Výroba rozsypu letadel.

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od MichoCZ »

Nemám, ale je to zmenšenina Lazy Bee na cca 20" na motor buď 400 nebo spalovák 0,33-1ccm.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od cassiopeus »

Díky za info. Lazy Bee s rozpětím 50 cm, to může být zajímavé.
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od cassiopeus »

Nepomohly by modely a výkresy na této stránce http://www.mikac.cz/3D-free-cad-sketchu ... kazky.html ?
vilgefortz

#124 Příspěvek od vilgefortz »

Jeste k tem rozmerum rozsypu, 1600mm dela Top-flite na spalovak. Myslim, ze velmi dobre kity, ale u nas budou dost drahe. (http://www.top-flite.com/airplanes/gold-kits.html). Ja treba hledal neco s rozpetim tak 1500mm, jednak aby se to veslo do auta a bytu :) A jednak si rikam, ze na tomto rozpeti nebude elektro verze jeste tak draha. A uz by to melo unest klapky a zatahovaci podvozek.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od jyrry »

vilgefortz píše:Jeste k tem rozmerum rozsypu, 1600mm dela Top-flite na spalovak. Myslim, ze velmi dobre kity, ale u nas budou dost drahe. (http://www.top-flite.com/airplanes/gold-kits.html). Ja treba hledal neco s rozpetim tak 1500mm, jednak aby se to veslo do auta a bytu :) A jednak si rikam, ze na tomto rozpeti nebude elektro verze jeste tak draha. A uz by to melo unest klapky a zatahovaci podvozek.

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1118485
dlouhý čtení, ale obsažené názory na rozměry se veeelmi různí....
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od cassiopeus »

S tím mohu jen souhlasit, jestli bude rozpětí 1500 nebo 1600 nebo se bude pohybovat mezi těmito hodnotami, už nebude zásadní rozdíl.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od jyrry »

1200-1400 jednomotor, 1600-1800 dvoumotor. To je převažující požadavek trhu. Jiné velikosti (větší, menší) dělají ťamani a jiní, je potřeba nalézt škvíru na trhu.
vilgefortz

#128 Příspěvek od vilgefortz »

jyrry píše:1200-1400 jednomotor, 1600-1800 dvoumotor. To je převažující požadavek trhu. Jiné velikosti (větší, menší) dělají ťamani a jiní, je potřeba nalézt škvíru na trhu.

nevim o prilis mnoho tamanech, kteri delaji rozpeti 1500mm na ekvivalent spalovaku .50. A navic maji zatahovaci podvozek a klapky a delaji neco jineho nez spitfire.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od jyrry »

vilgefortz píše:
jyrry píše:1200-1400 jednomotor, 1600-1800 dvoumotor. To je převažující požadavek trhu. Jiné velikosti (větší, menší) dělají ťamani a jiní, je potřeba nalézt škvíru na trhu.

nevim o prilis mnoho tamanech, kteri delaji rozpeti 1500mm na ekvivalent spalovaku .50. A navic maji zatahovaci podvozek a klapky a delaji neco jineho nez spitfire.

Nepíšu o 1500mm, píšu o jiných velikostech.
vilgefortz

#130 Příspěvek od vilgefortz »

jyrry píše:
vilgefortz píše:

Nepíšu o 1500mm, píšu o jiných velikostech.

jsi psal, ze jine velikosti nez 120-1400, 1600-1800 delaji tamani. aspon tak jsem to chapal tu vetu.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od jyrry »

Jiné velikosti (větší, menší) dělají ťamani a jiní
Naposledy upravil(a) jyrry dne stř 16.12.2009 16:30, celkem upraveno 1 x.
vilgefortz

#132 Příspěvek od vilgefortz »

jyrry píše:Jiné velikosti (větší, menší) dělají ťamani a jiní

Je to čitelné?
Je to Ctrl+C; Ctrl+V a jen zvýrazněno...

