Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Minicorado

#1156 Příspěvek od graup15 »

Oni si soutěžáci vůbec užijí srandy...
Jsem se bavil s Ivanem jak na poslední F5J řídil,řídil...a najednou kouká,že nevidí co řídí.....jak se snaží za každou cenu naletět,tak mozek podvědomě začne fungovat jinak..připustí mnohem větší míru rizika. Při normálním rekreančním létání si prostě řeknu dost...a letím zpět a klidně opakuji nálet na přistání dvacetkrát..protože naprosto nejzásadnější na tom je...mít čím létat i zítra.

A jak píšeš o těch překážkách..to je přesně ono...na ploše kilometr x kilometr..je všechno jedno, ale jak se prostě do určitého místa trefit musím..neb ta baterka nevydrží dvacet hodin opakovaných náletů...to teprve začne být beze srandy.

Proto potřebuji model obratný..nikdo mi to nevymluví..protože s tím občas létám,tak vím jak se to chová. 3.7m tanker ..dva metry nad zemí,když dostane z boku štos větru, prostě dostatečně rychle neprovede korekci směru a hlavně náklonu.
Jo Pepine..najít něco jako F3J upravitelné na elektro s rozpětím 3m, je docela oříšek.
pepin

#1157 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Jo Pepine..najít něco jako F3J upravitelné na elektro s rozpětím 3m, je docela oříšek.

vedle Nimbuse jsem tenkrát uvažoval ještě o kompozitovém J-- rozpětí mám pocit pod 3,5m od Karla Koudelky--tuším Super Starlight, kámoš si ho od něj nechal na zájmové létání postavit pevnější--béčkovitější a to se mi na mé plácání líbilo hodně, nakonec ale zvítězila pouze zalétaná bazarová funglovka nimbus--vlož jen svuj přijímač za cenu nového neosazeného Nimbuse, tak bylo rozhodnuto.

klasické jéčko na obyč poletování nechci, pár jsem jich opravoval a vždy se bál, že to zničím jen když to vezmu neopatrně do ruky..
padák

#1158 Příspěvek od padák »

A co něco od Ivana Šandy, Mach 2 nebo Arsen El. ? a nebo ať M. Vágner postaví něco většího :-)
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
graup15

#1159 Příspěvek od graup15 »

re Padák

Ty vole mi budeme kurňa rádi když vůbec z Michal ještě v tomto století ty nová Corada udělá.
Natože aby dělal formu na nový model..de fakto zastaralé koncepce (což zrovna chcu ) :-)
graup15

#1160 Příspěvek od graup15 »

re..Pepin

Tak jsem nakonec došel k závěru,že tu třímetrovku vůbec nepotřebuju. Opět jsem si naprosto famozně zalétal. Dnes interval začal v 11:00 a ve 12:00 jsem musel dolů...jinak bych nedostal oběd. :-) :-)

Takže zůstávám u projektu (a na to se těším, s tím si hodně vyhraju) polomaketa 4m Blaníka
Přílohy
28.8.2016_Corado_Chalupa_1h.gif
pepin

#1161 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:re..Pepin

Tak jsem nakonec došel k závěru,že tu třímetrovku vůbec nepotřebuju. Opět jsem si naprosto famozně zalétal. Dnes interval začal v 11:00 a ve 12:00 jsem musel dolů...jinak bych nedostal oběd. :-) :-)

Takže zůstávám u projektu (a na to se těším, s tím si hodně vyhraju) polomaketa 4m Blaníka

v pohodě, já tě přece do třímetru netlačim :wink:
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#1162 Příspěvek od Sluggish »

graup15 píše:re..Pepin

Dúfam že bude aj vlákno zo stavby. Tie tvoje stoja za to :wink:
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#1163 Příspěvek od H1N1 »

No s tim Blanikem uvidime, uz o nem Veka mluvil pred rokem a pul... Tak snad:-) trup ma krasnej, jeste k tomu moderni kridla:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
graup15

#1164 Příspěvek od graup15 »

re Sluggish

To víš,že ano..bude tam výklopný pohon na LiIon, zatahovák odpružený a v celokovové konstrukci z duralu.
To je právě výhoda Blaníka..má plochu křídel jako vrata od stodoly.
A i ovládání bude speciál,jen to jediné zveřejňovat nebudu. :-)

Dlouho jsem hledal něco lehce přez 4 metry rozpětí a aby to splňovalo to co chci. No nic není,je to tragedie...a tak nezbývá než si máknout a udělat si model podle svého gusta.
Např v nedávné době..Ventus-2C od Valenty...na první pohled pěkná stavebnice (celokompozit)..na druhý...už ne. Chápu,že se s tím u Valentů neserou a je to určené pro dojče důchodce co to díky relativně slušné ceně roztřelí na svahu a hned objednají druhý.
Ale některá řešení (typická) pro Valentu..to prostě nezkousnu. Např to děsné dolepované zavětrování.....zatahovací podvozek bude taky rychle po smrti....závěs Sop..(vcelku klasika, ale trošku by to chtělo dotáhnout detail...).

