Blade 130 X
- vylizplech
Re: Blade 130 X
ano,je to vice nez pravdepodobne,vetsinou mas spise stesti,ze natrefis na krivou T osku nez rovnou,ale da se to narovnat,dle mne je tady hlavni pricina vibraci na ocase.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
- Kimi.K44@gmail.com
vylizplech píše:ano,je to vice nez pravdepodobne,vetsinou mas spise stesti,ze natrefis na krivou T osku nez rovnou,ale da se to narovnat,dle mne je tady hlavni pricina vibraci na ocase.
vzhledem k tomu že na tom našem svěráku bych ji akorát zkřivil, tak se zeptám jestli by se tu našla nějaká dobrá duše, který bych poslal všechny svoje T osy a potřeboval bych je narovnat
Blade 130X, T-REX 600 E - NA PRODEJ, T-REX600 EFL, Spektrum™ DX7 - NA PRODEJ
Kimi.K44@gmail.com píše:vzhledem k tomu že na tom našem svěráku bych ji akorát zkřivil, tak se zeptám jestli by se tu našla nějaká dobrá duše, který bych poslal všechny svoje T osy a potřeboval bych je narovnat
To si myslím, že ti nikdo nenarovná. Je potřeba to při rovnání neustále zkoušet v domku vrtulky.
Jeden ze způsobů jsem popisoval tady:
viewtopic.php?f=104&t=47897&start=1050#p983121 nebo tady:
viewtopic.php?f=104&t=47897&p=845766&hilit=vyvrtal#p845766
PS: Jestli nejsi schopný si ani narovnat T-osu, tak si v budoucnu asi moc nezalítáš
Jo a pokud je to ohlé na konci (křivě nalisované), tak to někdy ani narovnat nejde. Jen ohnout proti té křivosti. Prostě jednu novou se mi narovnat nepodařilo a všech 300 baterek lítám s tou původní, kterou jsem už několikrát rovnal v místě ložiska.
viewtopic.php?f=104&t=47897&p=845091&hilit=k%C5%99iv%C3%A1+T+osa#p845091
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
než budeš někomu posílat ty osky tak vem vrtačku strč osku do sklíčidla asi do místa co je vzdálenost osky a ložiska s přírubou, potom pust vrtačku na pomalé otáčky a uvidíš jestli oska hází, když hází zasuň osku, ne až na doraz,nech jí vůli asi půl mm a ťukni na tu stranu která je vyšší měl by jsi mít malinké kladívko nebo já to dělám otočenym imbusem který má hliníkovou rukojeť aby se nezmačkla dirka na šroubek
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
benda karel píše:než budeš někomu posílat ty osky tak vem vrtačku strč osku do sklíčidla asi do místa co je vzdálenost osky a ložiska s přírubou, potom pust vrtačku na pomalé otáčky a uvidíš jestli oska hází, když hází zasuň osku, ne až na doraz,nech jí vůli asi půl mm a ťukni na tu stranu která je vyšší měl by jsi mít malinké kladívko nebo já to dělám otočenym imbusem který má hliníkovou rukojeť aby se nezmačkla dirka na šroubek
To by jsi ale musel mít kvalitní vrtačku se sklíčidlem, které ani trochu nehází. Já mám NAREX, Black Decker i Drill a nechytám se ani u jedné.
Proto je dobré to prostrčit rovnou do domku vrtulky. Ale nemůžeš to v něm samozřejmě srovnat, jako v té vrtačce např.
Těch způsobů je hodně a myslím, že není problém si nějaký vyhovující najít.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Tak se mi poprvé stalo, že se mi za letu rozpadlo ložisko vrtulky. Slyšel jsem, že se nějak změnil zvuk, tak jsem s tím ještě úplně normálně přistál - to smykátko to udrželo (ale ty vypadlé kuličky už jsem v trávě nehledal
).
Ložiska jsem měl náhradní, vyměnil jsem je a vesele lítám dál
... dneska už 8 baterek
.
