Tulix

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hraničák

#121 Příspěvek od hraničák »

Mně odešly setové baterky po při třetím čtvrtém letu - připojil jsem, zakouřilo se zpod obalu někde u servisního konektoru a bylo po baterkách. Ještě že to nešlo někam do reglu. Teď tam mám modré Dualsky 1300 ES a naprostá spokojenost.
Občas už se mi ale stalo, že mi v letu vynechal motor a zase se zapnul. To je holt nevýhoda neznačkového vybavení. Zatím to ale lítá, tak to neřeším. Už jsem si natrénoval i řízení s vysunutým pylonem bez spuštěného motoru, pro jistotu...a pylon vysunuju a zasunuju zásadně manuálně, ne mixem na motoru. Zdá se mi to lepší a šetrnější i při zasouvání.
Jiri

#122 Příspěvek od Jiri »

hraničák píše:Mně odešly setové baterky po při třetím čtvrtém letu - připojil jsem, zakouřilo se zpod obalu někde u servisního konektoru a bylo po baterkách. Ještě že to nešlo někam do reglu. Teď tam mám modré Dualsky 1300 ES a naprostá spokojenost.
Občas už se mi ale stalo, že mi v letu vynechal motor a zase se zapnul. To je holt nevýhoda neznačkového vybavení. Zatím to ale lítá, tak to neřeším. Už jsem si natrénoval i řízení s vysunutým pylonem bez spuštěného motoru, pro jistotu...a pylon vysunuju a zasunuju zásadně manuálně, ne mixem na motoru. Zdá se mi to lepší a šetrnější i při zasouvání.

Já mám na originálních baterkách 20 cyklů a jsou zatím naprosto v pohodě. Nevybíjím do smrti, ale na časovač, který mám nastavený na necelých 9 minut motorového chodu. Nabíjím 1C Shark nabíječem (setový nepoužívám). Kromě nich jsem dokoupil Turnigy 1300 a ty jsou o chlup těžší a tvrdší.
Se sklápěním souhlas, už jsem popisoval dříve.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Hrubym

#123 Příspěvek od Hrubym »

OK, jak se dnes dostanu z práce, tak se na to mrknu a poměřím...
Hrubym

#124 Příspěvek od Hrubym »

netuším proč, ale jak jsem to nechal jeden den "uležet", tak to už zase vše funguje :roll:

po nabití to ještě proměřím, ale zdá se, že je vše OK
creagel

Vynechavani motoru

#125 Příspěvek od creagel »

Ahoj,

nejak mi u Tulixe vynechava motor. Dela to jak s cerstve nabityma baterkama, tak napr. v pulce litani. A je jedno, jestli letim na pul plynu nebo na max. Dela vam to nekomu taky? Myslite ze je to na reklamaci regulatoru (jestli to vubec jde, reklamovat jen cast era).

Chova se to tak, ze letim pod plynem, zniceho nic se motor vypne a aniz bych pohnul plynovou pakou, tak za maly okamzik zase naskoci. Obcas to udela nekolikrat behem minuty, jindy zase treba 1x za cely let.

Diky za jakykoliv info.
Jiri

Re: Vynechavani motoru

#126 Příspěvek od Jiri »

creagel píše:Ahoj,

....Chova se to tak, ze letim pod plynem, zniceho nic se motor vypne a aniz bych pohnul plynovou pakou, tak za maly okamzik zase naskoci. Obcas to udela nekolikrat behem minuty, jindy zase treba 1x za cely let.

Diky za jakykoliv info.

Z hlediska diagnostiky příčiny záleží na tom, zda se zároveň začne sklápět (pak by se jednalo o něco, co projde příjímačem a mixem - např.rušení), nebo zda jen přestane točit - pak bych hledal nejpravděpodobnější příčinu buď ve vedení (počínaje vývody z motoru, přes kablíky k němu, co se při každém sklopení ohýbají a konče fousy z reglu), nebo v přehřívání reglu. Použitý BLE-18 je dost shitový. Určitě by šel nahradit libovolným Turnigy apod 18-20A, ale je k němu naprosto tragický přístup.
Reklamovat by to asi šlo (zřejmě by stačil trup), ale závisí na postoji prodejce - osobně bych se asi nejprve snažil chybu diagnostikovat sám.
hraničák

#127 Příspěvek od hraničák »

