JETI Model a 2,4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
zdzd

#121 Příspěvek od zdzd »

pastyrik píše:to jestli jsou ceny primerene nebo nemoralni at si rozhodne kazdy sam, pro rozhodnuti uvadim pouze nokolik cisel :

maloobchdni cena XPS 10 kanalovy prijimac je 1785 Kc (podle kurzu, www.xtremepowersystems.net ), stejny stoji u Graupnera 3249 Kc - jen tady je panove rozdil 82% a to Graupner jiste nenakupuje v XPS za maloobchodni cenu, ze? zda se vam prirazka k cene vyrobku zhruba 100 % mala nebo velka?

Nemorální ceny FASST:

R617FS 100$ - http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XTHL6&P=ML

R608FS 140$ - http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXRTS6&P=7

R6014FC 200$ - http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXRTS7&P=7

Poštovné je za slevu, kursem dolaru a 19%DPH se to pronásob sám.

Pak si srovnej ceny a schopnosti "náhražkových" řešení. Není jediný důvod cpát do futaby noname modul.

A jestli je něco na cenách nemorálního, tak to rozhodně není Futafa FASST, nýbrž naši obchodníci... V době internetu není problém objednat cokoliv tam, kde cena je slušná a neskákat na lep obchodníkům, kteří prodávají předražené značkové zboží. Ovšem ale ani těm, co "levně" prodávají předražené a nespolehlivé šmejdy.
petko

#122 Příspěvek od petko »

coro: o tom ruseni sme sa asi nepochopili, v podstate tvrdim to iste

Co sa tyka modifikacii je to skoda, pretoze som mal v plane urobit taky sw, ze mc-24 by ostala zahanbena v kute :D. Mam to premyslene tak, ze by sa to napojilo na povodny koder, nebol by rozdiel medzi zapojenim tohoto a potenciometra. Ale takto to odkladam na neurcito.. Zaujimave, ze som cital niekde, ze zasah do kodera je porusenie homolog. ale tie potakove mixy tam dat clovek moze (dvojite vychylky a pod.), neni to tazke najst, cz webov o doplnkoch do vysielaca nie je vela.

Co sa tyka argumentacie o znackovosti a zodpovednosti, aj ked mas pravdu, ak lietas s vlastnorucne zhotovenym modelom, myslim ze (btw. znackovy :), len nie futaba) prepinac alebo potak vo vysielaci je ta posledna vec co by sa mohla pokazit...
lubak
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od lubak »

pastyrik píše:to jestli jsou ceny primerene nebo nemoralni at si rozhodne kazdy sam, pro rozhodnuti uvadim pouze nokolik cisel :

maloobchdni cena XPS 10 kanalovy prijimac je 1785 Kc (podle kurzu, www.xtremepowersystems.net ), stejny stoji u Graupnera 3249 Kc - jen tady je panove rozdil 82% a to Graupner jiste nenakupuje v XPS za maloobchodni cenu, ze? zda se vam prirazka k cene vyrobku zhruba 100 % mala nebo velka?

No ak je to to iste (ako uvadzas), tak preco to potom kupovat u Graupnera?
To mas to same ako kupovat Spektrum prijimac u Barna alebo u Astry.
Takze pre mna je potom smerodatna cena tych 1785 Kc, za ktoru to mozem kupit a ta si vobec nezda nemoralna.
pastyrik

#124 Příspěvek od pastyrik »

lubak píše:

No ak je to to iste (ako uvadzas), tak preco to potom kupovat u Graupnera?
To mas to same ako kupovat Spektrum prijimac u Barna alebo u Astry.
Takze pre mna je potom smerodatna cena tych 1785 Kc, za ktoru to mozem kupit a ta si vobec nezda nemoralna.

jiste, mas pravdu, ale to by nesmel mit graupner exkluzivitu pro celou evropu...
pastyrik

#125 Příspěvek od pastyrik »

zdzd píše:

Nemorální ceny FASST:

R617FS 100$ - http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XTHL6&P=ML

R608FS 140$ - http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXRTS6&P=7

R6014FC 200$ - http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXRTS7&P=7

Poštovné je za slevu, kursem dolaru a 19%DPH se to pronásob sám.

Pak si srovnej ceny a schopnosti "náhražkových" řešení. Není jediný důvod cpát do futaby noname modul.

