Futaba 8FG
Re: Futaba 8FG
Mě se podařilo v mixu Buterfly zpomalit poze křidélka a VOP. Vztlakové klapky na zpomalení nereagují, vysouvají se stále rychle. To mě hlava nebere. To jsem zvědavý, jestli na to přijdu, čím to je.
Mirek
jyrry píše:proc pro ovladani motorovyho modelu budu pouzivat nejaky program GLIDER pro vetrone? to se mi zda trochu divny...
To je právě to, o čem psal jeremi.
Slovíčko GLIDER není nic jiného, než jen pojmenování jedné ze skupin funkčností, kterou má T8FG k dispozici. Je to to skupina, která právě obsahuje zajímavé možnosti s přepínáním režimů a v nich i zpomalení serv... Je jedno, pro jaký model to použiješ. Nic víc, nic míň.
Ale nebudu se hádat o tom, že by byla T8FG ideální pro cokoliv. Jsou i jiná rádia podobné cenové kategorie, která zcela nezávislé zpomalení serv mají. Pro mne osobně to totiž bylo jedno z důležitých kritérií při výběru rádia, protože jsem uvažoval o WWII maketě (no, dobrá, polomaketě nebo spíš čtvrtmakete
Kamarádovi, který chce T8FG koupit místo toho vyhozeného Graupnera jsem ale poradil, aby chvíli počkal (on nespěchá, má s čím lítat). Vypadá to, že by Futaba v dohledné době mohla na trh konečně uvést nějaké nové střední modely ala 8ka nebo 12ka, ale již s telemetrií a třeba i tím zpomalením.
Nicméně i současná 12ka to zpomalení má, je to již jiná třída.
jyrry píše:jinak b) je spravne, dle vlastniho vyberu ...
Což je samozřejmě správně, to nijak nepopírám bez ohledu na to, co si nakonec vybereš
Mimochodem myslím, že ten Multiplex zpomalení serv má (ale nejsem si jistý, vybíral jsem již dávno).
Re: Upozornění pro uživatele T8FG super.
tomashr píše:...jsou dvě paralelně, co taky není pro životnost ideální.
ano, přesně tohle bude ten problém
A co tam tedy místo té LiIonky lze nacpat? Můžete dát odkazy na konkrétní baterky?
NiXX, Lipol, ...
Lipol 2S tam tedy jde nebo ne?
NiXX, Lipol, ...
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:A co tam tedy místo té LiIonky lze nacpat? Můžete dát odkazy na konkrétní baterky?
NiXX, Lipol, ...
Je to na straně 1 této diskuse, můj příspěvek z pon 30. črc, 2012 8:36. Na konci stránky je pak ilustrační fotka.
Nemohu si pomoci, ale to moje řešení s 2x18650 LiION je fakt asi optimum - levné ale spolehlivé...
Souhlas. Taky jsem prostě skočil do GESu a koupil dvě "Lionky" tohoto válcového provedení. 
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Re: Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
tomashr píše:graup15 píše:Pozor!!! Pro každého uživatele T8FG super...což znamená hlavně že má napájení TX Liion baterkou. Tato baterka má v sobě zabudované kurvítko. A toto spolehlivě baterku zničí...a někdy i dost rychle!!! Proto jsme přešli na napájení 2S-LiPol a na obrázku jsou perfektně padnoucí do schránky ve vysílači.
Samozřejmně a na to pozor...nabíjení vždy na kvalitní nabíječce a mimo!!!!vysílač.
Problém plně potvrzuji (u syna), ale řešení používám jiné, možná dokonce lepší. Do 8FG se totiž v pohodě vejdou 2s LiION ve velikosti 18650 sletované za sebou, tedy "dlouhý váleček". Koupil jsem mu z DX dva kousky Panasonic 2900mAh (fakt je to Panasonic, mají tam i různé levnější noname, ale nechtěl jsem riskovat) viz http://www.dealextreme.com/p/genuine-pa ... 50?item=20 .
K tomu patřičné konektory - jeden k napojení TX, druhý pro nabíjení a je to.
LiION by měly být odolnější, mimo jiné je klidně nabíjím ve vysílači, riziko selhání je mizivé - s řešením jsem plně spokojen.
Existují i LiION s vestavěným nabíjecím obvodem, které by šly nabíjet dodaným nabíječem, ale po zralé úvaze jsem usoudil, že by to bylo další "kurvítko" a vykašlal jsem se na to, nabíjení externí nabíječkou mi nevadí.
Tím nabíjením ve vysílači myslíš že použiješ nabíječku co k tomu byla a nabíjíš přes konektor ve vysilači nebo že nabíjíš modelářskou nabíječkou ale nevyndaváš z vysilače?Já teda používám necelý rok original a OK.Že jsem to tady četl.Ted mám brouka v hlavě
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
dagx píše:Tím nabíjením ve vysílači myslíš že použiješ nabíječku co k tomu byla a nabíjíš přes konektor ve vysilači nebo že nabíjíš modelářskou nabíječkou ale nevyndaváš z vysilače?Já teda používám necelý rok original a OK.Že jsem to tady četl.Ted mám brouka v hlavě
Nabíjím modelářskou nabíječkou, ale není nutno vyndávat z TX, jako doporučoval graup15 u LiPOL. Kvalitní LiION 18650 jsou bezpečné dost
tomashr píše:dagx píše:Tím nabíjením ve vysílači myslíš že použiješ nabíječku co k tomu byla a nabíjíš přes konektor ve vysilači nebo že nabíjíš modelářskou nabíječkou ale nevyndaváš z vysilače?Já teda používám necelý rok original a OK.Že jsem to tady četl.Ted mám brouka v hlavě
Nabíjím modelářskou nabíječkou, ale není nutno vyndávat z TX, jako doporučoval graup15 u LiPOL. Kvalitní LiION 18650 jsou bezpečné dost
tak že sundáš jen kryt, vysuneš konektor a přípojíš ho k externí nabíječce s balancerem?