Už jsem to psal v příspěvku výše - dělá mi to taky. Jen vynechá motor a zase naskočí. Občas. Pylon se nezasunuje, naštěstí. Nějaké problémy s kontakty, asi díky tomu ohýbání kablíků při pohybu pylonu. Zatím to neřeším.
pavelk

#128 Příspěvek od pavelk »

Abu píše:Precti si recenzi na RCserveru.
Jakasi mixovaci funkce je u setu zadratovana napevno v Tx. Pouzivat model muzes i s jinym Tx, ale musis si pak ovladani pylonu namixovat sam, nebo proste nejak sladit ovladani serva pylonu a plynu. Jak to udelas uz zalezi jen na schopnostech tvych a moznostech programovani tveho vysilace. Zpusobu je mnoho, nektere slozite a pohodlne, jine jednoduche a mene pohodlne na ovladani.

Nemůžete popsat prosím aspoň jeden způsob jak to namixovat? Mám Hitec Optic 6 sport. Ale nemůžu přijít na to jak to udělat aby se pylon sklopil jen kousek, počkal až se dotočí vrtule a pak se sklopil úplně. Díky

Tak jsem to vyřešil. Koupil jsem si Hitec Optic 6 a tam to namixovat jde
Wrchi

#129 Příspěvek od Wrchi »

Zdravím. Uvažuji o koupi Tulixu a chtěl bych se na něco poptat. Jakou verzi stavebnice koupit, nebo na co si dát pozor aby tam bylo to so bych mohl potřebovat. Vysílačku mám svou Optica 6. De mi o ten mixer co jak jsem pochopil někdy je a někdy není součástí balení. Díval jsem se třeba na Hangáru1 a tam je komplet ARF, ale bez toho mixeru na ovladaní pylonu za 2500,- což se mi nějak nezdá když v SCZ model mi to nabízeli za cca 4500,- jen nevím co všechno je obsahem balení. Nějak v těch provedeních plavu. Dále bych se chtěl zeptat na způsob zabezpečení toho pylonu co se týče špatného zaklopení. Četl jsem si tohle vlákno a recenzi na rcserveru, ale i tak mi to není úplně jasné. Příjde mi že je to docela kvalitní ero až na ty problémy s pylonem. Pak jsem našel ještě jedno možné řešeí v RCrevue za pomocí jazýčkového relé - jestli to někdo zkoušel? Popřípadě jestli by mi někdo řekl důvody proč ho nekupovat nebo naopak. Nebo koupit něco jiného, ale podobných parametrů a vlastností létání (nechci ale EGeho a tomu podobné, líbí se mi že to má předlohu ve zkutečném stroji, jako třeba ASW 15/28). Díky za rady a tipy.
Jiri

#130 Příspěvek od Jiri »

Wrchi píše:Zdravím. Uvažuji o koupi Tulixu a chtěl bych se na něco poptat. Jakou verzi stavebnice koupit, nebo na co si dát pozor aby tam bylo to so bych mohl potřebovat. Vysílačku mám svou Optica 6. De mi o ten mixer co jak jsem pochopil někdy je a někdy není součástí balení. Díval jsem se třeba na Hangáru1 a tam je komplet ARF, ale bez toho mixeru na ovladaní pylonu za 2500,- což se mi nějak nezdá když v SCZ model mi to nabízeli za cca 4500,- jen nevím co všechno je obsahem balení. Nějak v těch provedeních plavu. Dále bych se chtěl zeptat na způsob zabezpečení toho pylonu co se týče špatného zaklopení. Četl jsem si tohle vlákno a recenzi na rcserveru, ale i tak mi to není úplně jasné. Příjde mi že je to docela kvalitní ero až na ty problémy s pylonem. Pak jsem našel ještě jedno možné řešeí v RCrevue za pomocí jazýčkového relé - jestli to někdo zkoušel? Popřípadě jestli by mi někdo řekl důvody proč ho nekupovat nebo naopak. Nebo koupit něco jiného, ale podobných parametrů a vlastností létání (nechci ale EGeho a tomu podobné, líbí se mi že to má předlohu ve zkutečném stroji, jako třeba ASW 15/28). Díky za rady a tipy.

Tak jak se standardně prodává, tak verze BEZ vysílače v sobě mix má (k tomu je ještě jednoduchý nabíječ a baterka), verze S vysílačem mix nemá (anžto je v tom vysílači). Pokud by ho v Hangáru měli bez mixu, může to být rozebraná sada (vysílač s přijímačem prodaný zvlášť).
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“