wroum píše:imho odlehcovat nic nemusis, 950g na 2m vetrone je v pohode. Musis litat a litat a litat... a koukat co ero dela, jak zacne stoupat tak rychle zatacka a snazit se chytit se ve stoupaku. Neexistuje zarucenej navod, je to prevazne o praxi (a zraku a vyletanosti s konkretnim erem)
Jetson píše:Jak to vidíte s termikou a EG Pro? Včera večer mi přišlo, že jsou podmínky ideální a stejně to nějak nedokážu. Přitom kámoš, když před týdnem fučelo, tak mi s tím během 20s nastoupal, nahoře zaparkoval a už motor nepotřeboval. Já kroužím a kroužím a motoruji a kroužím ... Jasně, že moje (ne)schopnost, ale. Mohlo by pomoci odlehčení? Já mám teď celkově cca 950gr a tak 70gr bych byl schopný sundat uhlíkovou spojkou a i víc, kdybych šel do slabší aku (používám 3S LiPo 2100mAh a mám po 5 minutách motoru a cca 30 minutách letu vybito tak do půlky).
Mimochodem, combo ruce-oči tady nikdo do sekce bazar-prodej nechystá?
S EGE-m se dá suprově lítat termika, sám sem několikrát zažil, ale dobrá rada nad zlato..... ! Nic neodlechčuj spíš si sežeň další ocelovou kulatinu do té uhlíkové trubky do křídla a znova tu termiku zkus vykroužit. Já používam dvě, jednu 7mm (jen extra silnej vítr na svah) a 4mm (do normalního větru a termiky). EGE je tím pádem težší a pronikavější. Jo a mimochodem, já mám jen aku 1200 mAh, to je na tři minuty motoru a vydržím ve vzduchu 25-30 minut....bez termiky.
rohe píše:S EGE-m se dá suprově lítat termika, sám sem několikrát zažil, ale dobrá rada nad zlato..... ! Nic neodlechčuj spíš si sežeň další ocelovou kulatinu do té uhlíkové trubky do křídla a znova tu termiku zkus vykroužit. Já používam dvě, jednu 7mm (jen extra silnej vítr na svah) a 4mm (do normalního větru a termiky). EGE je tím pádem težší a pronikavější. Jo a mimochodem, já mám jen aku 1200 mAh, to je na tři minuty motoru a vydržím ve vzduchu 25-30 minut....bez termiky.
Já tam zatím nemám uhlík. Mám originál spojku vystuženou vsunutou hliníkovou trubičkou a mám připravenou další spojku, ještě těžší - plnej laminát na pořádnej vítr (ale zatím mi to přijde jen s tím hliníkem dostatečné na všechno co foukalo).
Jinak díky všem, tak nějak jsem to tušil, ale alespoň jsem to zkusil přehodit z lidského faktoru na techniku.
Myslim taky že ten laminát,držel sem to v ruce... Ale skoro nikdy to v obchodě nepoznám, ještě se mi to nepovedlo Uhlik vetšinou poznam,na pultu zvoní,ale laminát sem u něj ještě nenašel
Já nevim jaké máte zkušenosti,ale jednou jsem koupil uhlik trubku a do ni laminatovou tyčku. Drželo to parádně,ve větru taky. Bylo to pružné ale nezlomilo se to. Trochu jsem experimentoval
ËWRYBADY píše:Jo.. A ten je špatnej?Pak stačí jen koupit tu samou trubku akorát v uhlíku žejo..Láminát bude asi víc pružnější..
Z toho originálu jsem měl hodně špatnej pocit a navíc kámošovi už to zatleskalo i když mne ujišťoval, že já s LiPo se nemám čeho bát, že jemu to prdlo ještě s NiCd. Po zasunutí hliníkové (1mm stěna) do původní už mám úplně jiný pocit...
Dle mého potřebuje EG a podobný EPP větroně trochu váhy,a když tam nejsou už ani NimH tak to chce aspon nějakou tyčku do křídla,uhlík je moc lehký.Já osobně do větronů dávam jenom NIMH,ve větru ta váha rozhodně neuškodí
Pochopils správně. Jinak pátek, sobota a neděle termika až do večera.
Parádní polétání s Ionem. Jedno nastoupání a délka letu v průměru 3/4 hoďky. Tři lety každý den při práci na zahradě. Prostě paráda