Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
MikyGTi

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1141 Příspěvek od MikyGTi »

prochel píše:
MikyGTi píše:Ahoj sem majitelem tohodle pcka už něco přes měsíc , můj první jednorotor.Chtěl by sem zkusit trénovat nějaké základní akrobatické prvky na sim a potom v reálu poradí někdo jak se třeba provádí invert.Může to někdo vysvětlit tak aby to pochopil uplnej začátečník jako já. :)

tak jako první zkus lopink
1. přepni na akro režim nezapomeň když to neuděláš budeš mcpx sbírat z trávy :!:
2.rozleť MCPX proti větru
3. mírně přitáhni výškovku a až se budeš blížit k horní úvrati tak dej knipl kolektivu do střední polohy to je náběh listů na nule, pořád drž výškovku přitaženou
4. až budeš nahoře tak už bude vrtulník nožičkama nahoře a knipl kolektivu drž pořád uprostřed
5. vrtulník opisuje kružnici a letí střemhlav dolu knipl výškovky drž pořád přitaženej a až budeš opisovat 2/3 kružnice tak nezapomeň přidat kolektiv aby začal vrtulník stoupat
6. zkoušej to nad vysokou trávou a s prstem na trotl hold
7. nic to neni jen to prubni

Ahoj tak lopink už sem zkoušel na sim docela to šlo.Jak píšeš že mam vysílajdu přepnout do akro režimu jak a kde to mam nastavit mam prcka od tebe s vysílajdou spektrum dx6i.
EvzEn

#1142 Příspěvek od EvzEn »

Mám jen jednu otázečku, jak dlouho vám vydrzel hlavní a zadní motor ?
Kolik tak hodin letového času ??
Díky, můj mcpx se mi zdá nákej línej :)
Tsisters

#1143 Příspěvek od Tsisters »

Já od lonského léta a to jsem lítal snad pořád,mám víc baterek a nabíjím najednou 4,tak že když jsem lítal tak v sérii za sebou hned 3 baterky,pak krátká pauza a další 3.Hlavní motor mám pořád origoš,zadní nový bo u toho origoš jsem zlomil neopatrně drátky
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
8exit

#1144 Příspěvek od 8exit »

čím nabíjíš 4 zároveň jestli se smím zeptat :-)
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
morphix69

#1145 Příspěvek od morphix69 »

si muzes vyrobit i redukci na sest baterek jako jednu sesti clankovou..koukni na nejkej obrazek zapojeni balancniho konektoru..neni to ntezky..jenom mit nabijecku s balancerem na 6s

nemate nahodou nekdo jednu zakladni desku navic..
dnes mi shorel na descve regulator otacek k zadnimu motoru..moji zanedbanosti izolalace tech pitomejch lakovanejch dratu od ocasu..bejt tam buzirka tak se to nestalo
zas misto abych koupil strdika s regl..tak musim koupit zakladni desku a zadni motor..tak se ptam jestli nahodou nema nekdo nepouzivanou desku z noveho vrtulniku protoze je lepsi koupit novej vrtas nez spoustu dilu..tak jestli tady neni nekdo takovej a nema volnou desku zakladni..ale funkcni :D nerad bych zapojil a nechal shoret treba hlavni motor nebo serva...
diky
k vytvoreni 2s 3s 4s 5s 6s ti pomuze tohle http://www.google.cz/imgres?um=1&hl=cs& ... x=95&ty=77
nebo http://www.google.cz/imgres?um=1&hl=cs& ... =176&ty=74
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
Tsisters

#1146 Příspěvek od Tsisters »

to: 8exit nabíjím 3 přez kablík http://www.rcking.eu/cs/blade-mcp-x-mic ... treme.html v nabíječce raytronic c14 a čtvrtou v setové nabíječce :-),teď bych mohl nabíjet i pátou bo mám ještě jednu setovku.K létání mám k dispozici 11 baterek
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
EvzEn

#1147 Příspěvek od EvzEn »

To: morphix69

Prosím Tě a jak přesně se ti to zkratovalo ? jako v místě kde si měl dva drátky spájené ??Nebo se ti prodřela ta izolace co je na tech drátech ??

