Multiplex Royal EVO 9

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod

Re: Multiplex Royal EVO 9

#121 Příspěvek od bitovod »

coro píše:LiIon 1200mAh (nejaká Nokia originál, samozrejme nové, rozobraté a odstránené poistky). Ja sa nejak zatiaľ (?!?) ohňa nebojím, ale nemal som dobrý pocit.. No a v aute som nameral 65 stupňov na palubovke tak som sa možno začal aj trošku báť..

No tak zase na druhou stranu - když to přežije v telefonu, položeném na palubce, tak bych se asi nebál u rádia, zavřeného v kufru a kufr odloženého v autě. Právě že s LiIon mám ty nejlepší zkušenosti, jen lítat se na to nějak moc nedá, i když bych tedy opravdu rád...
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Míra 66

#122 Příspěvek od Míra 66 »

Pro bitovod:
Ahoj tak sem to zvážil,samotný TX bez akku-800g.Pult s dvěma akku 730g.Když odečtu ty dvě akku tak má pult asi 360g.
DSC00784.JPG
coro

#123 Příspěvek od coro »

Fíha aké lízanky.. :)
Ten jetibox asi trochu zavadzia, nie?
Mohli by urobiť konečne EX verziu - dopísať kód do TMe aby fungoval ako M-Link,
(protokol je popísaný na nete.. 16 kanál a s telemetriou na displej... pre tých čo 999 za vysielač nedajú.)
bitovod

#124 Příspěvek od bitovod »

Míra 66 píše:Pro bitovod:
Ahoj tak sem to zvážil,samotný TX bez akku-800g.Pult s dvěma akku 730g.Když odečtu ty dvě akku tak má pult asi 360g.
DSC00784.JPG

Perfektní, diky moc. Co je to za pult? To je originální Multiplex (takový ten velký, nevím jak se jmenuje), nebo je to něco jiného?
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
bitovod

#125 Příspěvek od bitovod »

Předpokládám, že je to tenhle - http://www.rccar.cz/85305-pult-royal-evo/8137, Best.- Nr. 85305, je to tak? Než abych se snažil si ho udělat, možná že by stál za investici.
Louda

#126 Příspěvek od Louda »

Taky řešení, dát baterku externě, ale jak píšu výše - rád bych šel jinou cestou, než jsou LiPoly. Mimochodem, co je to za pult? (a kdyby ses hodně nudil, nezvážil bys ho, prosím?)

No s externi baterkou NIcd - používal jsem tako s Evem SCRka 1700
Míra 66

#127 Příspěvek od Míra 66 »

Pro bitovod:
Jo jo to je on i ten popruh je stejný.Tento je ten menší,aspon co mě říkali na letišti :D
Pro coro:
Ten JetiBox,naopak,ničemu nebrání,je to daleko lepší než se koukat třeba na Auroru nebo Futabu :D
Mám to na suchý zip protože ho používám i jako servotester. :D
DSC00785.JPG
DSC00786.JPG
DSC00787.JPG
bitovod

#128 Příspěvek od bitovod »

Tak jsem se nakonec odhodlal a chci poslat svoje EVO9 (mám verzi 1.x) na upgrade do Multiplexu.

Jedna z možností je poslat to Pelikánům a oni to nějak dotransportujou k výrobci a (snad) zase zpátky. Druhá varianta je poslat to do Multiplexu přímo. Varianta přímého zaslání by asi měla být rychlejší, jen je "kapku" dražší (pošta do DE cca 600Kč).

Netušíte, jak dlouho to trvá přes Pelikána? Jestli jedno bude trvat tři týdny a druhé čtyři, tak to asi moc prožívat nebudu, náhradní rádio mám, kdyby to ale mělo trvat nějak řádově déle, pak bych asi zvažoval připlacení.
jio

#129 Příspěvek od jio »

Varianta Pelikán trvala podle toho, kdy tam měli zrovna cestu. Jezdili tam osobně, neposílali to. Takže to může trvat týden, ale i déle jak měsíc.

Varianta poslat přímo měla pro mě jednu zásadní vadu a to, že na papíry, které se k tomu dávaly, chtěli napsat číslo mé platební karty včetně CVC2/CVV. No, a to bych ji pak klidně mohl napsat i na výlohy zdejších obchodů.

Dnes už to bude mužná fungovat jinak. Doporučoval bych přímo k Pelikánovi zavolat a zeptat se na aktuální postup.
bitovod

#130 Příspěvek od bitovod »

jio píše:Varianta Pelikán trvala podle toho, kdy tam měli zrovna cestu. Jezdili tam osobně, neposílali to. Takže to může trvat týden, ale i déle jak měsíc.

Varianta poslat přímo měla pro mě jednu zásadní vadu a to, že na papíry, které se k tomu dávaly, chtěli napsat číslo mé platební karty včetně CVC2/CVV. No, a to bych ji pak klidně mohl napsat i na výlohy zdejších obchodů.

Dnes už to bude mužná fungovat jinak. Doporučoval bych přímo k Pelikánovi zavolat a zeptat se na aktuální postup.

K čemu chtěli číslo karty? Z MPX mi napsali, že upgrade je "free of costs", takže bych měl jen vyřešit, jak k nim to rádio nejrozumněji dostat. Jinak já jsem od nich v minulosti kupoval náhradní displej a tuším snad i dvě matice ke kniplům a to si o čísla karty napsali tím jejich ticket systémem. Trochu ve mně zatrnulo, ale nakonec jsem jim ho napsal a vše proběhlo tak, jak mělo.