Tento kus (Ventus) měl zadání dynamického pohonu...proto je na šílených 8S-3300mAh. Motor jako kráva a regl Jeti Spin 80A. :-)
Přílohy
WP_20160828_09_30_44_Pro.jpg
WP_20160828_09_30_18_Pro.jpg
WP_20160828_09_33_02_Pro.jpg
LV
Kontaktovat uživatele:

#1165 Příspěvek od LV »

Nechápem načo si niekto kúpi "maketu" vetroňa a potom do toho narve pohon pre hotliner...
No nič. Už mlčím. :roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
graup15

#1166 Příspěvek od graup15 »

Né laco..máš naprostou pravdu..je to píč..na jako hrom. Ale co když to nekdo chce..má to mít.
Tam je víc zhovadilostí...např zavěšení klapek. Kurňa proč když již tam jsou (mluvím o Ventus-2C) nemají závěs zespodu aby šli řádně vyklopit. Pak nejsou potřeba ty přiblblé vysouvací štíty. No vcelku vím proč..protože ta zrůdnost dolepované zavětrování pokud by vyjelo ze křídla tak se již nikdy zpátky nevrátí. S velmi efektním vyhořením serva a pádem modelu.
Není to maketa, ale polomaketa..takže tekový prohřešek je víc než snesitelný, ale na letových vlastnostech dost zásadní.

Prostě už se těším jak si zase zamodelařím. Hezky vybrousit dýhová křídla na Blaníčku..potáhnu 25g sklem..vykytuju a stříknu dvousložkou. Musím nasáknout vědomosti o panelování a jak udělat tu miliardu nýtů co Blaník má.
Prostě už se těším jak budu vymýšlet aby se do něj vše vešlo..včetně paňďuláků v kabině.
O výkend zajdu za Jirkou a nafotím jak předělal 5m ASW ..to je luxusní strojařská práce. A tak to má vypadat. (mimochodem,taky tam má SLS pohon na LiIon)
pepin

#1167 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: Kurňa proč když již tam jsou (mluvím o Ventus-2C) nemají závěs zespodu aby šli řádně vyklopit. Pak nejsou potřeba ty přiblblé vysouvací štíty. No vcelku vím proč..protože ta zrůdnost dolepované zavětrování pokud by vyjelo ze křídla tak se již nikdy zpátky nevrátí. S velmi efektním vyhořením serva a pádem modelu.

ted to řeším u ASW 28--křidélka--brzdící štíty, vubec mě to nevzalo a přistání je dost o nervy--na štítech to sice znatelně opadává, ale dopředná rychlost na přistání je šílená, takže bud šachování brzdit to skluzem--vychýlením směrovky a letem před dosednutím šikmo-to ten model opravdu zpomalí-z toho mám ale na malý plácek nervy, nebo rovně vyklesat na štítech a pak to jen dotáhnout nad zemí na přistání--ale díky absenci klapek stejně na rychlosti--já mám dýho polyšová křídla, takže asi proběhne dodatečné brutální odříznutí klapek následně zavěšených na spodním závěsu---loni jsem to takto zkusmo pořešil u malého dýhopolyšového foxe a po té upravě --možnosti vyklopení brzdících klapek je z toho na přistání pohodové ero
tomashr

#1168 Příspěvek od tomashr »

Jinak k těm menším F3J - podívej se na http://www.rcex.cz/?p=5178 - je tam na fotkách model J. Mihulky, což je v podstatě stará dobrá Xantipa od J. Tůmy (tak trochu F3J oldtimer), ale z původních forem je udělaná "nově" v podstatně menší váze z materiálů, které v době vzniku Xantipy neexistovaly.
Tohle by se ti možná líbilo, proti dnešním modelům o dost menší, obratnost asi opravdu narostla atd. Nemám ale nejmenší tušení, nakolik by někdo z ústečáků byl ochoten dělat další kus, ale zeptat se jistě můžeš :-)
kovyr
Kontaktovat uživatele:

#1169 Příspěvek od kovyr »

tomashr píše:Jinak k těm menším F3J - podívej se na http://www.rcex.cz/?p=5178 - je tam na fotkách model J. Mihulky, což je v podstatě stará dobrá Xantipa od J. Tůmy (tak trochu F3J oldtimer), ale z původních forem je udělaná "nově" v podstatně menší váze z materiálů, které v době vzniku Xantipy neexistovaly.
Tohle by se ti možná líbilo, proti dnešním modelům o dost menší, obratnost asi opravdu narostla atd. Nemám ale nejmenší tušení, nakolik by někdo z ústečáků byl ochoten dělat další kus, ale zeptat se jistě můžeš :-)

Se obávám že tohle je bez jakékoliv šance.
Jirka to nechal Jirku udělat z opravdu dlouhé a dobré známosti a na jakékoliv návrhy o restart výroby uhlíkové Xantipy pro F5J neslyší. Má spoustu práce na svých nových F3B.
V opačném případě by byl pořadník už teď dost dlouhý :?
Létat je tak snadné.........ale padat je snažší !
FrSky Taranis X9E / Django I / EOS II / Xantipa II
pepin

#1170 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:
Prostě už se těším jak si zase zamodelařím. Hezky vybrousit dýhová křídla na Blaníčku..potáhnu 25g sklem.

Jirka Michálek--midge-- letos zprovoznil 3m rybu--polyž-dýha-sklo a podle mého naprosto luxusně vyřešil vjíždění klapek-křidélek do polyšových křídel, podle mého, jeho řešení nemá absolutní chybu co se týče detailu zpracování.
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“