Ešte si počkám na jeden pád. Musí už prísť skoro. Potom dám uhlíku.
Dnes som skoro padol hneď potom ako som zbadal na antéte TX pavúka
janac.marek píše:S uhlíkami sa ešte bojím vzlietnuť. S drevákami to odvisím pekne na jednom mieste. Niekto tu písal, že tie dobre plávu a že uhlík je až moc presný, tak sa bojím, že by mi to s ním moc nestabilne poletovalo i pri visení.
Ešte si počkám na jeden pád. Musí už prísť skoro. Potom dám uhlíku.
Dnes som skoro padol hneď potom ako som zbadal na antéte TX pavúka
psena píše:Ty se pri litani divas na radio?![]()
![]()
janac.marek píše:to Kenny McCormick: Tie stopky vážne len pre pocit. Musím sa ten zlozvyk odnaučiť a reagovať až na konečné pípanie. Dobíjam 1500-1600, takže ešte je tam kúsok rezerva.
Dnes som pri pristávaní šuchol zadnú vrtuľku (slušne obrúsil o zem). Ide síce do koša, ale všetko ostatné je OK. Druhá 'nehoda' teda za mnou
.
to Georg9: No zmeral som to. Ale nemám dobrý uhlomer možno, takže neviem nakoľko je to vierohodné.
Mínus som mal -13° a plus som mal +9°. Je to možné? Ak mám ale páčku v strede, tak mám 0°.
Skúsim si kvôli meraniam kúpiť takéto dačo, pre uľahčenie merania.
http://www.readyheli.com/RDLohrs-T-Rex- ... 32025.html
Georg9 píše:janac.marek píše:to Kenny McCormick: Tie stopky vážne len pre pocit. Musím sa ten zlozvyk odnaučiť a reagovať až na konečné pípanie. Dobíjam 1500-1600, takže ešte je tam kúsok rezerva.
Dnes som pri pristávaní šuchol zadnú vrtuľku (slušne obrúsil o zem). Ide síce do koša, ale všetko ostatné je OK. Druhá 'nehoda' teda za mnou
.
to Georg9: No zmeral som to. Ale nemám dobrý uhlomer možno, takže neviem nakoľko je to vierohodné.
Mínus som mal -13° a plus som mal +9°. Je to možné? Ak mám ale páčku v strede, tak mám 0°.
Skúsim si kvôli meraniam kúpiť takéto dačo, pre uľahčenie merania.
Asi si nerozumíme.. Zapnes vysílačku, zapneš vrtas v autorotaci, pokud tam máš stejnou křivku kolektivu jako ve Stunt je to jenom dobre. Listy hlavního rotoru si natočíš aby byly z pohledu zvrchu na heli ve smeru ocasu a kabiny, páku kolektivu nastred kde máš na listech 0deg. Koukneš na helinu zepředu a dáš v jednom směru plnou výchylku páku křidélek (AILE) na vysílačce a změříš uhel na listu, pádla musíš mít (držet vodorovně - stejný princip jak měření nábehu listu pro kolektiv). To změříš na obě strany kolik tam máš. To samé měření zopakuješ pro výškovku (ELEV) stím že rotor otočís o 90deg tak aby pádla byly zároven s ocasem a měříš z boku na heline.. Jde mi o to ze pokud máš problém s tic toc, jestli nemáš práve malé tyto uhly (ELEV)... POkud nemáš sežen si klasickou merku na listy.. Já tedka o víkendu menil serva na vrtasu. Zadní melo už vuli, tak preventivne vsechny 3.. Takže následovala klasika. Cyklika na hřídeli (na ní takový ten přípravek na měření kolmosti - dotyku cykliky ve trech bodech), s pákou kolektivu v SERVO MONITORU na střed ukazatele dráhy, v této poloze doladit subtrimem dotyk na trech bodech na měřícím přípravku cykliky. V celém rozsahu serv - kolektivu to jakž takž sedelo, takže sem to už nijak nedoladoval v krajních polohách apod. V tý poloze stred monitor serv složit hlavu tak, aby páky co maj být horizontálne byly horizontálne a celkove byl na listech 0 stupnu.
takto myšleno:
Když to udeláš přesně tak mínus aj plus sedí přesne (samozřejmě beru že táhla od serv k cyklice máš v obou rovinách čistě vertikální)a to samé pro měření AILE a ELEV v obou smerech a to mi taky sedí. Na kolektiv mám +-11, a AILE a ELEV mám +-8deg. Vrtas je docela stabilní 3 sekundy drží ve vzduchu a na TIC TOC s křivkou 100,95,90,95,100 tak akorát říditelný, ale spíše na pomalejší a táhlejší, žádna harde core mlátička TIC TOC.. Jinak s predchozíma servama to neslo dát simetricky do kupy, mozná sem mel aj už vytahané očka na táhlech ty sem vymenil pro případ, nevím jestli je to mozný... JInak doufám ze ten postup je správnej, treba někdo doplní..
janac.marek píše:Aha, tak toto som nemeral ešte. Odmerám to.
Ale fakt sa mi zíde lepší uhlomer alebo aspoň ten stabilizátor pre paddle čo som posielal, pre určenie presnej rovnosti.
A tie uhly čo som meral pre pitch, môže to byť tak ako som písal alebo ide pravdepodobne o nepresné meranie?
Teda či je možné mať -13° a +9°m pričom v strede je 0°.
psena píše:Ja jsem zmeril cca 6° Elev a 7° Aile a to neni moc, ale na tahly litani to staci. Na DX 7 mam Swach plate 60-60-60 a rozsahy serv 100%.
Pokial mas klasicky merak uhlov nabehu listov, tak ti to netreba, kontrolujes podla drotu padiel. Sice ti to pomoze, ale je to hlavne urcene pre bezpadlovu verziu, tam to treba alebo merak s vodovahou.janac.marek píše:Skúsim si kvôli meraniam kúpiť takéto dačo, pre uľahčenie merania.
Teoreticky mozte to mat rovnako nastavene co sa tyka klonenia a klopenia aj pri roznych stupnoch (vrtas bude rovnako obratny), pokial mas vyssie otacky. Akurat bude rychlejsie stupat/klesat a lietat. A to myslim ze mas.psena píše:Ja jsem zmeril cca 6° Elev a 7° Aile a to neni moc, ale na tahly litani to staci. Na DX 7 mam Swach plate 60-60-60 a rozsahy serv 100%.