Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Jak funguje ten Guardian 2D/3D?
Je to použitelné?
Je to použitelné?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Caute chlapi, tak o tej lokalizacii modelov je vlakno tu viewtopic.php?f=26&t=29315 a je tam aj to co som myslel, a to je Loc8tor riesenie, ale mam este jedno idem to tam napisat.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Můžu se jen zeptat, jak se stane, že letadlo uletí? Resp. na co si mám dávat pozor? Už jsem málem Bětce naložil kameru, ale toto mě pěkně zchladilo. Lítám zhruba rok a zatím jsem nikdy neměl problém s neovladatelností.
Beta 1400, Elektro Trenér Reichard, Spectrum DX7..
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Beta s novým motorem, ty tužkovky vpředu jsou jen dovážení 1300mAh aku. Překližka je nastavená kroužky z Bety I, aby se dala použít vrtule 6x4 bez řezání do trupu. Nevypadá to hezky, ale pekně to létá 
Dejfak píše:Jak funguje ten Guardian 2D/3D?
Je to použitelné?
Od te doby co jsem to tam dal tak je hnusně nebo jsem byl v práci. Tak jsem to ještě nevyzkoušel. Jinak ta KK deska funguje vyborně.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Ricci píše:Můžu se jen zeptat, jak se stane, že letadlo uletí? Resp. na co si mám dávat pozor? Už jsem málem Bětce naložil kameru, ale toto mě pěkně zchladilo. Lítám zhruba rok a zatím jsem nikdy neměl problém s neovladatelností.
Ze by sa lietadlo proste nahnevalo a uletelo ti, tak to sa ti nestane, toho sa nemusis bat..
Moze nastat problem s primacom, alebo aj vysielacom. Ked lietadlo nema signal, potom uz leti kam ho vietor odfukne. Alebo sa ti moze lanko odpojit od vyskovky, smerovky, alebo kridelok. Staci pouvazovat a napadne ta vselico.
A to KK maká jak, máš na výběr zda režim s jednotkou a bez?
Nerozkalibruje se to během letu? A stabilizuje to zákmity když trohu pofukuje, nebo to má spoždění? Nemáš video záznam s jednotkou a bez?
Nerozkalibruje se to během letu? A stabilizuje to zákmity když trohu pofukuje, nebo to má spoždění? Nemáš video záznam s jednotkou a bez?
Dejfak píše:A to KK maká jak, máš na výběr zda režim s jednotkou a bez?
Ahoj máš výběr jestli chceš bez stabi, stabi, stabi+autolevel z toho 1. videa ti bude asi vše jasný. Lze ovládat přepínačem na vysílači. Ze by se to ve vzduchu rozkalibrovalo jsem nepozoroval naopak jsem vykopnul všechny mixi co jsem měl na potlačení apod a deska si s tím poradila bez problémů. Na zami ji zkalibruješ do roviny a vzhuru nohama a pak si to vše pamatuje. Zkoušel jsem to v menším větru a letadlo drželo směr bez problémů. Lze tam zapnout i 3d mod ale jen na zemi a pak s nim letat, ale tan jsem nezkoušel. Řekl bych že to reaguje hned a nedochází k žádnému zpoždění, jdou tam dat dvě křidélka, takže můžeš mixovat i brzdy a stabilizovalo to i s vysunutejma brzdama bez problému. Jsou tam 3 gyra a 3 akcelerometry. S gyry typu orange a I386 se to nedá srovnat. Soft jsem přehrál pomocí vlešovacího programátoru co mám k T9x.
Tady nějaký video, bohužel nemám nic z vlastní produkce.
https://www.youtube.com/watch?v=3KFCbe_FRwE
https://www.youtube.com/watch?v=C5MYQgebrz8
https://www.youtube.com/watch?v=iQU2msuvQlQ
https://www.youtube.com/watch?v=F3Eb8V3eKV4
forum a manual
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1568554
http://code.google.com/p/nextcopterplus/wiki/OpenAero2_User_Guide
jamesgsf píše:Dejfak píše:Jak funguje ten Guardian 2D/3D?
Je to použitelné?
