Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1141 Příspěvek od arda1 »

Já zase říkám že všechno je lepší jako trafopáječka (a to ještě starý dobrý český alespoň pájí- co se týče těch z xhauzů ani to bohužel).... :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1142 Příspěvek od JirkaA »

třeba toto: http://www.gme.cz/cz/n-ss-216e-p730-464.html

rozdíl v ceně proti neregulovaným shitům je jedna láhev ne moc dobré kořalky.. Kdejaký šmejdový EPPčkový éro stojí třikrát tolik.. IMHO lepší je dát o pár kaček víc za rozumnější vercajk než si nechat tvrdnout játra nebo rozčilovat s mizerným modelem...
OK2WY
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1143 Příspěvek od arda1 »

Zrovna dnes jsem v GMku byl a trochu to tam okouknul -tuhle tam vystavenou neměli -vypadá celkem solidně na občasnou práci. Hroty taky nějaký maj a když jsem kouknul na cenu náhradního topnýho tělíska tak ND pomalu zadarmo.
ICQ 638556901
king

#1144 Příspěvek od king »

HAHA, taky jsem tam dneska byl, v 17:15. Kupovat SMD resistory ap. pro moje OSD, kam se chystám připojit sighál z LED diody na přijímači od T9x jako lost packet indikator ala RSSI.
Pájku mají jednu a to v Ostravě. To dle zkušeností tipuji tak na měsíc, než by to do Prahy převeleli.
EDIT: Nechci množit příspěvky, tak pro představu pro ty, kdo neví o co mi jde, tak tenhle borec aplikoval obecný postup lost packet indicator ala RSSi pro Futabu-google překlad a eng originál Má někdo již představu, jak udělat podobné přizpůsobení pro přijímač T9x V2? Na netu jsem to zatím nenašel a proto se ptám.
Naposledy upravil(a) king dne stř 15.09.2010 23:22, celkem upraveno 1 x.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1145 Příspěvek od arda1 »

Kluci používáte někdo tohle? http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=49470 .
ICQ 638556901
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1146 Příspěvek od JirkaA »

arda1 píše:Kluci používáte někdo tohle? http://www.soselectronic.cz/?str=371&artnum=49470 .

jo, kdysi jsem to měl u wellerky a asi tak dvakrát jsem to použil, funguje to. IMHO by se to dalo účinně napodobit směskou kalafuny, salmiaku a SMD pájecí pasty s cínem, nebo hrot za studena oškrábat kudlou a pak pocínovat klasickým postupem v kalafuně na acylpirinu. Za ty love to nestojí, tak moc to potřebovat nebudeš. S JCB jsem to za posledních pár let nepotřeboval ani když jsem použil hrot k vysochání díry do EPP.
OK2WY
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1147 Příspěvek od arda1 »

Právě cena za trochu ne zrovna lidová - a nikde nemohu najít složení . (bezp. list). Jinak hrot není poškozený jen na povrchu zašlý a ne a ne to dostat dolů - a škrábat to nechci abych neporušil tu spešl vrstvu. Ten nalevo.

Obrázek
ICQ 638556901
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1148 Příspěvek od JirkaA »

arda1 píše:Právě cena za trochu ne zrovna lidová - a nikde nemohu najít složení . (bezp. list).

říkám - práškovej cín v tom byl, kalafuna určitě taky a smrdělo to salmiakem. Nic nezbytnýho k životu.
OK2WY
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1149 Příspěvek od arda1 »

Taky si myslím že nic převratnýho ani zázračnýho v tom nebude. Asi zkusím něco namíchat.
EDIT-uff našel jsem - http://www.cooperhandtools.com/onlineca ... r_MSDS.pdf
a tady podobná srajda od Plata http://www.newark.com/datasheets/TECHSP ... HTT95U.pdf
ICQ 638556901
mikr

mimo tému

#1150 Příspěvek od mikr »

ahojte, mám záujem o tento Tx, nechcel som zakladať nové téma, určite mnohí by ma odkázali na Hľadať a čítať. No a tak som prečítal 77 strán !! , kde užitočných informácii bolo tak v 10 príspevkoch. Zato som sa dozvedel čo je najlepšie a najhoršie na svete, o baterkách, nabíjačkách, pájkach a hlavne o nás modelároch.
Vyváženosť tohto koníčka voči rodine a práci je u viacerých viac ako zaujmavá. Sám som puntičkár a mám rád kvalitné a dobré veci, aj viem ktoré su to a nemám také ani v garáži ani doma medzi spotrebičmi ani práčku ani také nároky namám voči deťom , žene a už vôbec nie voči modelárskemu koníčku.
Proste prečítal som 77 strán a už to viac neurobím, založím nové vlákno a hotovo, nikto mi nemôže nič povedať, že si mám prečítať historiu. Možno 1/3 príspevkov bolo od ľudí , čo túto Tx nemajú a ani ju nechcú mať a ani nemajú žiadnu info o nej a predsa píšu.
Takže to len na okraj - aby tých strán bolo 78 :)
king

Re: mimo tému

#1151 Příspěvek od king »

mikr píše:...založím nové vlákno ....

