Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od Abu »

wroum píše:PP: myslim ze Abu driv pokori 1 kW v elektre nez si pujde koupit palivo :D
jinak este jednou diky za to tahlo, starter, plachtu.... :D

Presne tak, mozna ten kilowatek bude uz do planovany trimetrovky (na pristi sezonu), ale zatim to vypada ze se spokojim jen s 800W, precejen to ma bejt spis termickej vetron nez raketa :wink:
A casem urcite bude i nejakej ten stredne velkej akrobatek na elektro.

Hele panove (PP, Wroum a spol), co planujete na tento vikend, pocasi snad bude slusny, rad bych jel na Dobrou (klidne i bez grilu, uz mam abstak, vic nez 14 dni jsem neprohnal Optimu :!: )
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
wroum

#122 Příspěvek od wroum »

abu: no to je slozity... ja mam bejt v Ceskym Stredohori na kamaradcinejch narozkach (od patku) ale neocekavane bude kalba ze zakladkou ze soboty na nedeli....takze se asi v sobotu navecer vratim dom, zakalim a v nedeli se mi urcite nebude chtit vracet....takze mi to vychazi asi jedine na nedeli a to zatim este teoreticky.... pritelka o tom este nevi :lol:

jinak jestli si dobre vzpominam, tak PP rikal ze ted bude velmi zaneprazdnen...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Abu »

OK, tak uvidime....
pp
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od pp »

teoreticka sance na Dobrou je u mne 21/22.7.2007
mel bych priletet do Ceska v patek v noci
(zena o tom jeste nevi...)
tak uvidime.
kroxigor

#125 Příspěvek od kroxigor »

Taky se přidám takhle to vypadá, když si člověk při létání s heli indoor splete směr klonění při letu čumákem k sobě :cry:
Obrázek
Naštěstí to odnesl jen list rotoru co přeseknul ocas a samotnej ocas.
Na léčení postačilo trochu vteřiňáku a za pár minut už se zase létalo :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=hDSJu3pmXnw
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Hoki »

Ten vrtulník mi připoměl, když u nás byla akce a takhle se spletl mladej kluk. Během chvíle měl sek od rotoru na čele a jelo se do nemocnice. Nic moc, kousek níž a je o jedno oko chudší :(
kroxigor

#127 Příspěvek od kroxigor »

jo jo s helinama se musí opatrně, už i tahle malá dokáže pořádně seknout. :!:
Jediné které se neobojím a chytnu ji kdykoliv do ruky je PicooZ :lol:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Hoki »

Tohle byl myslím Maxir. Ono dost foukalo a on byl zvyklí z haly. Trochu ho podfouklo a on zazmatkoval. A mohlo být vymalováno :roll:
kroxigor

#129 Příspěvek od kroxigor »

Proto radši lítám někde v místnosti a nejlíp sám. Páč to ještě moc neumím a taky se učím hrozně pomalu z důvodu časového a hlavně zdravotního (ochrnutá levá ruka s tím se páčkuje dost blbě zvlášť helina).
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Vigo »

kroxigor píše:jo jo s helinama se musí opatrně, už i tahle malá dokáže pořádně seknout.

Jo to umí ! Kámoš si podobnym prckem usekl konec antény na vysílači a jen to tak škobrtlo. Rotor to vydržel.

Aby to nebylo OT tak jsem dnes byl dopoledne lítat a Basic mi v zatáčce padnul po křídle. Nebylo žádné varování a letěl jsem vcelku rychle, jenže jsem prudce přitáhnul při 90°náklonu. Letadlo vykroužilo jednu ostrou klesavou obrátku bez mého zásahu a pak se naštěstí chytlo na kontra křidélek a puštěnou výškovku (tlačit jsem stíhal tak leda do kalhot :D). Výšky už tam moc nebylo, ale vyšlo to. Koukal jsem jak "puk" protože za tři roky co lítám se mi tohle tak výrazně a samo od sebe nikdy nestalo. Jestli někdo lítá IL2 Sturmovik na PC na relistickou obtížnost ví o čem mluvím. Dodneška jsem se s takovými pády setkával jen tam :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od Abu »

Vigo píše:padnul po křídle. Nebylo žádné varování a letěl jsem vcelku rychle, jenže jsem prudce přitáhnul při 90°náklonu. Letadlo vykroužilo jednu ostrou

To se u techhle er stava, Optima to dela taky, presne jak popisujes. Ted uz mam ale nastavene tak male vychylky na VOP (asi +-6mm), ze se to netrha a porad to jeste staci na poradne ostrou zatacku nebo premet o celkem malem prumeru. Staci s tim trochu polaborovat.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od Vigo »

Jo výškovku mám pekelně ostrou to je pravda... Taky je to jediné letadlo kde mě to donutilo dát na ni expo. Bál jsem se zmenšit výchylku aby nechybělo při přistáních na malé rychlosti. Po této zkušenosti tak ale učiním, popřípadě si namixuji dvojí výchylky.

Abu ty máš novou Optimu? Myslel jsem že lítáš Mefista?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Abu »

No s Optimou to bylo takhle - Viktor (mpx) s ni lital (verzi dva, tj tou mensi 1.5m) a me se moc libila. Kdyz jsme byli ve Vestci koukat na ty F5B stroje, tak mi rikal ze ji asi bude casem prodavat, tak jsem projevil zajem a ze predbezne nekdy na podzim. Za tyden na to mi psal, ze Optima jde z domu a on ze bere od M.Simka Arianu.... no a tak mam Optimu II 8)
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Vigo »

Hmm pěkné! To se musíme ve Vestci (nebo jinde)někdy sejít a polítat. Chtěl bych to vidět v akci. Jaký to má pohon? Nejdeš někam příští týden po práci? Třeba by šel i Vzduchoplavec. Teoreticky můžu ještě tuto neděli, ale chtěl jsem prohnat motorku tak stále váhám.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Abu »

Byli jsme tam ted v sobotu dopoledne, MPX zalitaval Arianu a BigRelax (novej termickej vetron od L.Svobody - Relax zvetsenej na 1.9m, lita nadherne). A cirou nahodou tam byl i Vzduchoplavec a jeho "destrukcni squadra"... :wink:
http://galerie.rcserver.cz/letadla2007.htm
Ale jinak je pro me Vestec docela zruky, jedu tam z domova skoro hodinu pres celou Prahu, takze ve vsedni den urcite ne. :(

V Optime mam to co tam mel Viktor, jen baterky a prijimac jsem daval.
Mega 22/20/3E, 10x6 Aeronaut, Jeti Master 40, 10xGP2200, Schulze Alpha 540, serva HS-125 na kridylkach a na vyskovce nejaky cerny 9g neznameho typu (je tam jeste od Lomcovaka, prapuvodniho majitele)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“