Od te doby co jsem to tam dal tak je hnusně nebo jsem byl v práci. Tak jsem to ještě nevyzkoušel. Jinak ta KK deska funguje vyborně.
Jinak v jiném vlákně http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=54215&start=225
Ferigggg napsal (snad se nebude zlobit, že jsem mu to zkopíroval i sem):
tak a potestoval som guardian 2D/3D:
ano je lacnejsi o polovicu od FY-30a
ale je o poriadny kus lepsi ako FY-30a
je lahsi
da sa nastavit a update-ovat cez USB
da sa za LETU prepinat GAIN
da sa nastvit defaultne 3D ...cize si vystacim s 4kanal radiom na akrobaciu
je menej citit vietor zasahy vetra
suma sumarum BOMBA
mne se testování zatím nepodařilo díky počasí a mohu porovnat je s tou KK deskou
Bylo by super až budeš testovat, tak natočit video s zaplou jednotkou a vyplou.
Také uvažuji o nějaké stabilizaci na FPV
Také uvažuji o nějaké stabilizaci na FPV
Ja som zatial do EPP kupil Gyro Orange z HK kuk toto video, tak uvidime v sezone http://www.youtube.com/watch?v=HWLs7MEpOPA
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Něco natočím, už mam udělanej držák kamery a vyvážení taky vypadá dobře, jen čekám na počasí a trochu času.
Ricci píše:Můžu se jen zeptat, jak se stane, že letadlo uletí? Resp. na co si mám dávat pozor? Už jsem málem Bětce naložil kameru, ale toto mě pěkně zchladilo. Lítám zhruba rok a zatím jsem nikdy neměl problém s neovladatelností.
Kolegovi ulítl EGE. Byl tak 300m od sebe a ztratil orientaci. Letadlo nebylo proti obloze moc vidět a on se svojím zrakem na tom taky není zrovna nejlíp. Foukal vítr a letadlo letělo pryč. Nakonec s ním "přistál" asi kilometr od místa startu. Škody téměř žádné, ale holt se prošel.
S Betou jsem v začátcích zažil jen jednu horkou chvilku, kdy při nízké oblačnosti se mi podařilo zalítnout do mraků. Spíš instinktivně jsem ubral plyn a točil zatáčku. Letadlo se objevilo a bylo to v pohodě.
Do třetice, jiný kolega s 1,2m akrobatem nevěděl co roupama a taktéž letěl do mraků (hodně nízká oblačnost, mlhavo). Letadlo na 10 sekund z dohledu (jako fakt dost dlouhá doba). Jenže on to má v ruce, takže to pustil čumákem dolů a z mraků to zase vyšlo ven.
Jinak, jak už tady někdo psal. Může to uletět i z důvodu poruchy. Ať už elektronika nebo mechanická závada. Proto je dobré dělat aspoň základní předletovou kontrolu.
Teď mě vlastně napadla ještě jedna situace s Betou, kdy mi spadla do křoví. Křovisko to bylo velký. Pás délky asi 50m, šířky 7m a výšky 3m. Věděl jsem přesně kam to padlo, ale ani když jsem se tím trním prodíral a byl přímo pod letadlem, tak jsem ho neviděl. Zachránil mě nainstalovaný pípák. 20 minut práce, nespočet škrábanců na těle a roztržený triko.
Takže na tvojí otázku, co dělat, aby ti letadlo neuletělo odpovím asi takto:
- Prováděj předletovou kontrolu a dotahuj šroubky
- Nelítej do mraků
- Když lítáš, sleduj neustále letadlo
Když už ti to uletí, je dobré mít na stroji nálepku s telefonním číslem.
Pokud letadlo najde debil, tak ti ho šlohne tak jako tak.
Ovšem stále se domnívám, že většina lidí je slušných a pokud na letadle bude telefonní číslo, tak se ti ozvou.
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
jak moc velkej vliv má uhlíková výztuha vedle které je vytažená anténa přijímače na příjem signálu?
Naposledy upravil(a) pepe* dne sob 19.01.2013 8:01, celkem upraveno 1 x.
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
pepe* píše:jak moc velkej vliv má uhlíková výztuha na příjem signálu přijímače?
ziadny
graupner MZ-24