OrangeRx Futaba FASST

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

Re: OrangeRx Futaba FASST

#121 Příspěvek od Michal_N »

Celeron píše:Tak vcera vecer jsem nechal Oranzadu hodinu na -18. Vcetne HDpower serv. Baterky a vysilac jsem prinesl z tepla. Sla okamzite, jen serva byly jakysi lenochodny. :) Takze mam odzkouseny ze maka od +55 do -18. :D
Jirka
S tou teplotou bych byl radši opatrný. Na HC není u 8k Orange specifikovaný rozsah provozních teplot. Je to ale pravděpodobně přebalený FrSKY TFR8, u kterého výrobce uvádí rozsah -10 až +60 st. C http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=39 . Při nižší teplotě výrobce funkci negarantuje, součástky přijímače na ni nemusí být stavěné, obvody teplotně kompenzované, ani testované. Může to mít vliv na dosah, spolehlivost, životnost, zatuhávání a spoustu dalších věcí.

Otestování při -18 st. C jen v domácích podmínkách nestačí, i když jako prvotní zkouška je to zajímavé. Aby to mělo vypovídací hodnotu, tak by se to muselo zkoušet dlouhodobě, ve venkovním provozu a s větším počtem kusů.
krtek2k

#122 Příspěvek od krtek2k »

Dnes dorazil ten 4-kanál , konečně ideální přijímač do f3k
Přílohy
IMG_7673.JPG
IMG_7672.JPG
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od koulinek »

krtek2k píše:Dnes dorazil ten 4-kanál , konečně ideální přijímač do f3k

Toš to máš fajné, bo mě visí už nějakou dobu na BK :) ale tak při pohledu z okna néni kam spěchat :D stále sype. Pěkně si počkam než abych to bral o dosť dráž od angličáků, hlavně to poštovné.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
kratas
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od kratas »

Tak to je super. Já stále čekám. Do káčka to bude fajnovka.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od RadimHnilica »

Chlapi jeden dotaz
Koupil jsem jeden kus přijimače TFR8 pro vyzkoušení v bublinkách
Vysílač mám T10

dal jsem ho do Lazzy Bee která je osazena čajna mirko servama ECO8 a GWS.
Pokud bylo připojeno to GWS tak to ani nešlo spárovat servo cukalo škubalo a přijimač se nechtěl spárovat tak jsem serva odpojil a najednou spárování bezproblémů.
Servo ECO 8 pak jezdilo velmi škubaně ale reagovalo na povely poté co jsem připojim to servo GWS tak obě serva odjela do krajů a kmitala
Normálně tato serva provozujeme s 8k přijimačem Orange a funfují, tak jsem vzal ještě originály přijimač 8k a 14k a stěma se serva chovala normálně

a Tak jsme TFR8 zkusily spárovat s druhým vysílačem T10 a průběh byl stejný.

No říkám si asi si to nerozumí s tím servem GWS
Takže jsem přijimač napojil do pipera od ART techu který má nějaká mikro serva ART tech a průběh to samé záškuby neřiditelné.

Tak jsem ještě vzal mikro serva HS 55 a připojil je k TFR8 a vše chodilo jak má bezproblémů
Nakonec jsem ještě vzal serva Savox 1258 a Hitec 7955 a připojil je k TFR8 a chodí to bezproblémů

Zkoušel jsem to jak v režimech HS tak FS
FailSafe ve vysílači vypnutý a na přijimači nenastaven
Napájeno zkušebně 4čl NICD který měl 5V

abych pravdu řekl s přijimači ORange nebyl sebemenší problém a toto mě zaskočilo máte někdo podobné zkušenosti nebo třeba i vysvětlení?
Přijde mi trochu divné že levný čajna přijimač má problém se sračkoidníma čajna servama leda že by někdo počítal že se bude do mrdoletů osazovat 7955 které stojí jako dva tyto přijimače:))))).
Chtěl jsem ten přijimač vyzkoušet na dosah ale nemám ho teď do čeho namontovat protože všechny moje dva kuličkolety s tím nefungují
Jen pro doplnění předchozí verze Orange jsme zkoušeli a 8k ztrácí dosah ve stejné vzdálenosti jako origo R608.
Radim
mch

#126 Příspěvek od mch »

Stejné překvapení jsem zažil u TFR8 ve spojení s novými HS81. Dymondy,Atlasy,ostatní HS serva chodí normálně. Ty nový HS81 s originálními přijímači futaba také bez problému.
PRESTIGE 2PK UltraLight (1120-1260), Light (1430-1850), Windy (1540-2100), Demon F3F
krtek2k

#127 Příspěvek od krtek2k »

Teď lítám ten novej FRSKY osmikanál s S-Busem , a to pouze po S-Busu do bezpádla, jak do v-baru tak do beasta a v pohodě. Prostě to funguje.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“