To je naprosto legální a běžné na jakýchkoli jiných forech. V takovém novém vláknu jsou většinou odkazy na ty perly v plevelu těch starých pracovních vláken, kde se ty perly ale vytvářely.
EDIT: například v tom novém vláknu bude ve dvou větách jako výstup z pracovního fora napsáno, že pro úpravu T9x stačí pájka na dvě použití za 150 kč z GME, o čemž jsem sám na počátku zapochyboval. k tomu se ale zatím nedošlo a třeba nedojde, ale uvádím příklad. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1152 Příspěvek od RiMr »

To Mikr:
taky ti to chválím, problém je, že se prakticky nedá zabránit tomu, aby dříve nebo později do toho tématu opět nezačali psát své "postřehy" ti, kteří toto rádio nemají, nikdy takový šmejd mít nebudou a považují za nutné to i zde sdělit světu... Načež jim zaoponuje někdo kdo to rádio má a už to jede... Téma utěšeně bobtná a dřív nebo později dojde k tomu, že se na straně 10 někdo zeptá na to, na co je už odpověděno na straně 2, protože se mu těch "deset stran většinou bezobsažných blábolů" nechce číst...
To se dá ukočírovat jedině adminováním tématu s právem mazat a nemilosrdně to čistit od všeho plevele. Jenže pak bude mít stejně někdo pocit že to je pěkně naprdlačku, protože upozornění případného zájemce/nováčka na to, jaká "je to sračka" a že s tím může "někoho zabít" a že to jsou "vyhozené peníze" je tak důležitá informace, že byto v tom tématu být mělo...
A to je myslím možné jedině na vlastním webu. Na webech typu RCM to takhle pochopitelně nejde (aby zakladatel vlákna měl k němu adminovská práva). Co si budeme malovat, často lidičci co zakládají téma nezvládnou ani napsat souvislou větu, natož nějaké úkony související se správou... Bylo by to snadno zneužitelné. Majitel nějakého obchodu si založí téma o jeho obchodu, založené zdánlivě někým "nezávislým" a nemilosrdně bude mazat všechny kritické příspěvky zoufalých modelářů co nedostali už dva měsíce zboží... To by byl konec RCM jak ji známe... :wink:
Drondys

Re: mimo tému

#1153 Příspěvek od Drondys »

mikr píše:ahojte, mám záujem o tento Tx, nechcel som zakladať nové téma, určite mnohí by ma odkázali na Hľadať a čítať. No a tak som prečítal 77 strán !! , kde užitočných informácii bolo tak v 10 príspevkoch... Proste prečítal som 77 strán a už to viac neurobím...

Bohužel je to tak, že témata jako je například toto, která postupem času nabobtnají do velikosti mnoha desítek reakcí jsou značně zaplevelena a když se v nich snažíte najít nějakou konkrétní informaci ohledně konkrétního problému, který zrovna řešíte tak je to často opravdu dost frustrující, ale s tím se nedá nic dělat.

To s čím se dá něco dělat závisí jen na ochotě zkušenějších a znalejších diskutérů. Pokud mám alespoň trošku času a pokud vím kde a co najít tak se snažím ve svých odpovědích dávat konkrétní odkazy, které vedou na příslušnou stránku diskuze s relevantními informacemi, aby tazatel nemusel zbytečně procházet desítky a desítky příspěvků. Zdaleka ne každý z protřelejších diskutujících je ovšem ochoten dělat něco takového.
hvtsrv

#1154 Příspěvek od hvtsrv »

Chlaci pomozte !!!

zapojil som prijimac a mam problem

vsetky kanaly funguju ale kanal c1 je mrtvy

ked do neho dam servo tak vobec nereaguje, na ostatnych 2 3 4 5 6 to funguje

kde robim chybu? alebo mam vadny prijimac?

ak ano da sa miesto kanalu 1 vauzit napr kanal 7 8 ?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1155 Příspěvek od RiMr »

hvtsrv píše:Chlaci pomozte !!!

zapojil som prijimac a mam problem

vsetky kanaly funguju ale kanal c1 je mrtvy

ked do neho dam servo tak vobec nereaguje, na ostatnych 2 3 4 5 6 to funguje

kde robim chybu? alebo mam vadny prijimac?

ak ano da sa miesto kanalu 1 vauzit napr kanal 7 8 ?

Když se podíváš na DISPLAY, je tam vidět výchylka (zkus všechny páčky)?
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“