Trošku si me vydesil :)
morphix69

#1148 Příspěvek od morphix69 »

seskrabla nebo jsme sekrab izolaci na dratu lakovanym od zadniho motoru v miste zakrouceni na drzaku kabiny..
mel sem na dratku ocko z toho mista jak je namotany na drzaku kabinky a vyndaval jsem z uchyceni motoru zbytky karbonovy tycky vyjela mi ruka a to vocko sem stahnul takze jakoby stipnul a v tom miste se sloup lak a spojily se mi draty..
nasel sem neco dobryho tady http://rc.runryder.com/helicopter/t647648p2/
takze koupim MOSFET P-CH 40V 2.3A SOT23-3 a zkusim ho tam napajet ale bojim se ze mam tu esku moc spalenou a obvody nebudou uz jak maj bejt..fakt bojim jinak bych to do padesati korun opravil takhle jinak vyhodim zbytecne 1400 svoji nedbalosti..
myslel sem ze pokud budou draty spojeny tak se maximalne stane to ze se motor neroztoci..ale to byli dve vteriny...a kour roztekla kabinka:D
EvzEn

#1149 Příspěvek od EvzEn »

Tak to te vážně lituju :( No, zkus to opravit, nebo třeba si zkus dát inzerát jestli by ti s tím tady někdo za uplatu nepomohl..

Ale těžko říct, kolik toho letělo i s tím tranzistorem..

Teď přemýšlím, jak to mu zamezit, aby se to nestalo i nám ostatním, co máme ty drátky stejně lakovaný, jedině to potáhnout nákou hodně slabou bužírkou a tím to vystužit..

Jdu si projít svoje vedení :)
morphix69

#1150 Příspěvek od morphix69 »

kdyz ten drat nezastipnes jako nezatrhnes smicku tak se ten lak nesloupne..
pokusim se ten mosfet sehnat a napajet ho tam ale kousicek je tak moc spalenej ze je ta zelena plocha odchlipla ale drzi v miste kde vede vodic..je mozny ze to pude...uvidim
kazdopadne vsechno ostatni funguje...nemuzu teda posoudit jestli funguje gyroskop...ale serva se hejbou jak maj hlavni motor taky vsechno de jenom zadni motor bezi porad a pomalu
EvzEn

#1151 Příspěvek od EvzEn »

Já to ted kontroloval lupou a zdá se že, ten lak zatím poškozenej nemám, ale možná při příští výměne motoru ty drátky potáhnu nákou bužirkou, nebo alespon jeden..

V tom očku mám taky trochu strach už sem to vyndával a je jasné, ženato laku to musí být znát..
Já být tebou pokud sena to pájení necítíš, zkusil bych náký servis mobilu a elektroniky říct jim ta co a jak privest ten tranzistor a myslím, že za kilčo by se o to postarali.
morphix69

#1152 Příspěvek od morphix69 »

diky za navrh..zkusim napred bratra inzenyra alektrotechnika..ma doma nejakou malou dilnu..
popripade nejaky servis v pze budu muset najit..
bojim se hodne toho ze ta deska zelena je spalena ty kontakty v ni ze sou prepaleny a nvm jak vedou ze bych se to pokusil opravit..zadyn schema sem nenasel jako technickej vykres primo..
8exit

#1153 Příspěvek od 8exit »

to: Tsisters díky :) na kablík jsem taky koukal ale nabíjím jednou setovkou osum baterek, zatím mi to tak stačí, mám už tolik tipů od modelářů a načtených že nevím do čeho jít :D ta tvoje za ty prachy vypadá fajn, ale nabíječku pořídím až pro novou heli, plánuju 450ku Mini Titan/T-Rex :) v pátek mi dorazil Phoenix a teď ho jdu zprovoznit, snad se zadaří ...
Blade Scout CX > Colibri V4.5 > Blade mCPX V2
SCOUT Pelikán
Spektrum DX6i - Phoenix v4
morphix69

#1154 Příspěvek od morphix69 »

:D dobrej upgrade pro me http://www.youtube.com/watch?v=s3Jl3qRN ... ure=fvwrel
kdyz nemam zadni motor ani mosfet na zadni motor...
odmontovat jeden list a udelat na ocase kormidlo :D a jak to lita :D
helifish

#1155 Příspěvek od helifish »

Je teda pěkně hnusnej. Vypadá jak mrzák z 1. sv války :(
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“