Ložiska jsem měl náhradní, vyměnil jsem je a vesele lítám dál
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- Kimi.K44@gmail.com
Tak mám další problém
... podařilo se mi jakštakš srovnat T osu. Dal jsem nové převody a šel lítat. Vrtulník šel cajk, ze začátku trochu vibrace který ve vyšších otáčkách zmizely a všechno šlo hladce. Jenže mu trošku kmitá ocas, když letím pozadu, tak to dokonce ustřelí třeba o 90°-180° (převody jsou nové). Nakonec jsem s tím švihnul a převody bez zubů, vyměnil jsem je letěl jsem dál a ve vzduchu mi normálně ulítl jeden list ze zadní vrtulky (asi po minutě), roztočil se a plesk o zem znova, další převody ohoblovaný. Už bych opravdu chtěl aby ten vrtulník byl 100% a dalo se tím pořádně lítat 
edit: ta zadní vrtulka ulítla takovým stylem, že šroubek tam zůstal a celá vrtulka pryč
edit: ta zadní vrtulka ulítla takovým stylem, že šroubek tam zůstal a celá vrtulka pryč
- vylizplech
Kimi.K44@gmail.com píše:Tak mám další problém... podařilo se mi jakštakš srovnat T osu. Dal jsem nové převody a šel lítat. Vrtulník šel cajk, ze začátku trochu vibrace který ve vyšších otáčkách zmizely a všechno šlo hladce. Jenže mu trošku kmitá ocas, když letím pozadu, tak to dokonce ustřelí třeba o 90°-180° (převody jsou nové). Nakonec jsem s tím švihnul a převody bez zubů, vyměnil jsem je letěl jsem dál a ve vzduchu mi normálně ulítl jeden list ze zadní vrtulky (asi po minutě), roztočil se a plesk o zem znova, další převody ohoblovaný. Už bych opravdu chtěl aby ten vrtulník byl 100% a dalo se tím pořádně lítat
Používat včas throtle hold,já s tím taky mlátím o zem,ale při včasném odstavení motoru to ty převody vydrží.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
- Kimi.K44@gmail.com
Trvá mi to tak 2-3s než zjistim jaká to je páčka
- Kimi.K44@gmail.com
Tak to pravděpodobně bude velkým ozubeným kolem. Zkoušel jsem podržet to maličký ozubený kolo u motorku a protočit velké bílé a nepotřeboval jsem ani moc síly k tomu aby se to protočilo
. "nepřipadá mi tak omletý ale" Mám natočené i video. Na začátku videa jsem chtěl ukázat jak tomu trošičku kmitá ocas ale není to moc vidět. A asi na 0:30:00 jak jsem letěl pozadu je vidět jak se vrtukník otočil skoro o 90°, až se to uploadne hodím to sem.
video: http://www.youtube.com/watch?v=5H5zPZzR ... e=youtu.be
nemáte zkušenosti s tímto eshopem ? mají tam hafo dílů na 130tku a "za pár korun" https://tmkarc1hobby.com
nemáte zkušenosti s tímto eshopem ? mají tam hafo dílů na 130tku a "za pár korun" https://tmkarc1hobby.com
Kimi.K44@gmail.com píše:Tak to pravděpodobně bude velkým ozubeným kolem. Zkoušel jsem podržet to maličký ozubený kolo u motorku a protočit velké bílé a nepotřeboval jsem ani moc síly k tomu aby se to protočilo. "nepřipadá mi tak omletý ale" Mám natočené i video. Na začátku videa jsem chtěl ukázat jak tomu trošičku kmitá ocas ale není to moc vidět. A asi na 0:30:00 jak jsem letěl pozadu je vidět jak se vrtukník otočil skoro o 90°, až se to uploadne hodím to sem.
jak děláš vuli mezi pastorkem a velkym kolem?já strčím mezi velké kolo a pastorek kus papíru a vytahuji ho trochu s odporem, ale mám upraveny motor že ho mohu posouvat. zvětšil jsem dírku šroubku co drží motor na ovál, pod šroubek dal podložku vystřiženou z plechovky od piva ze dna plechovky, to dno je silnější.ještě k ocasním listum nekupuj originální kup upgrade, mě se to stalo také, že jeden ulítl za letu. já listy vážím na zlatnické váze tak jako hl.listy
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- Kimi.K44@gmail.com
Tak jsem trošku posunul motor, šel ven zkusit jestli to ustřelí když poletím rychle pozadu a jak si tak letím, tak zrovna vysvitne slunko (2 hodiny předtím nesvítilo) a co se dělo dál si dokáže asi každej představit. Převody opět v háji, zlomený nožičky, popraskaná kabina, nalomený držáky kabiny a co mě s*re nejvíc je že se mi ulomil vršek z té tyčky co je v servu. Nikde jsem to nenašel takže musím za 3 čenta objednat novou mechaniku serva..
V úterý to zkusím znova, snad úspěšněji
V úterý to zkusím znova, snad úspěšněji
Teda ty máš smůlu
. Pokud je to tvá první heli, tak jsi měl začít s mCPX. Už jsem to někde psal, že pro začátečníka není 130X vhodná volba.
S tím throttle hold si to musíš natrénovat. Já mám o ní při lítání prakticky pořád opřený prst.Kimi.K44@gmail.com píše:Trvá mi to tak 2-3s než zjistim jaká to je páčka
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- Kimi.K44@gmail.com
Není první, dřív jsem měl takový 3kanálový hračky, pak 4 kanál V911, pak 6ti kanál V922 kterou jsem minulý týden prodal. Je zajímavé, že u tej V922 jsem taky vypínal rotor hned jak jsem cejtil že padám, na tom DX6 je těch páček víc tak je tam nejdřív všechny pomačkám než přijdu na to která to je...
listy vážím na zlatnické váze tak jako hl.listy
to je k nicemu ne? jde ti o rozlozeni hmoty na listu, ne o jeho celkovou hmotnost... proste timto to moc nezlepsis, je potreba to dat na vyvazovak a zkusit teziste, ne hmotnost