A jestli je něco na cenách nemorálního, tak to rozhodně není Futafa FASST, nýbrž naši obchodníci... V době internetu není problém objednat cokoliv tam, kde cena je slušná a neskákat na lep obchodníkům, kteří prodávají předražené značkové zboží. Ovšem ale ani těm, co "levně" prodávají předražené a nespolehlivé šmejdy.

tak jsem se podival, vysilaci modul a 14-ka prijimac 400 dolaru x 15 to je bratru 6000. krapek moc, ne? pokud to porovnam s predpokladanymi cenami JETI asi dvounasobek a to mam jeste JETI za kopcem....
pastyrik

#126 Příspěvek od pastyrik »

zdzd píše:
pastyrik píše:

jeste k teto tve poznamce, co jsou pro tebe "noname moduly" ???
ja se snazim byt objektivni, ty se snazis byt Futaba, citis ten rozdil????
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od Mirek12 »

Kuci nechci rejpat, a nějak znevažovat forum, k tomu také je, ale pořád se hádat, nikam to stejně nevede a nikomu nepomůže, potom tady nikdo rači nikomu ani nepomůže aby ho někdo nenapomenul :? 8)
zdzd

#128 Příspěvek od zdzd »

Srovnáváš nesrovnatelné. Čtrnáctikanál s rozlišením 2048, rámcem 13.5ms, FS na všech kanálech, optimalizovanými časovými průběhy pro serva proti prachsprostému PPM.

S tím JETI můžeš tak trochu porovnávat jen ten FASST7 sedmikanál.

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXRTS7&P=7

Pokud jde o to zaplatit jen za přechod na 2,4GHz nedal bych nikomu ani kačku. S PCM 1024 jsem nikdy neměl jediný problém. Na 2,4GHz jsem šel jen v souvislosti s přechodem na kvalitnější TX.

Tam kde mi záleží na rozdílu v ceně o pár stokorun je to celé neefektivní akce. Když létám bublinky za pár kaček a škudlím každou desetikačku, může mi 2,4GHz políbit pozadí. A nebudu vrážet tisíce do nového modulu a přijímačů ať jsou od kohokoliv. Pokud ovšem mám ve vzduchu stroj za cenu násobně překračující cenu TX vyšší třídy, tak pak má změna smysl a to zgruntu. Tak aby se se to projevilo nejen na změně pásma.

Můj názor je ten, že přechod na 2,4GHz je z valné části jen módní vlna, reklamní boom a snaha výrobců ze zákazníků vyrazit další peníze. Pochopitelně to platí jen pokud jde o pouhý přechod na jiné pásmo beze změny v kvalitě řízení.

Pro bezpečnost by bohatě stačilo nevyrábět odflinknuté bastly, ctít předpisy a dbát o dostatečné počení všech uživatelů. Včetně citelných sankcí za porušování.

A nárůst bezohlednosti a nebezpečných situací 2,4GHz spíše podpoří než omezí, protože značná část lidi už bude kašlat úplně na všechno a hodí éro do vzduchu kdykoliv a kdekoliv, bez ohledu na okolí. :cry:
Naposledy upravil(a) zdzd dne ned 17.08.2008 13:54, celkem upraveno 1 x.
pastyrik

#129 Příspěvek od pastyrik »

jo,jo, mas pravdu, omlouvam se, ale nekdy se clovek rozjede a vcas nezabrzdi....
zdzd

#130 Příspěvek od zdzd »

pastyrik píše:jeste k teto tve poznamce, co jsou pro tebe "noname moduly" ???

Já se nesnažím být Futaba. Používám její údaje proto, že ji mám a znám. Ale stejně si stojí i Spectrum.

Už několikrát jsem tu psal: Jedné čisté řešení je TX i modul od stejného výrobce. Pak můžou spolupracovat přes nativní rozhraní v plné kvalitě a ne jen přes omezující PPM. O legislativní čistotě ani nemluvě.

V tomto pojetí je noname modul cokoliv, co nenese stejnou firmu jako TX. Tedy i spectrum modul v hitecu.
zdzd

#131 Příspěvek od zdzd »

Mirek12 píše:Kuci nechci rejpat, a nějak znevažovat forum, k tomu také je, ale pořád se hádat, nikam to stejně nevede a nikomu nepomůže, potom tady nikdo rači nikomu ani nepomůže aby ho někdo nenapomenul :? 8)

Tady se snad nikdo nehádá, ne? Normální debata a vyjasňování.
pastyrik

#132 Příspěvek od pastyrik »

zdzd píše:Srovnáváš nesrovnatelné. Čtrnáctikanál s rozlišením 2048, rámcem 13.5ms, FS na všech kanálech, optimalizovanými časovými průběhy pro serva proti prachsprostému PPM.

S tím JETI můžeš tak trochu porovnávat jen ten FASST7 sedmikanál.

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXRTS7&P=7

Pokud jde o to zaplatit jen za přechod na 2,4GHz nedal bych nikomu ani kačku. S PCM 1024 jsem nikdy neměl jediný problém. Na 2,4GHz jsem šel jen v souvislosti s přechodem na kvalitnější TX.

Tam kde mi záleží na rozdílu v ceně o pár stokorun je to celé neefektivní akce. Když létám bublinky za pár kaček a škudlím každou desetikačku, může mi 2,4GHz políbit pozadí. A nebudu vrážet tisíce do nového modulu a přijímačů ať jsou od kohokoliv. Pokud ovšem mám ve vzduchu stroj za cenu násobně překračující cenu TX vyšší třídy, tak pak má změna smysl a to zgruntu. Tak aby se se to projevilo nejen na změně pásma.