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba něco takovéhoto? http://www.fromeco.org/products/01frct8fg/
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
frontier píše: tak že sundáš jen kryt, vysuneš konektor a přípojíš ho k externí nabíječce s balancerem?
Přesně tak... A určitě by to šlo udělat i elegantněji, ale neřešil jsem (aspoň prozatím).
koulinek píše:A co třeba něco takovéhoto? http://www.fromeco.org/products/01frct8fg/
No mě přijde, že tohle je přesně (ale opravdu přesně!) moje řešení - zjevně na to přišli i jinde
koulinek píše:A co třeba něco takovéhoto? http://www.fromeco.org/products/01frct8fg/
na toto jsem taky koukal akorát tam není střední kabel mezi články, tím pádem asi bez balancování.
Ahoj,
tak po rozebrání baterky k T8FG super jsem změřil napětí na obou párech baterií a okamžitě jsem ten pack rozebral.
Po té jsem přemýšlel co dál a z těch baterií jsem zatím udělal 2 válečky s 2 č lánky a s balančním konektorem. Sice mám poloviční kapacitu na 1 baterii ale mohu nabíjet a balancovat a to i na letišti.
No a můj dotaz jaký napětí má mít ten lion článek po nabití (moje nabíječka nabíjí na 4.1V na článek) a jaké je minimální bezpečné napětí?
tak po rozebrání baterky k T8FG super jsem změřil napětí na obou párech baterií a okamžitě jsem ten pack rozebral.
Po té jsem přemýšlel co dál a z těch baterií jsem zatím udělal 2 válečky s 2 č lánky a s balančním konektorem. Sice mám poloviční kapacitu na 1 baterii ale mohu nabíjet a balancovat a to i na letišti.
No a můj dotaz jaký napětí má mít ten lion článek po nabití (moje nabíječka nabíjí na 4.1V na článek) a jaké je minimální bezpečné napětí?
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jabber:kouba159@jabber.cz
Milí kolegové modeláři, futabáci,
jsem v tomto vláknu nový a rád bych od vás získal několik rad. Měl jsem nehodu s rádiem Aurora9(více viz vlákno viewtopic.php?f=38&t=36669&p=856698#p856698),
a proto se zajímám a rádio s maximální odolností proti rušení na 2.4GHz. Něco jsem si přečetl o systému FASST a myslím, že toto bude to pravé ořechové. Můžete mně prosím potvrdit můj názor na to, že systém FASST je z principu maximálně odolný proti rušení signálu na 2.4GHz oproti systému AFHSS, který používá Hitec(Aurora)? Je mi také známo, že rádio se stejným komfortem programování(dotykový displej) stojí u Futaby 50 tis. Kč. Jsem ale ochoten se tohoto komfortu vzdát ve prospěch spolehlivosti v komunikaci a koupit právě F 8FG. Nebo mi doporučíte něco jiného?
Má F 8FG nějakou indikaci(zvukovou, světelnou) o ztrátě signálu? U tohoto systému to asi nebude potřeba
A co telemtrie? Je nějak indikován stav baterií v modelu?
Předem děkuji za reakce.
jsem v tomto vláknu nový a rád bych od vás získal několik rad. Měl jsem nehodu s rádiem Aurora9(více viz vlákno viewtopic.php?f=38&t=36669&p=856698#p856698),
a proto se zajímám a rádio s maximální odolností proti rušení na 2.4GHz. Něco jsem si přečetl o systému FASST a myslím, že toto bude to pravé ořechové. Můžete mně prosím potvrdit můj názor na to, že systém FASST je z principu maximálně odolný proti rušení signálu na 2.4GHz oproti systému AFHSS, který používá Hitec(Aurora)? Je mi také známo, že rádio se stejným komfortem programování(dotykový displej) stojí u Futaby 50 tis. Kč. Jsem ale ochoten se tohoto komfortu vzdát ve prospěch spolehlivosti v komunikaci a koupit právě F 8FG. Nebo mi doporučíte něco jiného?
Má F 8FG nějakou indikaci(zvukovou, světelnou) o ztrátě signálu? U tohoto systému to asi nebude potřeba
Předem děkuji za reakce.
Jen taková dorbnost, také máte na své T8FG konektor pro kabel učitel-žák nakřivo ? U mě je viditelné pootočen doleva. Konektor v krytu vysílače sedí přesně, ale drážky uvnitř jsou nakřivo. Mohlo by se stát, že díky pootočení kryt vysílače zabrání zasunutí přesně tvarovaného čtvercového těla konektoru učitel-žák..