Pandy píše:pokud vy modeleláří někomu rozsekáte při předvádění auto,podpálíte pole,či zraníte pasoucí se krávu tak to prostě zacálujete zesvého.
S tim bych uplne nesohlasil, na letani na akcich (organizovana vycvikova, treningova, soutezni a propagacni cinnost) se na cleny SMCR preci vztahuje kolektivni pojisteni SMCR a na soukrome letani se zase vztahuje individalni pojisteni modelare - v soucasnosti ho tusim nabizi pouze Allianz a to v nekolika variantach, ja mam pojisteni do 7kg modelu, plneni do 1 milionu platne po cele EU. Takze pokud svym modelem nekomu vysklim okno nebo zranim ovci, teoreticky nevidim duvod proc bych to mel platit ze sveho - samozrejme kdyz pominu snahu pojistovny nezaplatit nikomu nic, protoze dole na pojistce je malym pismem napsano, ze A je ve skutecnosti B a na to se ve stredu rano pojisteni nevztahuje
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were píše:S tim bych uplne nesohlasil, na letani na akcich (organizovana vycvikova, treningova, soutezni a propagacni cinnost) se na cleny SMCR preci vztahuje kolektivni pojisteni SMCR
to áš pravdu ale takováhle akce musí být uvedena v kalendáři soutěží SMČR to ja druhá stránka věci
Jo tak - takze na organizovanou akci nebo soutez, neuvedenou ale v kalendari akci SMCR se nevztahuje ani kolektivni, ani individualni pojisteni? To je dost hloupa dira
Jenda_84 píše:Naše hobby má bohužel tu nevýhodu, že létáme, jezdíme, nebo plujeme s potenciálně nebezpečnými věcmi, i když jsou třeba "jen" z EPP. Dokázali byste si představit, že byste jako začátečník museli projít teoretickou a praktickou přípravou, na jejímž konci byste složili zkoušky a získali oprávnění k provozu modelu?
Pouze v případě, že budou z důvodu bezpečnosti zavedeny povinné a placené certifikace k používání veškerého kuchyňského náčiní i spotřebičů, které jsou podobně nebo i více nebezpečné než modely. Například kuchyňské nože, plynové trouby atd. Ten kdo certifikaci mít nebude nebude smět nikdy a nikde manipulovat s žádným potenciálně nebezpečným kuchyňským náčiním ani spotřebičem pod hrozbou doživotního žaláře. Pro kontrolu si každý bude muset na vlastní náklady do kuchyně povinně namontovat kameru, která bude neustále monitorovat jeho kuchyň a záběry budou důsledně vyhodnocovány PČR
achjo samej inteligentní názor
jinak věc jako je modelářská licence existuje já sám jí mám stejně jako členové mojeho kroužku to jen tak na okraj - a proty kterým jsem teď objevil ameriku tak bez ní nemůžete na závody tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model
Nevidím důvod proč bych měl být někde organizován, abych si mohl zalítat. Ostatně vše je otázkou inteligence a slušnosti a to žádným papírem nezískáš. Podívej se na silnice nebo mezi své chovance.
Azy píše:ježiš marja nejde nám oo omezení přístupu k modelařině jde jen o to aby člověk co se rozhodne provozovat modely něl nějakou základní průpravu aby potom nedocházelo k situacím jako jsou třeba havárie modelů na stejných kanálech protože zrovna ten co stojí o kus dál je zrovna někdo co se rozhodl začít z lítáním a to co má letadlo vzadu nazývá zadní křídla ,,,,, už to konečně pochopte todle vlákno není o žádným omezování atd atd co ste z toho vyčetly je to jen o tom že by nebylo od věci určit nějaké pravidla třeba jako chceš provozovat RC model pročne ale : 1. budeš minimálně rok provozovat volný modely který si sám postavíš 2. budeš mít zaplacenou licenci SMČR
je mi jasný že nikdo v modelářským krámu nebude zkoumat zda licenci mám či ne ale to v rybřských potřebách taky nezkoumají když si jdu koupit prut jestli mám povolenku či ne. No a kdo to bude kontrolovat no zase my modeláři uvidim v blýzkosti letiště někoho novýho co si tam " rekreačně lítá" zajdu za nim hodim řeč (stejně se na letišti víc kecá než lítá) zjistim a co a jak a pk ho poučim a je to ne. No a teda ještě mě napadlo když teda jako někoho neba stavět tak minimálně roční praxi s autíčkem na RC podotýkám ještě jednou s Autíčkem ne s Bajou 1:5 jako je tomu u nás v kraji kde existuje jedna jediná modelářská prodejna a základ sortimentu tvoří právě Baja což si myslim že na začátek je dost vostrý
A tzen spolek podvodníků zaručí co? v roce 1995 jsem odtamtud jako mnoho jiných odešel. Ostatní jsem napsal v předcházejícím příspěvku
were píše:Jo tak - takze na organizovanou akci nebo soutez, neuvedenou ale v kalendari akci SMCR se nevztahuje ani kolektivni, ani individualni pojisteni? To je dost hloupa dira
Proč by se nemělo vztahovat soukromé pojištění? Proto se taky většina rozumných modelárů pojistila sama, protože opěvovaná SMČR je horší než za totáče Svazarm
were píše:Jo tak - takze na organizovanou akci nebo soutez, neuvedenou ale v kalendari akci SMCR se nevztahuje ani kolektivni, ani individualni pojisteni? To je dost hloupa dira
Proč by se nemělo vztahovat soukromé pojištění? Proto se taky většina rozumných modelárů pojistila sama, protože opěvovaná SMČR je horší než za totáče Svazarm
No mě to teda přijde také divné Není tam jenom nějaký doplněk třeba ve spojení se vstupným-připojištění diváku.Protože jinak mi to přijde blbost,parta kluku lítá na poli,pak si řekne,co si tak jeden let dát soutěžní a rázem nejsou pojištěni?