Můj názor je ten, že přechod na 2,4GHz je z valné části jen módní vlna, reklamní boom a snaha výrobců ze zákazníků vyrazit další peníze. Pochopitelně to platí jen pokud jde o pouhý přechod na jiné pásmo beze změny v kvalitě řízení.

Pro bezpečnost by bohatě stačilo nevyrábět odflinknuté bastly, ctít předpisy a dbát o dostatečné počení všech uživatelů. Včetně citelných sankcí za porušování.

A nárůst bezohlednosti a nebezpečných situací 2,4GHz spíše podpoí než omezí, protože značná část lidi už bude kašlat úplně na všechno a hodí éro do vzduchu kdykoliv a kdekoliv, bez ohledu na okolí. :cry:

opet jsem presvedcen ze nemas pravdu, rozliseni 2048 neni zdaleka vse a az budes mit v ruce JETI, treba sam prijdes na to ze nesrovnavam nesrovnatelne
ani s prechodem jinam z 35 nebo 40 MHz s tebou nesouhlasim. moznosti MHz pasma jsou jiz davno vycerpane a toto pasmo bylo vhodne k bezpecnemu rizeni velkeho letadla naposledy tehdy, co bylo v kazdem meste max. 10 vysilacu (prehanim). to snad pochopili vsichni vcetne vyrobcu model. elektroniky a je zcela jedno jestli mas PPM, PCM, SPCM nebo cokoliv jineho
pastyrik

#133 Příspěvek od pastyrik »

zdzd píše:
pastyrik píše:jeste k teto tve poznamce, co jsou pro tebe "noname moduly" ???

Já se nesnažím být Futaba. Používám její údaje proto, že ji mám a znám. Ale stejně si stojí i Spectrum.

Už několikrát jsem tu psal: Jedné čisté řešení je TX i modul od stejného výrobce. Pak můžou spolupracovat přes nativní rozhraní v plné kvalitě a ne jen přes omezující PPM. O legislativní čistotě ani nemluvě.

V tomto pojetí je noname modul cokoliv, co nenese stejnou firmu jako TX. Tedy i spectrum modul v hitecu.

to by podle tebe znamenalo ze FASST v jakekoliv jinem radiu nez Futaba je jak jsi drive pouzil "nebezpecny bastl" a vsechny Graupneri na 2,4 take?
zdzd

#134 Příspěvek od zdzd »

Nemůžeš srovnávat PPM s G3. To ani náhodou.

Bohužel JETI v ruce mít nebudu, nemám k tomu žádný důvod.

Je jasné, že 2,4GHz přenos je bezpečnější než MHz pásmo. Ale na vše je zapotřebí se dívat v celku:

Pokud vyměním jen VF modul a přijímače, tak kromě přenosu v jiném pásmu nic nového nemám, naopak, proti PCM si můžu pohoršit na rychlosti, FS a dalších vymoženostech. A na tři modely mne to bude stát kolem 5000,- (hrubý odhad za levný VF modul a tři přijímače), spíše více. A pořád mám vysloužilý vysílač. Je to drahé provizorium. Za několik let stejně dojde na koupi nového TX a všechno to vyhodím...

Pokud vyměním celý vysílač za sadu na 2.4GHz, bude mě to proti výměně za TX s 35MHz stát navíc cca 2000,- (obojí s jedním přijímačem), nebo cca. 5000 (když by 35MHz byl bez přijímače). A to se čtrnáctikanálem. K tomu dva další sedmikanály za necelé 4000,-. Pak TX + 3 RX udělají rozdíl asi 8 000,- za přechod. Bude to o 3000,- dražší a je to na x let dopředu, bez kompromisů.

A o to tu jde. Radši dám o pár tisíc navíc a mám věc vyřešenu kompletně, bez kompromisů a na dlouho. To je jako kupovat set s rádiem. Teď jsem ušetřil, ale pak to stejně vyhodím a budu muset nakoupit všechno znova.

Proti ceně obra, akrobata, heliny jsou 3000,- prd. Proti bublinkoletu ne. Ale ten nestojí ani za ty nové moduly a klidně dva-tři roky počká na pořádný vysílač.

Docela zajímavá debata na přínosy je i tu:
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=973929
zdzd

#135 Příspěvek od zdzd »

pastyrik píše: to by podle tebe znamenalo ze FASST v jakekoliv jinem radiu nez Futaba je jak jsi drive pouzil "nebezpecny bastl" a vsechny Graupneri na 2,4 take?

V podstatě ano. Futaba FASST moduly pro jiné TX nedělá. Pokud ho tam tedy někdo namašlí alá nejmenovaná firma, bude to bastl.

Nehledě k tomu, že pokud by to i udělal, tak je mu to venkocem nanic. Bude muset jít přes PPM, tudíž jen na FASST7. A veškeré dalčí přínosy jsou v háji.

Plný 14 kanálový FASST MULT nikam nedá, prorože ten nesedí na PPM ale na nativní komunikaci s TX, kterou jinde než ve Futabě nenajde.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“