Jinak mne trochu překvapilo, že Pelikán chtěl kompletní rádio, tedy včetně FM modulu a antény, přestože jsem jasně tvrdil, že FM modul nepoužívám a používat nehodlám. Když jsem totéž napsal Multiplexům, tak mi na nutnost "kompletnosti" rádia nějak pozapomněli odpovědět (těch otázek tam bylo víc). Vzhledem k tomu, že v EVO používám Assana, tak to znamená VF modul vydolovat (s tím už jsem se smířil) a hlavně najít původní VF modul (krystalový, ne syntéza), anténu a nějakou tu bižuterii kolem. A to fakt nevím, jak dopadne - z modulu jsem odpájel původní konektor, anténu jsem demontoval spolu s drátem, co k ní vedl a tak podobně. Uvést to do původního stavu je tedy sice teoreticky možné, ovšem určitě ne jednoduché...
jio

#131 Příspěvek od jio »

Není upgrade jako upgrade. Už tady ty formuláře nemám, ale bylo tam více možností. Ta první byla jen za poštovné, poslední byla včetně instalace syntézy za relativně vysokou částku. A tu mám já.

Jinak, pokud používáš jiný modul, tak požadavku na upgrade moc nerozumím. Nevím, co tím chceš získat za bonus. Možná tam ale nějaký je, už si ty rozdíly nepamatuji. Už je to přece jen dlouho (manuál co k tomu mám, je z roku 2009) .
coro

#132 Příspěvek od coro »

Posielal som to do rakúska, Heinz Hable....
číslo karty som nevyplnil lebo som nechcel žiadnu z platených služieb (výmenu modulu, kontrolu...). Pohoda.

Ujo z rakúska nelenil a zavolal mi že to moje EVO je "naozaj veľmi staré" a že či nechcem aspoň tú kontrolu - opýtal som sa či to znamená že vymení poťáky v kniploch, a keď odpovedal že nie že to je len kontrola, tak som povedal že to testovať nepotrebujem keď viem že mi funguje bezchybne a keď zistím že niečo hapruje pošlem mu to znovu na výmenu...

Poštovné späť platí multiplex, pribaľujú aj tučný tlačený manuál (v nemčine čo mi je nanič), a posielajú to kuriérom.
Možno by stálo za tú srandu aj zistiť koľko stojí nejaká konkurencieschopná kuriérska firma, niekedy sú lacnejší než pošta.

Význam to má hlavne do budúcna - medzi verziami 2.xx a 3.xx si to bude môcť už potom prehrávať ako bude mať chuť. Možno si raz kúpi M-Link, alebo konečne Jeti napíšu podporu pre TMe, alebo možno niekto ako Frsky :) - XPS to má zatiaľ ako jediný, ale na nete to je komplet zverejnené tak by sa niekto pohnúť mohol.
Syntézový modul nemá význam meniť za nový, ak neplánuje kupovať PCM príjmače.
Ja mám modul s kryštálom a ten chodí len s 2.xx firmwarom. No a čo, to predsa nevadí.
Naposledy upravil(a) coro dne čtv 19.04.2012 23:50, celkem upraveno 1 x.
bitovod

#133 Příspěvek od bitovod »

jio píše:Není upgrade jako upgrade. Už tady ty formuláře nemám, ale bylo tam více možností. Ta první byla jen za poštovné, poslední byla včetně instalace syntézy za relativně vysokou částku. A tu mám já.

Jinak, pokud používáš jiný modul, tak požadavku na upgrade moc nerozumím. Nevím, co tím chceš získat za bonus. Možná tam ale nějaký je, už si ty rozdíly nepamatuji. Už je to přece jen dlouho (manuál co k tomu mám, je z roku 2009) .

No mám EVO s FW 1.x a rád bych PRO s FW 2.6x - je tam "pár" rozdílů, ale velké plus pro mne by mohlo být, že pak už se tam dá naflashovat vcelku cokoli, včetně verzí s telemetrií. A kolega našel stránku, kde autoru tu komunikaci protáhl logickým analyzérem a daří se mu zobrazovat telemetrické údaje na displeji, aniž by měl M-LINK. No a protože mi tu na stole leží nejen Assan, ale i modul a přijímač od FrSky, tak ta myšlenka mě hodně láká...
bitovod

#134 Příspěvek od bitovod »

coro píše:Poštovné späť platí multiplex, pribaľujú aj tučný tlačený manuál (v nemčine čo mi je nanič), a posielajú to kuriérom.
Možno by stálo za tú srandu aj zistiť koľko stojí nejaká konkurencieschopná kuriérska firma, niekedy sú lacnejší než pošta.

Zatím se mi ppodařilo se proklikat jen PPL a ti byli o stovku lacinější, než Česká pošta.

Jinak kontrolu vysílače mi v Multiplexu nabídli taky, za 40EUR. Za ty peníze se asi spokojím s konstatováním, že funguje bezchybně :)
Honza

#135 Příspěvek od Honza »

jio píše:Varianta poslat přímo měla pro mě jednu zásadní vadu a to, že na papíry, které se k tomu dávaly, chtěli napsat číslo mé platební karty včetně CVC2/CVV. No, a to bych ji pak klidně mohl napsat i na výlohy zdejších obchodů.

Není problém zaplatit PayPalem, za kontrolu vysílače jsem tak platil v listopadu. Pokud potřebuji něco u MPX, posílám to PPLkou. ČP jednak nevěřím a pak jsou schopni balík pojistit jen na 13000, což je pro mě málo.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“