Ja jsem se jenom ptal, ale ted jsem koukal do pojistnych podminek Allanz pojisteni na webu a tam je, ze se pojisteni vztahuje na provoz modelu pro soukrome ucely a nekomercni verejna vystoupeni, takze predokladam ze to organizovane akce a souteze mimo ramec SMCR opravdu pokryva.
Ja se o tuhle cast nezajimal, protoze nesoutezim ani nemam co predvadet a zajimalo me jen to, aby mi pojistovna zaplatila kdyz nekde na svahu modelem naborim kolegovo auto
were píše:Ja jsem se jenom ptal, ale ted jsem koukal do pojistnych podminek Allanz pojisteni na webu a tam je, ze se pojisteni vztahuje na provoz modelu pro soukrome ucely a nekomercni verejna vystoupeni, takze predokladam ze to organizovane akce a souteze mimo ramec SMCR opravdu pokryva.
Ja se o tuhle cast nezajimal, protoze nesoutezim ani nemam co predvadet a zajimalo me jen to, aby mi pojistovna zaplatila kdyz nekde na svahu modelem naborim kolegovo auto
Teď si nejsem jistý, jestli zaplatí kolegovo (modelářovo, se stejnou pojistkou) auto, zkusím ti to dohledat, ale 100% zaplatí "cizí" auto. Myslím tím zda by pojišťovna plnila mezi dvěma modeláři, protože by se klidně mohli domluvit a auto si schválně nabořit...
were píše:Teď si nejsem jistý, jestli zaplatí kolegovo (modelářovo, se stejnou pojistkou) auto, zkusím ti to dohledat, ale 100% zaplatí "cizí" auto. Myslím tím zda by pojišťovna plnila mezi dvěma modeláři, protože by se klidně mohli domluvit a auto si schválně nabořit...
Tak z toho už jsem uplně jelen vždyt proto si tu pojistku sjednávám.
Pojištění SMČR je pojištění odpovědnosti z akcí SMČR a skutečně škody vzniklé mezi účastníky akce navzájem nejsou tímto pojištěním kryty.
Pokud ale jde o ostatní individuální nebo i skupinová pojištění, tak tam jde jen a pouze o to, že pojištění se vztahuje na škodu vzniklou osobě třetí, tedy takové, kterou nelze považovat za osobu blízkou ve smyslu § 116 Občanského zákoníku:
Osobou blízkou je příbuzný v řadě přímé, sourozenec a manžel, partner; jiné osoby v poměru rodinném nebo obdobném se pokládají za osoby sobě navzájem blízké, jestliže by újmu, kterou utrpěla jedna z nich, druhá důvodně pociťovala jako újmu vlastní.
To tučné je důvod, o který může pojišťovna opřít odmítnutí plnění a je na ní, aby takové tvrzení i důkazně ustála. To, že si mezi sebou udělají škodu členové jednoho klubu ještě neznamená, že pojišťovna má nárok plnění odmítnout. To by potom mohla ze stejného důvodu odmítnout plnění z povinného ručení, protože se ti samí kolegové z klubu potkali na jedné křižovatce s autem. Rozhodující tedy je, zda ten, co škodu způsobil, jí zároveň může důvodně pociťovat jako újmu vlastní.
doufám že myslíš ty v práci a ne moje chovance na kroužku za tima si stojim jinak ti v práci nejsou chovanci ale máme je nazývat klienti tak nám to nakazují jinak obecně se jim říká MUKL - a kdo z vás ví co znamená?????
No mě to teda přijde také divné Není tam jenom nějaký doplněk třeba ve spojení se vstupným-připojištění diváku.Protože jinak mi to přijde blbost,parta kluku lítá na poli,pak si řekne,co si tak jeden let dát soutěžní a rázem nejsou pojištěni?
Oni nejsou pojištěni vůbec. Aby byli pojištěni muselo by jít o klubové létání, které je v plánu činností, atd.
Prostě řeší to individuální pojistka ČMMA.