Moje začátky s heli....

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od psena »

Obecnej problem vsech for, ti co tam uz stravili nejakej ten rok, tak jim temer vse prijde horsi, nudnejsi v porovnani s tim co bylo "kdysi" a ti co prijdou novi jsou stale stejne nadseni, ze maji zdroj informaci. Mozna jen ztracis nadseni pro vec, ale jak rikam, znam to dobre a nedivim se tomu.
Jinak co se tyce Saliho, me osobne nevadilo zadny "kecas", ale to ze jsi odpovidal na starej post, kterej uz Sali sam negoval uznal chybu a omluvil se.
A jsem tady psal o tvym vystupu v tomto tematu, kterej v tu chvili tady nemel zadny opodstatneni. navic my jsme se bavili zrovna o zazitcich z praxe o padech atd... takze tvuj vstup at radsi litame byl mimo misu.
Myslim, ze jediny co nas brzdi je to zk..ny pocasi :)
radek.domin

#122 Příspěvek od radek.domin »

Tak dneska další rána. Opět s mým B-čkovým vrtulníkem. Při prudším zabrání za kolektiv (negativ, za zádech) povolil ten pastorek na náhon řemenu k vrtulce a vrtulník se nekontrolovatelně roztočil. Hned mi došlo co se děje. Cvaknul jsem autorotaci a přetočil vrtulník rotorem nahoru. Ta otočka mě připravila o většinu otáček, takže přistání bylo dost tvrdý. Navíc na hodně nerovnej povrch, takže se to po dosednutí překlopilo na bok.

Škody: jeden gryp, příčná hřídel, hlavní hřídel, hřídel vrtulky, lehce ohnutá ocasní drubka a zohybaný táhlo k vrtulce. Tyč jsem narovnal, táhlo taky, pastorek jsem přilepil a ostatní vyměnil. Za dvě hodiny už to zase lítalo, takže nic vážnýho. Jsem ale rád že tam nikdo nestál. Díky malé výšce a nulové rychlosti to bylo dost neovladatelný.

Jinak tenhle víkend jsem prolítal víc jak 20 baterek. A musím říc že je to znát :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od psena »

Ja dnes jen 5, musel jsem odpoledne s rodinou na geocashing nebo jak se to jmenuje :) Jinak samozrejme nemuzu zustat pozadu a zkusil jsem ty flipy, jen dozadu a doprava, vypada to v pohode, ale radsi jem to dal nepokousel, ale zaradim to do treninku. Hlavne zvyknout si na vyrovnanou krivku kolektivu na idle2. Na Idle 1 mam vis trosku niz, takze je to v ruce trosku rozdil. Krivky mam podle manualu k vrtulniku tak nevim proc to nesedi.
radek.domin

#124 Příspěvek od radek.domin »

Musím se pochlubit co se mi dneska povedlo. Nikdy bych nevěřil že se mi to může stát, ale stalo se.

Včera jsem při přistání v autorotaci trochu škrábnul konec listu. Nic vážnýho, ale chtěl jsem to opravit. Tak jsem dneska ráno listy sundal, zakápnul vteřinákem a obrousil. Pak jsem listy (ve spěchu) našrouboval a honem lítat.

Při prvním startu se mi to ale nezdálo. Už po roztočení na zemi to vydávalo zvuk jako když jsou listy v záběru. Prostě to tak jako tleskalo. Tak jsem to pomalinku zvednu, abych se podíval na stopu listů. Ta byla v pohodě. Párkrát jsem zapumpoval. Bylo cítit že to netáhne a navíc to hdoně házelo s ocasem. Pořád se mi to ale nezdálo, tak jsem radši přistál.

Už jak se listy dotáčely mi došlo co jsem udělal. Podařilo se mi jeden list našrouboval obráceně. Fakt neuvěřitelný, nikdy bych neřek že to takhle poletí :-)
psena
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od psena »

Myslim ze by letelo i kdybys tam dal stejne vyvazeny dreveny desticky v rozmerech listu a vytvarovani nabehu :) . Vrtulnik je proste skvelej stroj.
Jinak dobrej pribeh, muze se to stat kazdymu, tak aspon vime ze z toho nemame mit strach.
radek.domin

#126 Příspěvek od radek.domin »

Tak co? Jak se vám daří zlepšovat se? Mojí ženě se včera povedlo udělat krátký video. Bohužel hodně foukalo, takže je to místama takový kostrbatý.

http://www.youtube.com/watch?v=m1b_1NWj3-M
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od gamer007 »

radek.domin píše:Tak co? Jak se vám daří zlepšovat se? Mojí ženě se včera povedlo udělat krátký video. Bohužel hodně foukalo, takže je to místama takový kostrbatý.

Ty se máš, že máš takovou kameramanku, to ta moje by možná šla, ale už vidim jak by se u toho vztekala, já tě nevidim, lítej tady, a bla bla. Kamera natáčí pěkně, vypadá to že jsme na podobný úrovni. Strašně bych chtěl začít používat směrovku do obratů, ale v simu na to dost padám, takže reál je takovej připosr...j. Tak jen tak dál...

tady je třeba ukázka, když jsem začínal a mladá to točila, všimněte si jak nadávala už tenkrát :lol: první otočení čumákem k sobě http://www.youtube.com/watch?v=mB0U_MZV5m4
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
1ondra9

#128 Příspěvek od 1ondra9 »

radek.domin píše:Tak co? Jak se vám daří zlepšovat se? Mojí ženě se včera povedlo udělat krátký video. Bohužel hodně foukalo, takže je to místama takový kostrbatý.