no dyt, jine velikosti (mensi, vetsi) nez 1200-1400, 1600-1800 delaji tamani. jsi myslel? nebo naopak ze ty zminene 1200-1400, 1600-1800 delaji prave tamani?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od jyrry »

Vono je to fuck, kdo co dělá. Hlavně že vím, co mám dělat já...
kocour
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od kocour »

Myslím, že to co já hledám je na stránkách http://www.mikac.cz/ Galánka, Kmotr, polský větroň Salamander. Je to i s odkazy na adresy těch, kteří frézují. Já umím v CAD tak nakreslit čtverec a okótovat, ale jiní modeláři nablízku to umí, budeme o tom přemýšlet. Zdá se, že když se to umí, dá se udělat i jeden kus. Uvidíme.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
veka1
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od veka1 »

kocour píše:Myslím, že to co já hledám je na stránkách http://www.mikac.cz/ Galánka, Kmotr, polský větroň Salamander. Je to i s odkazy na adresy těch, kteří frézují. Já umím v CAD tak nakreslit čtverec a okótovat, ale jiní modeláři nablízku to umí, budeme o tom přemýšlet. Zdá se, že když se to umí, dá se udělat i jeden kus. Uvidíme.

když tak čtu tvoje příspěvky , mám pocit , že si to vlákmo nečetl celé a když, tak tě některé skutečnosti prostě "obtékají " bez náznaku jakéhokoli odporu... :lol:
Je jasné, když si člověk řekne , že něco chce a podřídí tomu vše , že to jde...

Jenže začalo to tím , že jeden " naivně ukázkový " klučina napsal , že bude frézovat ....v tomhle okamžiku ještě neměl ani frézku ( měl jsem s ním několik rozhovorů, tak to vím).

Nadchnul, zde na foru dosct lidí tím , jak bude spoku s kamarády frézovat letadélka dle přání , dle vydaných výkresů ... jsem ho upozornil , že když to ještě nezkusil , neměl by nic slibovat .Jak vidíš zatím ticho po pěšině...nebo frézuje tajně :wink:

Mezitím se objevili iní lidi , kteří opravdu frézují a dělají i z publikovaných výkresů, což je dobře.

Jenže modelářská obec chce více, chce i to co ještě není ,v jiných měřítkách apod.

Myslím , že mnozí si neuvědomují , že namalovat letadlo ,ještě neznamená hotový , prodeje schopný výrobek s dobrými letovými vlastnostmi.
A to i přesto , že ho někdo aerodynamicky spočítá, technologicky dobře navrhne a technicky zvládne výrobu.
Každé letadlo se musí trochu (nebo víc) odladit v provozu , po všech stránkách.
Pokud se to tak neudělá (min jedna sezona provozu , včetně havárek a oprav) je riziko , že výsledný efekt bude pro některé uživatele ,nebo i výrobce a prodejce značným zklamáním.
Vím o čem píšu.Některé typy mých modelů mám ve výrobě cca 8 roků a pořád na nich něco ladím a zlepšuji.
Postupně přicházím na drobné problémy ve výrobě a nedostatky v letovém projevu, které jsem zpočátku nevnímal , nebo nepovažoval za problém.
To jsou však stovky startů se stejným modelem a následně vyhodnocování jednotlivých změn, případně desítky vyrobených kusů a množství drobných změn v technologii , následně vyhodnocování co to přineslo...

Co chci vlasně říct...že ulepit si letadlo pro sebe , byť za použití supr technologií a vyinout neco pro "modelářskou veřejnost" jsou dva nesrovatekné ukoly.

To "něco" pro všechny musí být funkční , spolehlivé s perfekními letovými a provozními vlasnostmi pro použití v rukách kohokolli .U lepších firem k tomu patří ještě servis a dodávky ND v dlouhodobějším horizontu...

Jěště furt máš pocit , že je to jednoduché ,splnit všechny požadavky našich modelářských kamarádů ?
Ale, kdo se do toho pouští s tím ,že tu práci opravdu chce dělat , tak to obvykle zvládá i dle přání svých kamarádů...:lol:

veka1
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“