodušeji tak, že si v normalu nastaviš zisk gyra třeba na 30 a v idl1 třeba na 80. Pak stačí 3x přepnout režim a jsi v nastavování. Pak podle manualu a blikání ledky nastavíš co potřebuješ. A ještě záleží na tom co chceš nastavit, pro nastavení typu dig. serva, musíš třikrát přepnout režim Normal/AVCS při inicializaci gyra.
kolaCZek píše:ASSAN neznam, ale jedina packa, na kterou muze gyro reagovat je ta, ktera ovlada ocasni vrtulku. A u vetsiny gyr se nastavuje nor/hl ziskem na vysilacce. 50% zisku na vysilajde je nula na gyru. 0 zisk na vysilajde je 100% zisk v rezimu normal a 100% zisk na vysilajde je 100% HL.
mozno na tvojej, ale na futabe to neplati. 50% je 50%
WOW, tak juž sem na to přišel ja hlava skopová. Kanál zisku (červený z Gyra) musí být zapojen do přijímače na kanál 7 (ne do 5-ky jak uvádí návod na T-Rexe i návod na Eclipsu). A vstup do nastavení se děje přepínačem kanálu 7, kdo by to byl řekl )))))). Teď ještě pochopit jak správně nastavit reverzaci a bude vyhráno.
No vidíš, já to mám na Eclipse v kanálu 5 a je to mnohem lepší než 7, kde se zisk ladí blbě. Ještě pro pořádek, platí to pro software Palík. Tenhle vysílač taky s originálním zmrdisoftwarem vrtulníky ani správně neumí.
Pokud nemáš vadnej kus, rozuměl jsi návodu? Jak jsi nastavil typ serva? I když tak jak jsi to napsal by nebylo co řešit, protože bez napájení nejde nic A kromě toho servo HD-1810 MG není vhodné pro řízení vrtulky, je ještě pomalejší než uvádí výrobce a v tomto nasazení mu s vysokou pravděpodobností brzo shoří potenciometr.