Mě se na tom videu líbil komentář tvé Chotě (čas 0:28 ) doufám že myslela vrtulník :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jinak lítáš moč pěkně :D
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od psena »

Fákt jsem se u tech videi pobavil, hlavne u toho Radkovyho, kamermanka je fakt skvela, strasne roztomila. Ale jinak jako kazda baba...dostala me nakonci tou hlaskou "to uvidis na tom videu potom sam...jestli tam teda neco uvidis" proste nevynecha jedinou moznost si pichnout a idealne ve chvilich a tematech na ktery jsme tak haklivi :D
Nechapu nadpis Trex 450 Pro a pod videem ze je to HK? Na cem teda litas? Let je peknej, pekne ti to taha, ja mam pocit posledni dobou, ze me to nechce rychle litat, kdyz dam novy baterky tak je to trosku lepsi, mozna uz jsou ty z prvni serie slabsi.
Nic, ted se dostanu k litani tak jednu dvakrat za tyden, budu muset pridat at me jeste vic neuteces :lol:
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od gamer007 »

To Psena: a kdy vyletíš se šestikilem? To bude jiná kávička co. Já už mám na cestě aspon jednu baterku, at to můžu zalítnout, docela se toho bojim, ale zároven se strašně těšim...Dostal jsem slib, že zálet mladá natočí a bez keců :lol:
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
zablabla

#131 Příspěvek od zablabla »

1ondra9 píše:

Mě se na tom videu líbil komentář tvé Chotě (čas 0:28 ) doufám že myslela vrtulník :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jinak lítáš moč pěkně :D

připojuji se, k pochvale, kolik máš s tou 450 -kou přibižně nalítáno ??
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
psena
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od psena »

gamer007 píše:To Psena: a kdy vyletíš se šestikilem? To bude jiná kávička co. Já už mám na cestě aspon jednu baterku, at to můžu zalítnout, docela se toho bojim, ale zároven se strašně těšim...Dostal jsem slib, že zálet mladá natočí a bez keců :lol:

No zatim mu je v posteli dobre :) , jeste nemam ani dodelanou elektroniku, jen serva a motor mam na miste, ale dodelani je max den prace. Dnes asi objednam prijmac, nevim jaky vzit... dve baterky uz budou doufam zitra na ceste, chtel jsem tri, ale dve budou zatim stacit a uvidim jak vydrzi. Vzal jsem jen 5000mAh 25C, kdyz nelitam zadny tvrd 3D melo by to stacit. Jinak v simu uz budu muset litat i s vetsima at si zvyknu, preci jen dojem muze byt trosku rozdilny.
radek.domin

#133 Příspěvek od radek.domin »

Díky všem za pozitivní reakce. Manželka je super. Moc často spolu nechodíme, protože máme malou dcerku, tak je s ní většinou doma.

Pokusím se příště udělat nějaký video až nebude foukat. To si pak troufnu níž.

Jinak mam posledni dobou taky pocit ze to min taha. Castecne je to tim ze mam Spin 44 v servisu a litam s regulatorem Mystery 40, kterej je fakt blbej. Castecne je to ale proste tim ze s tim vic blbnu. Jeden flip to zvladne v pohode. Kdyz uz ale delam treti v rade tak je citit ze se to dusi.

psena píše:Nechapu nadpis Trex 450 Pro a pod videem ze je to HK?

V popisu je že některý díly jsou z HK. Vlastně už je to jenom ocastní trubka, kabinka (mám i origo se ktyerou litam kdyz je sero, v tejhle mám otvor na chlazení) a kus hlavy. Jinak všechno ostatní už je origo.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od AR1 »

Tominator píše:
Inac zatial ked lietam v sime cumakom k sebe..tak si fixujem taku myslienku, ze davam packu tam kam nechcem ist,resp tam kam ide helina :D znie to blbo ale je to vlastne reverz toho kam chcem aby heli sla a umna to funguje. myslim ze to zabera kym sa dostanem do stadia ze nadtym nebudem rozmyslat.

Letu zdar :wink:

Když jsem se učil lítat, ta jsem si udělal při letu k sobě memotechnickou pomůcku: Kam to padá, tam to dám. Což znamenalo, že když mi model letěl nakloněněj na bok, tak na tu stranu jsem dal páku křidýlek.
psena
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od psena »

Tak tim se ted ridit tak jsem hned na zemi :D Protoze kdyby me to proti sobe padalo na cumak, tak bych podle navodu dal packu dopredu :D
Nastesti tohle uz mam docela zafixovany, ale stejne asi pred tydnem se me stalo, ze jsem zkousel nejakou piruetu s vychylenim do strany, zastavil jsem ji jaksi kabinkou ke me ale jeste v uhlu asi 45° a najednou jsem mel okno... byl jsem metr a pul nad zemi a je jsem mel proste v hlave cerno. Nastesti jsem neudelal zacatecnickou chybu, tedy neco s tim delat a i kdyz to smerovalo cumakem do zeme tak jsem tu sekundu pockal, az me hlavicka naskoci. Nastesti naskocila a vybral jsem to bez problemu. Mnohdy je fakt nejlepsi nedelat nic a pockat z se clovek zorientuje, protoze vetsina opravnych chyb pri zatemneni mysli je presne naopak a skody o to vetsi :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“